Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Jehova...

Mi a véleményetek a Jehova vallásról?

Figyelt kérdés
Az anyám mostanában csatlakozott hozzájuk. Addig sem jöttünk ki valami jól, azóta pedig tele van gyűlölettel irántam.
2011. szept. 26. 09:18
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
89%

Sziasztok!

Bizonyára vannak Jehova tanúi között is jóravaló, becsületes, keresztények, de sajnos eddig nincs sok jó tapasztalatom velük.

Tanításaikban mondatokat kiragadnak és félreértelmezve melemagyaráznak badarságokat. A biblia tanításaiból ezt-azt magukra értelmeznek, ami meg nem igazán tetszik az a rész nem vonatkozik rájuk. Ez az én tapasztalatom.

Hittételük nagyon sok helyen sántít, és nem egyeztethető teljesen össze a biblia tanításaival.

Véleményem szerinte, ha nem így, ilyen formában hírdetnék az evangéliumot akkor többre mennének. Így nagyobb "kárt" okoznak mint ami "hasznot" akarnának. Sokkal többen fordulnának Isten felé, ha nem így "térítenének"! Engem így csak elriasztottak volna...

Mennek a kötelező felsőbb utasítások után! (Nem Istenre gondoltam!)

Kedves tanú/k nem azért írtam a választ, hogy vitatkozzak, csak a kérdésre válaszoltam!

1 jó dolos szól mellettük, (sajnos nem tudok többet!), hogy Istent keresik!

2011. okt. 1. 16:23
 42/54 anonim ***** válasza:
13%

Ahogy van földi, fizikai test, úgy van égi, szellemi test is.

A következő válaszolónak:

Nem is írtam sehol, hogy mindenkinek ragaszkodni kell a saját hitéhez. Én és minden aktív Jehova Tanúja naponta felülvizsgáljuk a hitünket. Naponta meggyőződünk annak igazáról, mivel folyamatosan próbára van téve, ami nem mondható el csak azokról, akik mindig beszélgetnek másokkal az igazságról. Nem is hiszed mekkora előny ez!

2011. okt. 1. 17:29
 43/54 lsandor ***** válasza:
6%
Én Jehova Tanúja vagyok és nagyon szivesen válaszolok, ha van valami kérdésed. Mit, miért, hogyan teszünk. Vagy mit miért gondolunk úgy ahogy. Ne engedd, hogy téves előitéletek meggátoljanak abban, hogy megértsd ezeket
2011. okt. 15. 12:44
 44/54 anonim ***** válasza:
0%
Nekem az a velemenyem hogy teljesen tevtanitas az egesz,Isten igejevel osszeegyezhetetlen,sajat maguk kitalalta dolgokkal van tele az egesz,Jezus Istenseget nem fogadjak el,hat ez meg egyenesen Istenkaromlas,nagyon sajnalom ezeket az embereket es csak imatkozni lehet ertuk hogy Isten konyoruljon rajtuk es a szentlelek altal vilagositsa meg oket,mert amit ok hirdetnek az egy oriasi nagy hazugsag,es a bunuket azzal tetezik hogy mas embereket is belerangatnak ebbe a szektaba,es ahelyett hogy az igazsagot hirdetnek ahelyett egy valasshoz csabitjak az embereket,pedig egyedul csak Jezus Krisztus altal van orok eletunk,semmilyen vallas nem udvozit,ugyhogy en sajnalom az edesanyadat,mert teljesen rossz utra tevedt,egyett tehetsz erte csak,imatkozz hogy az Ur gyozze meg ot az igazsagrol,mert ha igazan keresi valaki az igazsagot a bibliaban es nem az ortoronyban akkor megtalalja,mert a szent lelek elvisz minket minden igazsagra azt irja az ige.
2012. máj. 18. 20:33
 45/54 lsandor ***** válasza:
9%
Jehova Tanúi nem szekta távolról sem. Illetve nem mi tagadjuk Jézus Istenségét, hanem a Biblia nem tanítja, illetve a Háromságot sem. Mi a Bibliát tanulmányozzuk ténylegesen. Ezzel kapcsolatban annyira nem képesek az emberek, hogy annyin gondolkozzanak el, hogy a Háromság tanítása nem volt része a keresztény tanításoknak, csak azután vették fel, miután a kereszténység megromlott. Keresztény érzületű személyek olyan mellett kardoskodtok, ami nem is keresztény, hanem pogány tanítás
2012. máj. 20. 08:02
 46/54 anonim ***** válasza:
37%

Egy picike javítás:

A Biblia tanítja Jézus Istenségét, csak az ÚVF és az Őrtorony-irodalom nem. Márpedig a JT-k _ezeket_ tanulmányozzák.

