Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten csak a 4. napon...

Ha Isten csak a 4. napon teremtette az égitesteket (tehát a Napot is), akkor hogy telt el 4 nap?

Figyelt kérdés
2011. okt. 30. 23:33
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:

Bizony nem a Nap világosságáról van szó ,mert Isten amikor elválasztotta a világosságot a sötétségtől nem volt égitest az égen.A napokról van szó amelyek az élet elindulásával kezdődtek.

Az égitestek pedig a megvilágítás eszközei.Kezdetben nem volt más világítótest.

2011. nov. 9. 11:53
 42/72 anonim ***** válasza:
Annyit még hozzátennék hogy a Mennyet és a földet egyidőben teremthette meg "kezdetben mennyet(mennyországot) és a földet".Még nem volt bűn.csak az ember teremtése után.
2011. nov. 9. 11:58
 43/72 anonim ***** válasza:

DE ISTEN LÁTTA ELŐRE HOGY AMIT FOG TEREMTENI AZ BŰNBE FOG ESNI TEHÁT KI FOG ALAKULNI A BŰN. Akkor miért is csinálta ezt?

;)

2011. nov. 9. 18:39
 44/72 anonim ***** válasza:
Hogy nyílvánvaló legyen. :)))
2011. nov. 9. 19:11
 45/72 anonim ***** válasza:
13%

Mindenható vagyok. Előre tudok mindent. Ennek ellenére teremtek egy fajt, majd megbüntetem azért, mert követi a sorsát, ami ugye elkerülhetetlen - bűnbe esik. Majd nagyon nagylelkűen leküldöm a fiamat, hogy feláldozhassam magamért, hogy a sok majom ember még jobban imádhasson majd a halála után.

Ja, Isten voltam ha nem jött volna valaki rá. Mondj el 3 miatyánkot.

2011. nov. 9. 21:42
 46/72 anonim ***** válasza:

"DE ISTEN LÁTTA ELŐRE HOGY AMIT FOG TEREMTENI AZ BŰNBE FOG ESNI TEHÁT KI FOG ALAKULNI A BŰN. Akkor miért is csinálta ezt? "

Honnan gondolod hogy Isten tudott mindent.Ha Isten törvényében tiltott dolog a jövendőmondás ,akkor nem Istentől hanem a gonosztól valók ezek a feltevések .Isten a teremtő és szerető ,ha tudta hogy az ember ellene fordul ,nem bánta volna meg hogy megteremtette és nem bocsátott volna Özönvizet a földre.Ezek után figyelmeztette az embert a bűnös élete után ,hogy megszűnik létezni ez a világ a mi bűneink miatt.Nem tudjuk hogy ér véget ,de tudjuk hogy bűnösök vagyunk és lehetőségünk van Jézus Krisztus által egy új és örök életre Istennel a mi Szeretett Atyánkkal.

2011. nov. 10. 08:22
 47/72 anonim ***** válasza:
Azt gondolom azt tudja hogy véget fog vetni a bűnnek.Nem nekünk ; )
2011. nov. 10. 08:29
 48/72 anonim ***** válasza:
Sokan nem hajlandók megérteni, ami az orruk előtt van. Amit tényleges szabad akaratnak észlelsz, az tényleges szabad akarat is. Isten se tudja, mi lesz a következő aberrált ötleted. És jól is teszi, mert ettől tényleges a szabad akarat. Vajon miért vagyunk kis hatóerejű, puha anyagból készült kis méregzsákok?
2011. nov. 10. 13:18
 49/72 anonim ***** válasza:

Azt hittem Isten mindentudó, tehát tudja előre a jövőt. Ja hogy nem akarja látni, elzárkózik előle - az már az ő baja. Mindenesetre nem kellett volna leküldenie a fiát és megöletnie értem. Imádd Istent egész életedben, élj jól, becsületesen, bűn nélkül, DEE ez képtelenség, úgyis vétkezni fogsz, de sebaj, imádd még jobban, bánd meg a bűneidet és a halálod után esélyed van, hogy a Mennyországba kerülj, és örökké imádhatod Istent.

Hát mitnemondjak, zseniális..

2011. nov. 10. 19:06
 50/72 anonim ***** válasza:
Ezt a mennyel meg örök élettel kecsegtetést én se értem, de a szeretetről szóló részekre nagyon megéri odafigyelni. Nem tudjuk, milyen torzításokat szenvedhetett már az 1.0-s verzió is. Emiatt lenne jó, ha azok, akiket érdekel a vallásosság mizéria, nekiállnának a régi-régi vallásokat áttekinteni. Fő tanaikat inkább, nem annyira a figurákat és a szerepeiket. Egy igazi kereső egyszer csak bekattan és nekiáll. Aztán amikor kezdenek világítani a hasonlóságok, akkor lehet elgondolkodni, mi is lehet az igazság. Továbbmegyek: megszámlálhatatlan könyv szól legalább két vallás párhuzamba állításáról. Mások már megdolgoztak vele. Hivatkozásaikat ellenőrizve meggyőződhetsz adataik helyességéről. Józan eszeddel pedig a gondolatmeneteikéről. És ha ekkor veszel kezedbe bármilyen szent könyvet, azt már nem az elvakult szem olvassa.
2011. nov. 10. 22:51
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!