Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Nem tudom fizetni az autóm...

Nem tudom fizetni az autóm havi törlesztő részleteit! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A CHF- óriási árfolyam különbözeteket küld és így 3x-át fizetem az autónak, mint amikor felvettem a hitelt, már a rezsit sem tudom fizetni az autó miatt. Mit tehetek? Vissza adhatom a banknak az autót?
2011. okt. 23. 21:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
6%
végy a kezedbe egy AK47-est és menjél fel a parlamentbe :)) tökéletes stresszlevezető
2011. okt. 23. 22:00
 2/12 anonim ***** válasza:
Vagy eladod valakinek és akkor megúszod vagy beszélsz a bankkal és vissza adod nekik vagy nem tudom. Tudom hogy ez nehéz döntés de jobban jársz ha megpróbálod eladni és amit kapsz majd érte ha kapsz akkor abból veszel valami használtat ha nagyon kell az autó. Mást nem tudsz ilyen a világ :(
2011. okt. 23. 22:05
 3/12 anonim ***** válasza:

"Vissza adhatom a banknak az autót?"

Nem, mert a banké sosem volt az az autó. A pénzt adhatod vissza a banknak, az volt az övé. :/

Én nemrég rájöttem, nálunk mi a megoldás, ha gondolod, szívesen elmesélem..

2011. okt. 23. 22:15
 4/12 anonim ***** válasza:

Visszaveszi a bank az autódat. Amíg nincs kifizetve , az ő tulajdona.

Menj be a bankba és beszélj egy ügyintézővel .

2011. okt. 23. 22:17
 5/12 anonim ***** válasza:
A legfontosabb, hogy menj be a bankba, és beszélj velük. Ne akkor keresd fel őket, amikor már csőstűl jön a baj (BAR, stb...)
2011. okt. 23. 22:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Visszaveszik, de arra számíts, hogy nyomott áron, és a fennmaradó összeget ugyanúgy vissza kell fizetned, akár van kocsid, akár nincs. Legközelebb ne vegyél hitelre kocsit, főleg ne devizaalapon. :(
2011. okt. 23. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha nem tudod fizetni akkor add oda a banknak és akkor megszabadulsz tőle, vagy add el valakinek aki átveszi a hiteltartozásodat vagy ha egybe kifizeti akkor próbáld egybe visszafizetni a banki tartozásod és akkor sokkal kevesebb lesz a gondod. De arra számíts hogy mindenképp meg kell szabadulnod tőle. És inkább ez menjen el mint a házad vagy lefoglalják és akkor soha nem lehet a tied.
2011. okt. 23. 23:08
 8/12 anonim ***** válasza:

"Amíg nincs kifizetve , az ő tulajdona. "

Nem. Csak elidegenítési tilalom van addig rajta, vagy esetleg opciós szerződése van a banknak az autó megvásárlására. Ilyenek.. De NEM a banké az autó. Nézd meg a forgalmit, oda be van írva, hogy ki a tulajdonos. Vagy nézd meg az adásvételit. Ott is le van írva, hogy ki a tulajdonos. Vagy kövess el szabálysértést, és nézd meg, kit keres a rendőrség majd! Nem a bankot fogja... ;)

2011. okt. 23. 23:10
 9/12 anonim ***** válasza:

Csak elidegenítési tilalom van addig rajta.

Most aztán tényleg nem értem :(( Akkor kié az autó így, a banké? Az enyém? Ha felajánlom a banknak h már nem tudom fizetni és vegye meg tőlem, akkor ö mit fog lépni?

2011. okt. 23. 23:23
 10/12 anonim ***** válasza:

Az, hogy kié az autó, attól függ, hogy lízing (banké az autó) vagy hitel (a tiéd az autó).

Hogy mit tehetsz? Mondhatod a banknak, hogy nem tudod fizetni. Megpróbálhatod eladni, de könnyen előfordulhat, hogy (sokkal) több lesz a tartozás, mint amennyit ér az autó. Ilyenkor a fennmaradó részt még fel kéne venned személyi kölcsönként. Ez tipikusan a kevés önrész+hosszú futamidő kondtrukcióknál szokott előfordulni. De kérhetsz a banktól fizetési könnyítést (a futamidő kitolásával általában). A legrosszabb, ha a banktól nem is kérdezed meg, hogy mik a lehetőségek.

2011. okt. 23. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!