Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Asszonyok fejfedése - gyakorol...

Munyamunya kérdése:

Asszonyok fejfedése - gyakorolja valaki?

Figyelt kérdés

Az apostol tanítása szerint ez szükséges az istentiszteleten:

""Minden férfiú, a ki befedett fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét. Minden asszony pedig, a ki befedetlen fővel imádkozik avagy prófétál, megcsúfolja az ő fejét, mert egy és ugyanaz, mintha megnyiretett volna. Mert ha az asszony nem fedi be fejét, nyiretkezzék is meg, hogy ha pedig éktelen dolog asszonynak megnyiretkezni, vagy megberetváltatni, fedezze be az ő fejét. Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége. Mert nem a férfiú van az asszonyból, hanem az asszony a férfiúból. Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért. Ezért kell az asszonynak hatalmi jelt viselni a fején az angyalok miatt. Mindazáltal sem férfiú nincs asszony nélkül, sem asszony férfiú nélkül az Úrban. Mert a miképen az asszony a férfiúból van, azonképen a férfiú is az asszony által, az egész pedig az Istentől. Magatokban ítéljétek meg: illendő dolog-é asszonynak fedetlen fővel imádni az Istent?""

2011. nov. 9. 11:58
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:

# 19/19 -hez

29. Ezt pedig azért mondom, atyámfiai, mert az idő rövidre van szabva ezentúl, azért a kiknek van is feleségök, úgy legyenek, mintha nem volna. 30. És a kik sírnak, mintha nem sírnának; és a kik vígadnak, mintha nem vígadnának; a kik vesznek, mintha semmijök sem volna.

31. És a kik élnek e világgal, mintha nem élnének: mert elmúlik e világnak ábrázatja.

Bár nem nekem írtad, hanem a kérdezőnek, megjegyezném, hogy ez nem Pál agymenése, hanem most is élő igazság, a világ ideiglenes, mulandó, ezért úgy is kell hozzáállnunk a világban lévőkhöz, nekünk, hívőknek. (és ebben a házasság sem kivétel, lásd Krisztus mondja, hogy feltámadás után nem házasodnak, férjez sem mennek) Erről ír Isten bölcsessége, hogy minden test fű, és minden dicsősége a fű virága, és elszárad fű és virága elhull De az Úr beszéde megmarad örökké. Tehát aki él a világgal, mintha nem élne, aki sír mintha nem sírna, aki házas, mintha nem volna, mert elmúlik a világ, és ábrázata.

2011. nov. 11. 13:52
 22/39 anonim ***** válasza:

13:52 -es

Látom, csak szavakat látsz meg és azokba kapaszkodva sértődsz. Ez tipikus lelkiség, lelki emberre vall.

2011. nov. 11. 14:06
 23/39 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Nem tudom, miért kéne különbséget tennem saját magam és a korinthusi szentek között. Minden, ami nekik jó tanácsként, tanításként hasznos volt, az nekem is az, hiszen ugyanaz az Urunk, a Felkent Jézus, és ugyanaz az Istenünk, az Örökkévaló Atya. Ráadásul ez a felszólítás - ahogy már valaki írta - egyáltalán nem nemtörődömségre, a másik ignorálására biztat (apostolról elég furcsa ilyet feltételezni), hanem arra, h semmihez, még a házastársunkhoz se ragaszkodjunk jobban, mint a mi hitünk főpapjához, és az Istenhez. Ez ugyanaz, mint amit Jézus mondott, amiben sokan meg is botránkoznak a mai napig, miszerint:

""Ha valaki én hozzám jő, és meg nem gyűlöli az ő atyját és anyját, feleségét és gyermekeit, fitestvéreit és nőtestvéreit, sőt még a maga lelkét is, nem lehet az én tanítványom.""

2011. nov. 11. 15:09
 24/39 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Fontos megjegyezni, hogy nem csak a nők vannak alárendelve, hanem minden teremtmény alá van rendelve.

Vagyis a férfinak is ugyan úgy ki kell mutatni az alárendeltségét Krisztussal és Istennel szemben.1Kor 11:3

Én férfi vagyok, ez az alárendeltségem egyáltalán nem zavar vagy nem érzem magam kisebb rendűnek ettől.

