Nem tudom fizetni az autóm havi törlesztő részleteit! Mit tegyek?
"Vissza adhatom a banknak az autót?"
Nem, mert a banké sosem volt az az autó. A pénzt adhatod vissza a banknak, az volt az övé. :/
Én nemrég rájöttem, nálunk mi a megoldás, ha gondolod, szívesen elmesélem..
Visszaveszi a bank az autódat. Amíg nincs kifizetve , az ő tulajdona.
Menj be a bankba és beszélj egy ügyintézővel .
"Amíg nincs kifizetve , az ő tulajdona. "
Nem. Csak elidegenítési tilalom van addig rajta, vagy esetleg opciós szerződése van a banknak az autó megvásárlására. Ilyenek.. De NEM a banké az autó. Nézd meg a forgalmit, oda be van írva, hogy ki a tulajdonos. Vagy nézd meg az adásvételit. Ott is le van írva, hogy ki a tulajdonos. Vagy kövess el szabálysértést, és nézd meg, kit keres a rendőrség majd! Nem a bankot fogja... ;)
Csak elidegenítési tilalom van addig rajta.
Most aztán tényleg nem értem :(( Akkor kié az autó így, a banké? Az enyém? Ha felajánlom a banknak h már nem tudom fizetni és vegye meg tőlem, akkor ö mit fog lépni?
Az, hogy kié az autó, attól függ, hogy lízing (banké az autó) vagy hitel (a tiéd az autó).
Hogy mit tehetsz? Mondhatod a banknak, hogy nem tudod fizetni. Megpróbálhatod eladni, de könnyen előfordulhat, hogy (sokkal) több lesz a tartozás, mint amennyit ér az autó. Ilyenkor a fennmaradó részt még fel kéne venned személyi kölcsönként. Ez tipikusan a kevés önrész+hosszú futamidő kondtrukcióknál szokott előfordulni. De kérhetsz a banktól fizetési könnyítést (a futamidő kitolásával általában). A legrosszabb, ha a banktól nem is kérdezed meg, hogy mik a lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!