A Biblia hol írja, h Isten azért teremtette az állatokat h meg is együk?
dehát miért is akarna valaki egy öreg mesekönyvben irtak szerint étkezni?
egyél meg mindent, amit lehet és ami izlik, mértékkel és
ne legyen benne túl sok zsir vagy cukor.
sajnos nem lehet nagy minnyiségben vadon élő állatokat fogyasztani, bár husuk kétségtelenül finomabb, mint a gyári csirke vagy disznó.
de nincs más választás.
Van választás! Vegafutár a hétköznapokra, vagy Govinda Buda, ez utóbbi kifejezetten jó :)
Szóval, ha nem akarsz ölni, könyörületesebb szeretnél lenni, nyugodtabb lelkismeretet szeretnél, mely akár vallásoktól is független, akkor van választás. Persze nehéz átszokni, nekem se sikerült még, de szeretnék.
Szia!
Van egy olyan vers benne, hogy
"Mert Istennek minden teremtett állata jó, és semmi sem megvetendõ, ha hálaadással élnek azzal;"
És aztán így folytatja:
"Mert megszenteltetik Istennek ígéje és könyörgés által."
(1 Timóteus 4:4-5)
Tehát, ha kérsz rá ételáldást, és hálával fogyasztod, akkor helyénvaló, és szinte bármit ehetsz. :)
Nem tudom az extrémebb esetekkel mi van, írtatok pár érdekes állatot, de más kultúrában vígan eszik őket, szóval szerintem ez csak annak a függvénye, hogy mi a kulturális háttered, vagy hogy hogy neveltek.
Tény, néha nekem is okoz lelkiismeret furdalást, ha állati eredetű kajákat eszem és belegondolok, hogy ez nemrég még vígan rohangált, viszont ha azt nézem, hogy a vadon élő állatok gyakran gondolkodás nélkül ölnek.-és nem ritka az sem, hogy nem csak a táplálékszerzés készteti őket, hanem sokszor "szórakozásból" ölik meg akár fajtársukat is...
Ugyanakkor ők is Isten teremtményei, elviekben a Föld életének szerves részei!-nem tekinthetünk rájuk, mint az embertől elkülönített élőközösségre.
Egyszerű példa ide vonatkozóan: Akinek van kutyája, vagy macskája, próbálja meg huzamosabb ideig "hús-mentes" étrenden tartani őket. Teljesen felborul az életvitelük.
Lefogynak és igen hamar agresszívvé válnak, ami szerintem egyértelmű jele annak, hogy szükségük van húsra.
Amit viszont a Biblia és az emberi létforma maximálisan el kellene ítéljen, az a barbár viselkedés minden élőlénnyel, minden létformával szemben!!!!
Úgy, mint az állatkínzás is.
-és bevallom őszintén a korábban linkelt videó után nem merném azt állítani, hogy az emberi húsfogyasztás nem tartozik ide...
Én igazán arra várnék, hogy orvosilag bizonyított legyen, hogy a húsban találhatok "tápanyagok" mellőzhetők az emberi szervezet számára!
a bibliai történetek, bár időközben átalakultak, évezredekkel ezelőtti étkezési szokásokat tükröznek, nincs a világon senki, aki következetesen betartana minden bibliai
előirást. talán az ázsiai vallási előirások a kivétel, mert
ott nem is nagyon van lehetőség az eltérésekre.
az étkezés a kultúra része.
a szükséges tápanyagokat izletes és gyakorlatilag kivitelezhető módon csak állatok, halak felhasználásával
kapjuk meg. ez a kérdésfelelek csak süketelés, ha nem lenne broilercsirke és disznófarm, nem lenne elegendő
fehérje, nem tudnánk többek között tanulni sem. elképzelhető, hogy a jövőben rovar és növényi eredetű fehérjékre szorulunk, mert egy sor olyan izeltlábú van, amelyek egészséges proteint tartalmaznak, kevés zsirt stb,
olyan formába kell ezeket a nyersanyagokat önteni, hogy
le tudjuk győzni mostani ellenállásunkat, esetleges undorunkat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!