És igen, mindenkinek alkalmazni kellene a biblia szavait, mert ha nem akkor még több, még kifacsartabb vallások fognak létrejönni, megmagyarázva, hogy egyes részeket miért ne alkalmazzanak pont ők az életükben.2 Tim 3:16, 17

Ha azt mondanám, hogy vannak olyan részek amiket nyugodtan kihagyhatok, mert rám nem alkalmazhatók akkor ez olyan volna mintha azt mondanám, hogy bölcsebb vagyok Istennél és jobban látom át a saját életemet, mint ő.

Ha jól emlékszem ilyen személyek már voltak a történelemben...???

Ádám és Évának hívták őket: majd ŐK megmondják mi a jó és mi a rossz.

Remélem tetszik amit sikerült összehozniuk!

2011. nov. 12. 08:27
 25/39 anonim ***** válasza:

Kérdező, a kérdéseden elgondolkodva felmerült bennem a kérdés, hogy téged ez a dolog foglalkoztat csak, vagy ténylegesen is hordasz valamilyen kendőt?

Ha igen, akkor hogy oldod meg amunkahelyeden, hogyne vetessék le veled?

Ebből egyébként kellemetlen félreértések is származhatnak, mert ha valaki meglát kendővel a fejeden, esetleg muzulmánnak nézhet, mert a muzulmán nők hordanak kendőt. Aztán te magyarázkodhatsz neki, hogy te nem vagy muzulmán, hanem keresztény vagy, és az illető még jobban csodálkozhat, hogy akkor meg mi a frásznak hordasz kendőt.

A Bibliát én is olvastam többször is az apostolok cselekedeteit is, mégsem érzem magamra kötelezőnek a kendőhordást, nem is hordok semmilyen kendőt sem a fejemen, de túl hosszú hajam sincs, mert nem állna jól nekem a nagyon hosszú haj. Ha mégis hosszú lenne a hajam, feltűzném egy csattal kontyba, és úgy hordanám a hajam.

Tesóm szerint az én hajamra nem lehet bukni, mert nem hosszú, de ha belevigyorgok a pasik képébe, az veszélyes lehet rám nézve, mert az arcom nagyon szép, és szép gödröcskék jelennek meg az arcomon, amikor vigyorgok, mint a tejbetök. Erre mondhatná egy bigott vallásos, hogy akkor ne vigyorogj, vagy takard el az arcodat egy sállal, és akkor vigyoroghatsz az utcán, amennyit jólesik, de ez abszolute életszerűtlen megoldás.

Az nyilvánvaló, ha Indiában, vagy a Közelkeleten járnék, akkor nem vigyorognék a pasik képébe, plusz hosszú ujjú ruhában, hosszú szoknyában mászkálnék, esetleg egy sálatz borítanék a fejemre, hogy ne nézzenek ribancnak, de Európában a pasik kibírják, ha egy szép mosolygós arcot látnak, és egy kibontott haj, vagy egy mosolygós arc láttán nem áll fel a farkuk.

Ha valakivel mégis ez történne, akkor mivel nem vagyunk állatok, ezért az illető férfiember vagy elfordul, vagy elszalad onnan, ahol a kibontott hajú, mosolygós arcú hölgyet látja.

Megkérdeztem egy haveromat, meg az ő barátai közül pár fickót, hogyha kibontott hajú, vagy mosolygós női arcot látnak, begerjednek-e, azt mondták, hogy nem, ha ruhából kilógó mellet/hasat látnak, akkor sajnos feláll nekik, de mivel kultúrált értelmiségiekről van szó, akik családos emberek, elfordulnak, vagy elmennek onnan, ahol ilyen hölgyeket látnak.

Üdv: egy lány

2011. nov. 13. 09:50
 26/39 A kérdező kommentje:

Kedves "egy lány"!

Én ténylegesen befedem a fejem a gyülekezetben, imádkozás, hálaadás, éneklés közben, néha ezeken túl is, beszélgetés, evés idejére is, de ez utóbbi a saját lelkiismeretemen múlik. Hétköznap, utcán, munkában (még) nem gyakorolom, habár a gondolataimban, a szívemben már alakul a meggyőződés Isten Szelleme által, h helyes dolog lenne mindenkor befedni a fejem. Az a szempont, h nehogy muszlimnak nézzenek engem nem feszélyez, már most is van jópár dolog, ami miatt pl. zsidónak szoktak mások gondolni, de ez nem baj, annak akit érdekel, elmondom, mi a helyzet és ennyi.