A háromság tanítása pedig igenis része volt a keresztény tanításoknak eredetileg is, nem pogány tanításból vették át.

2012. máj. 21. 19:20
 47/54 anonim ***** válasza:
0%

Volt szerencsém hozzájuk és hááááát!

1. eleve a vezető Őrtorony szervezet baromságait benyelik még akkor is ha azok a magyarázatok még véletlenül sem következtethetőek ki a Bibliából.

2. Enyhén fogalmaztam az első pontban! A Biblia fordításuk és a hozzá csatolt fikciók egyértelművé tették számomra hogy erősen átlagon aluli értelmi képességekkel rendelkező szervezetről van szó még a történelmi egyházak Teológusai és a Hit gyülekezeten is túltesznek.

Lényegében egyesre minősíteném őket egy 10es skálán!

Arról már nem is beszélve hogy szerintük csak ők menekülnek meg a világvégén, ami ugyan kisebb rossz mint a Hit gyülisek átkozódó imái, de eleve marhaság!

2012. okt. 23. 21:11
 48/54 anonim válasza:
12%
Latszik,hogy ,aki hitetlen,nem erti azt kik Jehova Tanui. Anyukad gyulol? Most nem tudom ezek az allitasok igazak e vagy csak kitalalod. Az,hogy elhigyjem,meg kellene ismernem Anyukadat! Na errol szol a Biblia ismeret is. De az egy dolog... Elni kell vele,alkalmazni a tanultakat.A hit halott cselekedetek nelkul. - irja a Biblia. Van,akkknel eleguk van,h evi egyszer ebed alatt zavar? Huu ,aztamindenit xD De milyen jo itelkezni,igaz e? Mintha a mi dolgunk lene.. embereke! Pedig nem!!! Megtérít? Mi ez a szó? Ember embert nem tud megteriteni. Ha valaki Tanu lesz,nyilvan azert van,mert van hite,hatottak ra Isten ihletett szavai! En is elkezdtem tanulmanyozni. Kellemesen csalodtam a Tanukban. Akik meg rossz tanuk lettek,azok meg nem is erdekelnek. Vannak igazi,jo emberek es az a lenyeg. Nem a rosszak.
2014. jún. 5. 23:17
 49/54 anonim ***** válasza:
10%

Talán szoktál látni minket, amint a szolgálatunkat végezzük. Lehet, hogy olvastál már rólunk újságokban, vagy hallottál rólunk másoktól. De jól ismersz minket és a hitnézeteinket?

Igazak vagy hamisak az alábbi állítások?

IGAZ HAMIS

Jehova Tanúi keresztények.

Jehova Tanúi kreacionisták.

Jehova Tanúi nem fogadnak el orvosi kezelést.

Jehova Tanúi a teljes Bibliát elfogadják.

Jehova Tanúi csak a saját bibliafordításukat használják.

Jehova Tanúi a hitnézeteikhez igazították a Bibliájukat.

Jehova Tanúi tartózkodnak a társadalmi tevékenységektől.

Jehova Tanúi lenézik a más vallású embereket.

A következő oldalon megtalálod a válaszokat.

Emberek követik Jézust

1. IGAZ. Igyekszünk szorosan követni Jézus Krisztus tanításait és viselkedését (1Péter 2:21). Sok mindenben azonban különbözünk más vallási csoportoktól, akik szintén kereszténynek vallják magukat. Például mi hiszünk abban a bibliai tanításban, hogy Jézus Istennek a fia, nem pedig egy háromság része (Márk 12:29). Nem hiszünk abban, hogy a lélek halhatatlan, és a Szentírásban arra sincs bizonyíték, hogy Isten a pokolban örökké kínozza az embereket. Azt sem fogadjuk el, hogy azoknak, akik élen járnak a vallásos tevékenységekben, olyan címeket kellene viselniük, melyek mások fölé emelik őket (Prédikátor 9:5; Ezékiel 18:4; Máté 23:8–10).

