Van itt olyan, aki aktívan gyakorolja az ősmagyar tengri vallást, és ismeri is a részleteit?
Figyelt kérdés
2010. máj. 21. 21:45
1/12 Dymo válasza:
miből állt ez a vallás? egy cikket betudsz linkelni? tényleg érdekel,nem kötözködök :D
2/12 anonim válasza:
A tengri k.rvára nem ősmagyar vallás.
3/12 A kérdező kommentje:
2010. máj. 21. 22:07
4/12 A kérdező kommentje:
22:05 :
nyilván nem kizárólag magyar vallás, de több más nép közül őseink is ezt a hitet követték.
2010. máj. 21. 22:09
5/12 anonim válasza:
az bajos is lenne ha valaki ismerné a részleteit (források híján), de még ha 1-2 szertartást ismerne is, nagy valószínűséggel nem lenne pontos (mivel nem tudhatja hogy nézett ki egy szertartás pontosan mondjuk ezer éve)
6/12 A kérdező kommentje:
Persze, de arra gondoltam, hogy a még létező források alapján gyakorolja-e valaki.Úgy tudom, hogy pl. Kirgizisztánban államilag is támogatják a tengrizmus újraélesztését, és Magyarországon is vannak, akik annak vallják magukat, de sokaknál nincs ennek túl nagy háttere szerintem, hanem inkább csak szélsőjobboldali v.radikális nemzeti beállítottságukat akarják ezzel alátámasztani, vagy kifejezésre juttatni. Az érdekelne, hogy van-e, aki ennél mélyebben ismeri, és valóban HISZ a régi magyr hitvilágban, úgy ahogy egy hívő keresztény pl.
2010. máj. 21. 22:57
7/12 anonim válasza:
erről nem tudtam (a kirgizisztáni helyzetről)....de szerintem kevés vagy egyetlen pozitív választ sem fogsz kapni, egy részük üzletet lát benne, más részük pedig radikális elsősorban és ehhez csapja a tengrizmust mert ugye menő meg satöbbi, de azért sok sikert, hátha akad aki foglalkozik ilyennel
8/12 anonim válasza:
a Tengrizmus a Sámánizmus és a Táltos hitt világ alapja!
Ennek úgy tudsz utána járni ha meg kérdezel egy táltost vagy engem: Pesticsaba@citromail.hu vegyél fel msnre
9/12 Peruccsia válasza:
Bizonyos alkalmakkor fehér lovat kell áldozni.
Ki az aki ezt megteszi?
10/12 gergo77781 válasza:
Sólyomfi Nagy Zoltánt keresd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!