Miért van egyenlőtlenség?
Miért jut valakinek több szenvedés, valakinek több öröm, függetlenül attól, hogy jó ember vagy gazember, hogy hívő vagy nem hívő.
Nem látok magyarázatot, nincs semmi összefüggés, hogy ki miért érdemel több szenvedést,
és ki miért több örömöt, minden elméletre van ellenpélda.
Még ha halál után egyenlőség lesz is, az életben miért "kap" valaki "rosszabbat"?
Kérdezegettem már neten papokat, teológusokat, volt aki nem válaszolt, volt aki mellébeszélt.
Kérem, hogy csak az válaszoljon aki ért a dologhoz, művelt, tájékozott, tud logikusan gondolkodni,
nem beszél mellé, nem hoz be nem ide illő dolgokat, nem tereli a szót máshová!
22:36
"Nem azt kérdeztem ,hogy milyen a világ, hanem hogy miért."
Nem ezt kérdezted. Azt kérdezted, hogy miért van a világban "egyenlőtlenség." Leírtam, hogy azért van benne, mert a világ olyan hely, ahol nem tökegyforma emberek élnek tökegyforma körülmények között eseménytelen életet. Ha arra is rákérdezel, hogy ez miért van, az egy további kérdés. Ha érdekel, hogy a világ miért nem egy tökéletesen szimmetrikus és szabályos alakú tárgy, akkor iratkozz be fizika szakra és magolj kvantummechanikát.
02:57
"nem nyerhetsz semmit a nélkül hogy valami egyenértékűt el ne veszítenél."
Demagógia.
Miért van egyenlőtlenség? Ahogy már fórumtársam leírta, jelenleg e világkorszak fejedelme a sátán, viszont a biblia beszámol arról hogy elfog jönni egy korszak hamarosan amelyben Jézus fog uralkodni. Mivel Jézus érvényesíteni fogja a tulajdonjogát a föld és az emberek felett, a sátán jelenlegi birtok jogával szemben. Akkor majd megvalósul Isten országa, amely igazság, békesség és Szentlélek általi örömből áll, mégpedig ebben a fontossági sorrendben. Ez most nem mondható el erről a világról, mert nincs igazság, és így békesség sem lesz, ebből kifolyólag az öröm sem valósul meg.
Pál apostol szavai is válasz lehet kérdésedre mikor azt mondja: "Minden rossznak a gyökere, a pénznek a szeretete"
Gondolj bele a világ vagyonának a 80%-át a világ lakosságának a 20%-a birtokolja egy tanulmány szerint. Azt mondják túlnépesedett a világ, pedig nem, csupán az egyenlőtlenségek miatt vannak hogy emberek milliárdjai embertelen körülmények közt élnek. Kínában 800 millió embernek nincs a háztartásában villany, ez ennyi mint Európa és az Usa össz lakossága. Afrikának adottságai is igen gazdagok, mégis a nemzetnek ebből vajmi kevés van visszaforgatva, mivel van egy szűk réteg aki nagyon szereti a pénzt, amely a hatalmát is jelenti. De sokat lehetne írni, Indiáról, Kambodzsáról, Észak Koreáról ahol az emberek meg vannak fosztva jogaiktól, méltóságuktól, vallási szabadságuktól stb. stb. De minden mögött a pénz szeretete lapul.
[72%-ban hasznos]
Te sem érted miről van szó...
én értem, hogy miről van szó....
és leírtam neked, mint hozzáértő, művelt, tájékozott logikusan gondolkozó...
A világban kettősség uralkodik.
A biblia így kezdődik : Kezdetben sötétség vala, és Isten mondta. Legyen világosság. És lőn világosság.
A Rigvédából, a teremtés himnuszából : Nem nem-lét volt, és nem volt lét sem akkor...... Még nem vált ketté az egy.
Minden dolog feltételez valami mást.
Minden dolog az ellentétében nyilvánul meg.
A világosság a sötétségből keletkezik, a sötétség meg a világosságból, egymásban nyilvánulnak meg.
Isten az egyedüli meg nem nyilvánuló.
"Miért jut valakinek több szenvedés, valakinek több öröm"
Mert ha nem lenne szenvedés, öröm se lenne. Nem tudnád mihez viszonyítani. Egyedül semmi nem létezik...
Én ennél jobban sajnos nem tudom elmagyarázni.
Remélem azért gondolatokat elindítottam benned.
És ajánlom, hogy ismerkedj a buddhista és a hindu tanokkal. Nagy igazságok vannak benne.
[53%-ban hasznos]
" világ olyan hely, ahol nem tökegyforma emberek élnek tökegyforma körülmények között eseménytelen életet"
Ezt te találod ki nem én, persze te erről eddig nem tudtál.
Így nem lehet értelmesen beszélgetni komoly dolgokról.
Érdekes, valaki érti csak te nem...
Azért raktam fel a vallás témához ezt a kérdést,
mert tudom hogy a tudomány nem tudja megmagyarázni semmivel sem, nem sejtetted?
[72%-ban hasznos]-meg a többieknek:
Van két ember, mind a kettő jó ember, törekszik,
hogy minét több jót és minél kevesebb rosszat tegyen, de az egyik sokat szenved, és nem tehet ellene,
de a másik meg nem, sőt örömök is jutnak neki.