A föld

2. HAMIS. Noha hisszük, hogy Isten teremtett mindent, nem értünk egyet a kreacionisták bizonyos elképzeléseivel. Hogy miért nem? Mert sok ilyen elképzelés nincs összhangban a Bibliával. Néhány kreacionista úgy véli, hogy a teremtési napok szó szerint 24 órásak voltak. A Bibliában azonban az a szó, hogy „nap”, egy igen hosszú időszakra is utalhat (1Mózes 2:4; Zsoltárok 90:4). Egyes kreacionisták szerint a föld csupán néhány ezer éves. A Biblia viszont leírja, hogy a föld és a világegyetem már a hat teremtési nap előtt is létezett (1Mózes 1:1). 1

Sztetoszkóp

3. HAMIS. Elfogadjuk az orvosi kezelést. Sőt, közöttünk is vannak orvosok, ahogyan Lukács, az első századi keresztény is az volt (Kolosszé 4:14). Mindamellett vannak olyan kezelési módok, melyek ütköznek a Biblia alapelveivel, így ezeket visszautasítjuk. Nem fogadunk el például vértranszfúziót, mert a Biblia tiltja, hogy vért juttassunk a szervezetünkbe (Cselekedetek 15:20, 28, 29).

A lehető legjobb orvosi kezelést szeretnénk igénybe venni. A Tanú-betegek érdekében kifejlesztett, kisebb vérveszteséggel járó módszerek ma már minden beteg javára válnak. A betegek számos országban dönthetnek úgy, hogy elkerülik a transzfúzióval járó kockázatokat, például a vérrel terjedő betegségeket, a túlzott immunreakciót és az emberi tévedésből eredő következményeket.

Nyitott könyv

4. IGAZ. Hisszük, hogy a teljes Biblia „Istentől ihletett, és hasznos” (2Timóteusz 3:16). A Biblia magában foglalja az Ószövetséget is, és az Újszövetséget is, ahogyan általában a két fő egységére utalnak. Mi Héber Iratoknak és Keresztény Görög Iratoknak szoktuk nevezni őket, mivel nem szeretnénk azt a benyomást kelteni, hogy a Biblia bizonyos részei elavultak vagy nem hasznosak.

Könyvek

5. HAMIS. A Biblia tanulmányozása során sokféle fordítást használunk. De különösen értékeljük A Szentírás új világ fordítását azokon a nyelveken, amelyeken már megjelent, mivel használja Isten nevét, pontos és érthető. Nézzünk meg csak egy területet, Isten nevét, a Jehova nevet. Az egyik bibliafordításban például felsorolják 79 személy nevét, akik valamilyen módon hozzájárultak a létrejöttéhez. De a szerzőjének, Jehova Istennek a nevét egyetlenegyszer sem tartalmazza. Ezzel ellentétben az Új világ fordítás több ezerszer használja Isten nevét azokon a helyeken, ahol az eredeti szövegben is benne volt. 2

Égő izzó

6. HAMIS. Amikor felismerjük, hogy valamelyik hitnézetünk nincs teljesen összhangban a Bibliával, a hitnézetünket változtatjuk meg. Már jóval azelőtt, hogy 1950-ben elkezdtük kiadni A Szentírás új világ fordítását, gondosan vizsgáltuk a Bibliát. A meglévő bibliafordításokat használtuk, és az olvasottak alapján alakítottuk ki a hitnézeteinket.

Kézfogás

7. HAMIS. A szolgálatunk az egész társadalomra jó hatással van. Például már sokaknak segítettünk leküzdeni olyan káros szenvedélyeket, mint a kábítószer-fogyasztás vagy az alkoholizmus. Emellett szerte a földön ezreket tanítunk meg írni és olvasni. Amikor katasztrófa történik, gyakorlati segítséget nyújtunk a Tanúknak, és másoknak is. Az áldozatokat lelkileg is támogatjuk, illetve bibliai gondolatokkal vigasztaljuk őket, amire óriási szükségük van. 3

Emberek

8. HAMIS. Megfogadjuk a Bibliának azt a tanácsát, hogy mindenfajta embert tiszteljünk, függetlenül attól, hogy milyen vallású (1Péter 2:17). Bizonyos országokban például több százezer Jehova Tanúja él, mégsem gyakorolunk nyomást a politikusokra vagy a törvényhozókra, hogy korlátozzák vagy tiltsák be más vallások tevékenységét. Olyan törvényekért sem lobbizunk, melyek másokra erőltetnék az erkölcsi vagy vallási meggyőződésünket. Inkább igyekszünk toleránsak lenni másokkal, ahogyan szeretnénk, hogy ők is azok legyenek velünk (Máté 7:12).

2016. febr. 9. 06:21
 50/54 anonim ***** válasza:
0%

17 es.Nagy zavarba vagy egyik szavaddal vágod a másikat.Főleg nem is tudod mit képviselsz,es akkor honat tudod mit felelj arra amit nem ismersz.

Vagdalozol mint aki levegőt vagdos de nem mered kiírni milyen vallást képviselsz,azzal szembe,hogy Jt.nem szégyelik.

2016. ápr. 28. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!