Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik a legsúlyos...

Szerintetek melyik a legsúlyosabb társadalmi egyenlőtlenség, és miért?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 17. 10:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A gazdagok és a szegények. Magyarországon annyira még nem, de világviszonylatban a világ vagyonának 80%-a a világ népessége 1%-ának kezében van. Az USA összvagyonának 95%-a összpontosul 1% kezében. Magyarországra vonatkozólag sajnos nem tudom ezt az arányt, bár az biztos, hogy nem elhanyagolható hányad van külföldi kézben (földtulajdon is, amely ráadásul felmérhetetlen, hiszen olyan zsebszerződésekkel szereznek külföldiek földet, melyek hivatalosan bérleti szerződések, de nem is bérli az illető, hanem egyszer megvette, és amint a földmoratórium lejár, a föld hivatalosan is az ő tulajdona lesz).
2010. ápr. 17. 11:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én Magyarországon az egyik legsúlyosabbnak mindenképpen a cigánykérdést tartom, de nem abban az értelemben ahogy általában a "cigánykérdés" kifejezést értik. Felháborítónak tartom, hogy állandóan ezzel van tele a média, de a valóság az, ha én nem dolgozok, éhen halok. Ha én nem fizetem a csekkjeimet, elveszik a fejem fölül a házat. A cigány ha nem dolgozik, eltartja az állam, ha nem fizeti a csekkjeit, nem baj, rájuk nem vonatkoznak ugyanazok a törvények, mint a többi állampolgárra, arról nem beszélve, hogy egyetlen cigány rettegésben tart 50 nem cigányt és senki nem tesz semmit. Valamelyik nap a családommal a belvárosban sétáltunk, hétvége volt, rajtunk kívül még vagy 100 család tette ugyanezt. Egy cigány hangosan énekelt, mindenkihez odament, zaklatott. A 100 család meghunyászkodva tűrte, ki merne szólni, téged senki nem véd meg. Ez a valós helyzet, de a média csak azzal van tele, hogy szegényeket segíteni kellene, meg hogy járjanak együtt iskolába a cigányok a magyarokkal.... ugyanakkor ahol ezt megteszik, annak az egyetlen eredménye hogy a magyar tanulni akaró gyerekek lemaradnak az 1-2 cigány miatt, akik nem tanulnak, és nem is akarnak tanulni. Ezek konkrét tények. Ez a legnagyobb társadalmi egyenlőtlenség. És félreértés ne essék, nem vagyok rasszista, van olyan cigány ismerősöm, aki rendesen tanult, rendesen tisztálkodik, dolgozik. Bárki látja rajta, hogy cigány származású, pontosan úgy tekintek rá, mint bárki másra, semmilyen diszkrimináció a származása miatt nem éri... de ugye az ország úgy próbálja ezt az egészet beállítani, mintha mi magyarok fosztanák meg szerencsétleneket a lehetőségektől. A megoldás egyenlő bánásmód lenne. Menjenek dolgozni, és ha nem dolgoznak, ugyanúgy ne kapjanak semmit, ahogy más se kapna. A törvények is vonatkozzanak ugyanúgy rájuk mint minden magyar emberre. Napestig fejtegethetném a témát, de szerintem mindenki érti miről beszélek... még a cigányok is. És még az iskolára visszatérve, járjanak egy iskolába, miután a cigány megfelelt egy alkalmasságin, és bebizonyította, hogy nem hátráltatni fogja a többit. Én se mehetek el mérnöknek érettségivel, miért tehetné meg a cigány hogy a képesítésének, képességének nem megfelelő helyre teszik?
2010. ápr. 17. 11:36
 3/4 anonim ***** válasza:
70%
Én a melegekről gondolom ezt, de csak azért, mert személyesen érintett vagyok (nő). Valamiféle toleranciát kéne felmutatni mindenkinek a másikkal szemben, eltörölnék a melegfelvonulást, de csökkentenék a gyűlöletet is. Az EMBERT néznék és nem az életmódját. Nem vájkálnának egymás magánéletében, hanem elfogadnák, hogy vannak ezt és azt kedvelő emberek, mindenki másképp éli meg a boldogságát, ettől még lehet tanult, intelligens, jó ember. Az oké, hogy a pedofilokat, erőszakoskodó embereket elítélik, de azokat nem kéne, akik másoknak nem ártanak az életmódjukkal. Ott van mindenkinek a csontváz a szekrényében, nem kéne itt ítélkezni szerintem.
2010. ápr. 17. 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:

A másik nemhez való közeledés ilyen módon történő megítélését.

A rasszizmust és a töménytelen butaságot ami az emberekből árad nemcsak e téren. Ebből kifolyólag az oktatást, az borzalmas. Emberi érték sehol. Senkinek semmi jó, hát még a hozzáállás.

A média határtalan előremenetelét, és az ezáltal kihasznált emberek (ami manapság majdhogynem a többség lásd: fiatalok) butaságának a globális öntörvényűségét, ami további konfliktusokat, és egyet nem értéseket képez másokkal szemben.

A borzalmas háborút, amiben az OlyNagyEmberek miatt az alárendeltek szenvednek.

Az emberek nem egyformák, de attól még lehetne a másiktól tanulni, és igenis szövetséget és kompromisszumot kötni.

2010. ápr. 24. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!