Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eretnekség lenne azt mondani,...

Eretnekség lenne azt mondani, hogy a Föld valójában 6000 éves?

Figyelt kérdés
2011. okt. 21. 16:34
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
68%

"Szeretem hallani az eltévelyedetteket :D"

Te nem vagy igazi keresztény, csak egy felsőbbrendűségi komlexusos, dackorszakban megragadt kölyök, legalábbis szellemileg. Tudod, a hit kevés, meg is kéne érteni a Bibliát, és tanulni belőle. Tele van olyan tanításokkal, aminek még talán értelme is van. Kezdjük ott, hogy nem ítélünk meg másokat. (Nekem lehet, mert én ateista vagyok.) Szóval ne itt provokálj vitát, mert tuti a pokolban végzed. A tűzzel-vassal térítések ideje már lejárt.

2011. okt. 21. 20:13
 32/38 Smartguy86 ***** válasza:
73%
Ez a RÉS elmélet eléggé szarfűrészelésnek tűnik. Lényegében belemagyarázzák azt, ami nincs ott, csak azért, hogy aktualizálni lehessen az egész művet, vagy inkább úgy mondom, hogy idomítani lehessen a tudományos élethez. Míg a tudomány nem kerül bajba, ha felül kell vizsgálnia eredményeit, addig egy vallásnál ez elég rosszul veszi ki magát.
2011. okt. 21. 20:15
 33/38 Smartguy86 ***** válasza:
70%
20:13 - Nekem se lenne semmi bajom a vallásos emberekkel, ha nem lennének ilyen pofátlanok sokszor. Számomra a Bibliai tanítások egyszerű filozófia tárgyát képezik, nem hiszem, hogy az valós történet. Inkább egy szimbolizmusba ültetett tanítás. Sajnos sokan hiszik, vagy szeretnék hinni, hogy Isten egy létező entitás. Pedig csak egy magyarázat a világot irányító erőre, amit a tudomány úgy nevez, hogy energia. Egyszerű megszemélyesítés, egy irodalmi eszköz csupán. Miért kéne máshogy kezelnünk a Bibliát, mint bármelyik másik irodalmi művet? Csak azért, mert egy csoport azt állítja, hogy ezt el kell hinni? Ennyi erővel a tudomány is lehetne világvallás meg az Én kicsi pónim is...
2011. okt. 21. 20:18
 34/38 anonim válasza:
63%
Keresztény vagyok,de irtó nagy hülyeségnek találom azt a két linket még az első oldalon kedves kérdező.Elsősorban csak a földről volt szó és nem emberekről már rögtön.Tudni illik a föld keletkezését több milliárd évre vihető vissza.A ma élő emberek is Charles Darwin szerint 4,4 millió évvel ezelőtt kezdtek kifejlődni.
2011. okt. 21. 23:39
 35/38 A kérdező kommentje:
Legalább neked lehetne eszed, olvasd el a teremtés történetet, ha nem hiszed, nem vagy keresztény
2011. okt. 22. 16:05
 36/38 Smartguy86 ***** válasza:
82%

Kérdező, gondolom fene nagy kereszténységedben azt is elhiszed, hogy a Föld a világ középpontja...

Mellesleg:

"Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."

Tehát Isten előre tudta, hogy ünnepeket kell majd számontartani, és ehhez a csillagászat kell majd? Talán azt is tudta, hogy egy ilyen ünnep lesz saját fiának, Jézusnak a halála és feltámadása? Tehát azt is tudta, hogy az ember bűnbe fog esni, a bűneiért Jézusnak meg kell majd halnia? Tehát végső soron mondhatjuk, hogy Isten, a mindenható és mindentudó direkt ültette a bűnbeesés fáit a paradicsomba, hogy aztán ott Lucifer szépen elkísérhesse az embert, majd az bűnbe essen, hogy utána Isten a drága fiát áldozhassa fel az emberér?

Csak én tartom ezt visszásnak? Még mindig kételkedsz benne, hogy a Biblia tele van következetlenségekkel???

"Teremté tehát Isten a két nagy világító testet: a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjjel; és a csillagokat."

A Hold nem világít, ezt már bizonyítottuk. A Hold a Nap fényét veri vissza éjjel. Ebben is hinni kéne akkor? Amúgy meg tudjuk, hogy a Nap és a Hold nem járhatná be azt az utat az égen, ha a Föld nem lenne gömbölyű.

"Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet és hajtsátok birodalmatok alá; és uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."

Fel vagyunk háborodva, hogy az emberiség kizsigereli a Föld erőforrásait. Miért is? Hiszen Isten megengedte. Hajtsuk birodalmunk alá.

Innentől pedig megpihent vala, hetedik nap, blabla... és már jön is a gonosz, hogy csalfa módon belevigye az embert a rosszba. Tehát alig 50 sornyi információ van arról, hogy a teremtés hogyan zajlott. Megjegyzem elég általánosan - pl: teremtett állatokat, növényeket, stb. de hol vannak a súlyos tények? A módszerek? Csak úgy létrejött minden, oké. De akkor miért tartott ez 6 napig????

2011. okt. 22. 16:38
 37/38 Smartguy86 ***** válasza:
82%

Hozzáteszem: a hetedik napi megpihenés nem azért van benne a történetben, mert Isten elfáradt. A hetedik napi megpihenés, a heti egy pihenőnap, a hétvége, az kérlek szépen a Biblia megírása előtt már jóval elfogadott volt. Kulturális behatások, igaz-e?

Tehát te hívő vagy, oké elfogadjuk. De miért kéne mindenkinek elfogadnia azt, hogy egy 2000 éve nem aktualizált, ÁLLÍTÓLAG Istentől származó írást mindenhatónak tartsunk. Annyira de annyira látszik az egészen, hogy emberek írták. Nincs benne semmi fejlődés, a tudást pedig bűnnek fogják fel. Ez tudod miért volt akkoriban így? Miért vette bele a zsinat ezt a dolgot a Bibliába?

Mert abban az időben a legbefolyásosabb vezetők a papok voltak. Ők voltak írástudók, ők irányítottak sok uralkodót a háttérből (már korábban is - gondoljuk a delphoi jósokra). Maradj tudatlan, ne érdekeljen a világ működése, hagyd rájuk a vezetést, majd ők tudják, mi a jó neked. És tiéd lesz a mennyek országa...

2011. okt. 22. 16:44
 38/38 anonim válasza:
71%

itt komolyan elhiszi bárki is, hogy ez a szerencsétlen elolvassa, amiket írtok neki? látszik rajta, hogy kéjes élvezetet okoz neki az, hogy másokat felidegesíthet a szűklátókörűségével, mikozben kb minden 3. szót nem ért a tudományos megfogalmazásokban. csak azt nem értem, hogyan juthat el bárki idáig a 21. században, amikor úgy növünk fel, hogy a tudomány vesz minket körül.

kérdező, mit akarsz ezzel elérni? mert sokkal inkább úgy néz ki, a sátán követője vagy, mert ezzel az "igehirdetéssel" inkább mindenkit elundorítasz a keresztény vallástól, amivel méltán kiérdemled az istened haragját. de végül is teljesen mindegy, felettem ugyan ne ítélkezzen egy impotens szakállas pasas. ha meghalsz, úgyis pofára esel.

2011. okt. 23. 00:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!