Az rosszabbul járt embernek lehet mondani, hogy a sátáné ez a világ, azért rossz neki,
de ő jogosan kérdezi meg, hogy a jobban járónak miért olyan jó, a sátán világában +
halála után ő is a mennyekbe mennyhet.
A rosszabbul járót mivel "vígasztalják" a vallások?
Mintha ezzel értelmét veszítené a szenvedés, mert ugye a másiknak nem sokat kell.
Nem azért jó az egyiknek, mert másiknak rossz. Nem szükségszerű a több szenvedés.
Honnan tudod, hogy az jár "rosszabbul" aki rosszabbul jár?
Egy öreg ember azt mondta, hogy életében csak egyszer panaszkodott - amikor fázott a lába és nem volt pénze cipőre. Akkor azonban látott egy boldog embert, akinek nem volt lába. Sosem panaszkodott többé.
A világ olyan, amilyennek látjuk. Volt aki hitet talált a koncentrációs táborban és az élet értelme megvilágosodott előtte. Volt akiben ott homályosult el minden.
Van gazdag ember, akinek mindene megvan, és végül mégis főbe lövi magát, mert nem bírja elviselni az életet. Van azonban szegény, aki annyira szeret élni, hogy sokkal gazdagabb az élete, mint egy milliomosé.
Ha megtanulsz a szíveddel nézni, többet sosem fogsz azon filozofálni hogy miért van egyenlőtlenség a világban. Mert rájössz majd hogy minden ember tökéletesen egyenlő és tökéletesen szabad, csak nem tud róla.
Freya
Előző válaszló,
El tudod magyarázni, hogy mit jelent az hogy a "szíveddel nézni"?
Azzal nem adsz magyarázatot egy jelenségre, hogy "van amolyan is".
Arról beszéljünk amiről szó van, különben csak egy mónikashow-hoz fog hasonlítani ez a válaszlista.
Erre a kérdésre hiába kapsz választ, egyiket sem fogod elfogadni, mert ezt csak hívő, hitét megélő ember értheti meg - aki pedig ilyen, az nem kérdezi meg, mert neki ez a kérdés, ill. a válasz nyilvánvaló.
Megpróbálom nagyon röviden felvázolni: Az eredendő bűn miatt minden ember halálra lett ítélve. Tehát, ha meg sem született volna egyetlen ember sem Ádám után, akkor sem szólhatnánk semmit. (Most ne ragadj le e paradoxonnál, én is tudom, hogy vicces feltevés, de ettől még igaz.)
Ennek ellenére Isten mégis kiválaszt embereket, akiknek megengedi, hogy az átok ellenére éljen, és visszakaphassa majd az örök életet. De ez egyes egyedül Istenen múlik, hogy kinek adja. Annak adja, akinek akarja. Hogy kinek kinek mennyit ad a földi életében - az is Istenen múlik, ha nem adna senkinek semmit sem, akkor sem lehetne szólni.
Itt nem elvesz Isten az ember úgymond járandóságából, és egyeseket megrövidít, hanem egyeseknek többet ad. Ha te adsz az aluljáróban egy koldusnak, e tény miatt nem kötelezhetnek téged arra, hogy minden koldusnak adj. Ez a felállás.
Na, ezt nem fogadja el az Istennek nem engedelmeskedő ember.
Aki jólétben él vagy nem tud gondolkodni, azokat nem érdekel ilyesmi, ez egyértelmű.
"ezt csak hívő, hitét megélő ember értheti meg"
Ha valamit valaki ért, az el is tudja magyarázni.
Ha nem tudja elmagyarázni, akkor nem érti, csak azt modogatja, hogy érti.
És továbbra is az ok a kérdés, tehát hogy miért kapnak többet.
Te azt is tudod?
Ha nincs válasz akkor elfogadni sincs mit. A "nesze semmi fogd meg jól" a hívőként is az.
Sok ilyenolyan vallásos mondja/csinlája ezt: (tisztelet a kivételnek)
Nem érted? akkor nem vagy elég jó hívő.
Nem vagy bolodg? Na azért nem vagy, mert nem hiszel eléggé stb...
Vagy ha bajba kerül, ezzel magyarázzák: Hogy nem hitt rendesen.
Szóval ennek nem sok értelme van.
Jézus tanítása szerint az életünk törvényszerűsége a vetés-aratás. Boldogtalan vagy? Akkor vessél emberekbe... Ha Te kedvesebb vagy, segítőkészebb vagy, adakozóbb vagy, vagy csak tudsz egy mosolyt "vetni" akkor azon felül hogy megtapasztalod az adás örömét, hasonlókat fogsz aratni is amit vetettél, lehet nem is minden esetben, de én megtapasztaltam életemben hogy ez bizony működik.
Remélem érted hogy ezt mely kérdésedre szántam, egyébként jól érzem szerinted hogy nem igazán tudtad megfogalmazni kérdésedet?
Csak az a baj, hogy ez nem mindig működik.
Lehet, hogy nálad mindig működött, de ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem lenne annyi boldogtalan ember.
A kérdésem nem ez volt.
Vannak akiknél ez a vetés-aratás nem sikerül, és arra lennék kíváncsi, hogy miért nem.
Én mindent meg tudok fogalmazni, persze nem biztos hogy elsőre értenek, de két értelmes ember képes egymás gondolatait megérteni, ha erre törekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!