A hosszú haj feltűzése szerintem elég jó megoldás, még nem hívők esetében is szolíd és tisztességes külsőt mutat. Ami a másokra, idegenekre való mosolygást illeti, ez csak annyiban tűnik veszélyesnek, h lehet, h te csak kedves és jóindulatú akarsz lenni valaki felé, azonban ő ezt félre is értelmezheti, és flörtölésnek, csábításnak veheti, ezért érdemes vigyázni ezzel. Persze egy mosoly önmagában még nem visz bűnbe senkit, de egyéb megnyilvánulásokkal (testbeszéd, szemkontaktus, stb.) együtt már okot adhat a másik fél részéről, h azt gondolja, akarsz tőle valamit.

És azt sajnos nem lehet előre tudni, h melyik férfi hogyan reagál bizonyos látványokra, én pedig nem akarok az okozója lenni senki férjének (vagy leendő férjének) az elesésének, ugyanis jaj annak, aki megbotránkozást szerez, ezért inkább nem viselkedem, öltözködöm kihívóan.

2011. nov. 14. 11:26
 27/39 anonim ***** válasza:

Tudod mit, kedves kérdező? Gondolj egy merészet: tarts nyilvános penitenciát egy látogatott téren (előzőleg szórólapokon értesítsd a környék népét, hogy mire készülsz). Feltétlenül recitáld el: bocsánat, hogy hajam van, bocsánat, hogy szemem van, bocsánat, hogy a fizikai valómmal botránykő lehetek - mert mivel nem vagyok átlátszó (sajnos), még rámmered a szomszédné Pistája, oszt' kész a baj..Befejezésül ne feledd el hozzátenni: bocsánat, hogy élek.

Ha ezek után megbocsátanak, mázlista vagy /nekik meg lelkük rajta).

2011. nov. 14. 12:02
 28/39 anonim ***** válasza:

Kedvs Kérdező!

A tegnapi utolsó válaszoló vagyok.

Az nagyon helyes, hogy nem öltözöl kihívóan, én is farmernadrágban, meg blúzban, illetve az időjárástól függően, vékony, vagy vastag pulóverben/az időjárásnak megfelelő tavaszi/őszi/télikabátban, nyáron rövidujjú pólóban, illetve rövidnadrágban szoktam mászkálni. A ruhábólsohasem látszik ki a mellem, meg a hasam. Nekem ez az öltözködési forma erkölcsösnek tűnik, és meg vagyok vele elégedve. Színházba hosszú szoknyában, hosszú ujjú blúzban, vagy kosztümben megyek, ha hideg van, felveszem a kosztümre a télikabátot.

Ha én lennék a főnököd,én nem vetetném le veled a kendőt, csak megkérnélek, hogy magyarázd el a kollégáknak, hogy miért hordod, hogy ne pletykáljanak rólad, ne találgassanak, stb. de a piszkálásodat megtiltanám nekik.

Ha egyszer vállalkozó leszek, és mondjuk lenne muszlim női alkalmazottam, őt sem engedném, hogy piszkálják a többiek, csak annyit kérnék tőle, hogy dolgozzon rendesen. Én mindenféle másságot elfogadok, csupán az a követelményem másokkal szemben, hogy a feladatát, a munkáját csinálja meg rendesen, ha megígért valamit, azt tartsa be, stb.

Te nem vagy nazarénus véletlenül? Mert én arról a keresztény irányzatról hallottam, hogy ott a nők kendőt hordanak. Ha nem vagy nazarénus, akkor te melyik keresztény irányzathoz tartozol? Ennek a keresztény irányzatnak a női tagjai mind hordanak kendőt?

Engem nem zavar, ha valaki kendőt hord, de ha elkezdene engem valaki piszkálni, hogy miért nem hordok kendőt, meg ha ilyeneket mondana, hogy a pokolba kerülök, ha nem hordok kendőt, akkor rettenetesen mérges lennék az illetőre.

Üdv: egy lány

2011. nov. 14. 12:15
 29/39 anonim ***** válasza:
Aztán meg, kedves kérdező, ha meg nem sértlek:-): régen vagy te keresztény? Mi benned ez a neofita düh? (A szót, hogy neofita, érted-e?)
2011. nov. 14. 12:27
 30/39 anonim ***** válasza:
Most hétvégén volt szerencsém régi rítusú katolikus misén részt venni és ott az énekkar női tagjainak volt fejfedő kendője.
2011. nov. 14. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!