Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem pofátlanság a katólikusok...

Nem pofátlanság a katólikusok részéről?

Figyelt kérdés

Szóró-lapoznak, meg hozzák postán a katólikusok felhívását, hogy népszámláláskor írjuk be, hogy katólikusak vagyunk. Meg azt mondják, hogy isten is megvallott minket, akkor nekünk is meg kell őt (vagy ilyesmi). Szerintem ez a pofátlanság netovábbja!! Most is CSAK a pénzt lesik, átlátszóak, hiába papolnak! A nagyfőnök fizeti meg eléggé a munkájukat? Minimálbéren tartja őket, vagy mi ? :D

Egyetértetek, ugye?

2011. szept. 29. 17:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
76%
Hát aki ebben az országban még hisz a névtelenségben, meg úgy általában a jogrendben, az naiv. Kubatov Gáborról és a listájáról nem hallottál még?
2011. szept. 29. 19:45
 12/24 anonim ***** válasza:
65%

Sziasztok!

Én csak azt nem értem, hogy miért kell felnőtt embereket úgy kezelni, mintha pisis ovisok lennének.

Ha valaki gyakorol egy vallást, és amellett el van kötelezve, az az ember be fogja írni a vallását a népszámlálási kérdőív megfelelő rubrikájába anélkül is, hogy teledobálnák mindenféle szórólappal a postaládáját.

El kéne dönteniük az illetékesnek, hogy most mi felnőtt állampolgárok vagyunk, vagy robotok, akiket irányítani lehet. Akit meg az ilyen szórólapok irányítanak, és nem meggyőződésből fogja beírni a megfelelő rubrikába, amit beír, az az ember nem valami kiforrott személyiség szerintem.

Üdv: 29/L

2011. szept. 29. 22:01
 13/24 anonim ***** válasza:
53%
Én egyetértek veled. Nem vagyok katolikus és még is jönnek fűvel-fával. Most mi legyen, én is szórjak a templomokba is iszlám meg buddhista szórólapokat? Hidd el, olyan hisztériát csinálnának. Már unom, hogy ilyen erőszakosak és mindenáron a másikra akarják tukmálni a meggyőződésüket. Ideje lenne kinőni a középkorból, ott volt ez.
2011. szept. 30. 06:30
 14/24 anonim ***** válasza:
88%
Utolsó, ők sem más vallások templomaiban szórólapoznak. Tényleg nem értem, te meg a kérdező még nem kaptatok más témában olyan szórólapot, reklámot vagy bármit, ami benneteket nem érintett?
2011. szept. 30. 08:44
 15/24 cukormookus válasza:
87%
Szerintem ugyanugy pofatlansag pl a krisnasok reszerol keregetni v utcan eladni mint a jehova tanuitol becsengetni. Talan meg a legkevesbe zavaro, ha szorolapoznak. Elvegre is a legtobb szorolapot csak kidobod, altalaban meg sem nezed, akkor ez miert duhit fel?
2011. szept. 30. 12:50
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

Ismét egy újabb elvakult katolikusgyűlölő barátunk. :)

Szerintem ezzel semmi rosszat sem tettek a katolikusok, hogy bedobnak egy szórólapot. Én személy szerint kíváncsi vagyok az ország vallási összetételére, ezért valóban érdekel, hogy hány "katóóólikus" hány református stb. van.

Azt írsz be oda amit akarsz. ha azt írod be, hogy hindu vagy, akkor se lesz semmi.

Tényleg: a Jehova Tanúit, akik erőszakosan házakhoz járnak, hogy rátukmálják az emberekre a tanításaikat, meg buszon, utcákon szólítanak le idegeneket, az nem a "pofátlanság netovábbja"? Te Észlény. :)

2011. szept. 30. 13:49
 17/24 anonim ***** válasza:
47%

Én speciel itt Magyarországon még nem találkoztam Jehova-tanúival. Én azért értettem a kérdezővel egyet, mert pl múltkor nekem már a buszon szóltak be, hogy milyen dolog nem járni templomba meg ilyenek, egy vadidegen ember! És mielőtt valaki kötözködne, hogy biztos valami felháborítót mondtam, egyrészt magánbeszélgetés volt, másrészt csak annyit mondtam egy barátomnak, hogy nem én nem vagyok vallásos pedig bérmálkoztam és a Bibliát is nemegyszer olvastam, de én nem tudok ebben hinni.

Egy szóval sem mondtam olyat, hogy Isten nem létezik , vagy hasonlók, mert én tiszteletben tartom mások meggyőződését, és örülnék ha ez fordítva is így lenne.

2011. szept. 30. 15:16
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ez fura, mert én Jehovásokkal már számtalanszor találkoztam, viszont még sose szólt be, hogy miért nem járok misére :)

Hozzánk a Jehovások évente legalább egyszer becsengetnek, néha még az utcán is betalálnak. Eleinte, jó balek módjára hallgattam őket, hümmögtem, próbáltam illedelmesen nem közbevágni, nem megsérteni. Aztán egy idő után rájöttem, hogy mi a varázsszó, és csak annyit mondtam minden csengető, beszélgetni vágyónak, hogy "Más vallású vagyok." Erre még vissza szoktak kérdezni, hogy megmondom-e, mi a vallásom, erre azt válaszolom, hogy "Bocs, de nem.", aztán kalap kabát.

2011. szept. 30. 15:38
 19/24 anonim ***** válasza:
87%

"pl múltkor nekem már a buszon szóltak be, hogy milyen dolog nem járni templomba meg ilyenek, egy vadidegen ember!"

1-2 idióta begyepesedett ember miatt miért kell az egész katolikus egyházat utálni, ezt nem értem. :) Most ha én találkozom egy kötekedős-verekedős gyerekkel az egyik iskolából, akkor az egész iskolát el kellene ítélnem 1 ember hülyesége miatt? :)

2011. szept. 30. 15:38
 20/24 anonim ***** válasza:

nem utálom az egész katolikus egyházat, éppen ellenkezőleg, az én nézetemben mindenki abban hisz és úgy ahogy akar, de senki ne akarjon semmit sem rám tukmálni. És az ,hogy nem igazán szimpatizálok ezzel a nézettel, az a sötét középkornak köszönhető :) nekem sajnos nem megy olyan könnyen több ezer ember brutális lemészárlásának a megbocsátása, lásd inkvizíció, de ebbe most ne menjünk bele, mert nem ez a kérdés.

Csak tudod az a szomorú, hogy nem egy ember volt, hogy erőszakoskodott, többször előfordult már. Én mindaddig tisztelem ezeket a nézeteket, amíg ők is az enyémet, ez ilyen egyszerű. Én érdekes mód még senkinek nem szóltam be.

2011. szept. 30. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!