Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Jehova...

Mi a véleményetek a Jehova vallásról?

Figyelt kérdés
Az anyám mostanában csatlakozott hozzájuk. Addig sem jöttünk ki valami jól, azóta pedig tele van gyűlölettel irántam.
2011. szept. 26. 09:18
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
22%
2Ján 1:7 Mert sok hitető jött e világra, akik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.
2011. szept. 29. 08:04
 32/54 anonim ***** válasza:
0%

Valahol már foglalkoztam Jézus "testben való eljövetelével", de kicsit részletezem azok kedvéért, akik a 2János 7-es versét úgy akarják érteni (ahogy nem lehet), hogy Jézus "feltámadásáról" van itt szó.

Pál apostol arra intette munkatársát, Timóteuszt, hogy óvakodjon a hitehagyottak tanításaitól, akiknek a szava "úgy fog terjedni, akár az üszök". Ilyen hitehagyott volt például Himéneusz és Filétusz. "Ezek az emberek - folytatta Pál - eltértek az igazságtól, azt mondva, hogy a feltámadás már megtörtént, és feldúlják némelyek hitét" (2Timóteusz 2:16–18). Himéneusz és Filétusz nyilván azt tanították, hogy a feltámadás jelképesen értendő, és hogy a keresztények szellemi értelemben már feltámadtak. Az igaz, hogy ha valaki Jézus őszinte tanítványává válik, életre kel Isten szemében, amit maga Pál is leszögezett (Efézus 2:1–5). Csakhogy Himéneusz és Filétusz tanítása figyelmen kívül hagyta a halottak betű szerinti feltámadását, amely Jézus ígérete szerint Isten Királyság-uralma alatt fog valóra válni (János 5:28, 29).

Később a gnosztikusok kidolgozták a pusztán csak jelképes feltámadás elméletét. Ez a csoport azt vallotta, hogy az ismeret (görögül: gnószisz) titokzatos úton nyerhető el, és összekapcsolta a hitehagyott kereszténységet a görög filozófiával és a keleti miszticizmussal. A gnosztikusok például abban hittek, hogy mindaz, ami anyag, gonosz, ezért Jézus nem hús-vér testben jött el, hanem csak látszólag öltött emberi testet - ez az úgynevezett doketizmus tana. (Tehát nem a feltámadása utáni láthatóvá válásáról van szó!) János apostol pontosan erre a veszélyre figyelmeztetett (1János 4:2, 3; 2János 7).

Ennyit arról, hogy kik vezetnek félre másokat!

2011. szept. 29. 08:29
 33/54 Andizsuzsi ***** válasza:
87%

Kedves tegnap 18:06!

Én semmilyen véleményt nem nyilvánítottam, csak elmeséltem egy történetet. Természetesen van véleményem, de annak nem adtam hangot. És természetesen sem privátban, sem nyilvánosan nem fogom megnevezni a családot, nem is tehetem, hiszen a munkahelyemen történt. Viszont az a mondatod, miszerint a Jehova Tanúi a világon mindenhol jobb orvosi ellátást kapnak, mint az átlagember, minősít téged. Ti talán átlagon felüliek vagytok? Választ nem várok, részemről itt lezártam a beszélgetést.

2011. szept. 29. 08:39
 34/54 anonim ***** válasza:
11%

"Így is - keresztényi szempontból botrányos és istengyalázó szokások alakultak ki más ún. "szentek ereklyéi" helytelen használatából."

Mi a gond a szentek ereklyéivel?

2011. szept. 29. 09:06
 35/54 anonim ***** válasza:
21%

Ugyanmar. Van egy vallas, amit Jezus Krisztus tanitvanyai, az Apostolok alapitottak. Ehhez semmi koze a jehova tanuinak. Ez vilagos, mintahogy az is, hogy kit szolgalnak valojaban a jehova tanui,ezt az alapitok es a vezetok nyilvanvaloan tudjak es megtevesztik a tagokat. Ez nem vallas, hanem egy szekta, barki barmit mond. Menekulni kell onnan, amig nem keso. Le lehet allni vitatkozni, de veluk semmi ertelme nincs, mert mindent megmagyaraznak, hamis "bizonyitekokkal", az egyszeru embert pedig siman bedol ennek.

Nem szabad vakon hinni, meg kell ismerni a keresztenyseg tortenetet, olvasni kell a Szent Atyak irasait, magyarazatait. A Bibliat sajnos annyian kihasznaljak es annyifelekeppen magyarazzak, hogy az nagyon durva es szomoru. Emberek eleterol van szo, akik onkent besetalnak ebbe a csapdaba, es nemcsak az evilagi eletrol beszelek, sajnos, mindennek van kovetkezmenye. A Szent Haromsagrol beszeltek mar az Oszovetsegben, Jezus Krisztus is es a tanitvanyai. Ez teny es ez az alapja mindennek. Mintahogy teny az is (vallasos szempontbol), hogy cdak ket oldal letezik, Isten es a jo es a

2011. szept. 29. 11:02
 36/54 anonim ***** válasza:
86%
gonosz. Vajon valojaban kiben hisznek a jehova tanui? Szerintem egyeryelmu... Csak utana kellene nezni, utanaolvasni, hogy mennire elferditettek az ujszovetsegben elmondottakat, olyan embernek, aki jartas ebben, ez vilagos. Hihetetlen,hogy ennyire hulyenek nezik a hinni vagyo embereket.
2011. szept. 29. 11:05
 37/54 anonim ***** válasza:
15%

Kedves Andizsuzsi! Ezt írod:

"Én semmilyen véleményt nem nyilvánítottam, csak elmeséltem egy történetet."

Milyen igazságtartalommal? A baj pusztán ennyi.

"Természetesen van véleményem, de annak nem adtam hangot."

Átlátszó mentegetőzés. Nyilván hogy a véleményedet is megfogalmaztad, nem mint pártalan újságíró nyilatkoztál.

Nem kértem, hogy feltétlen nevezd meg a családot, a megyével is megelégedtem volna. De mivel erre sem vagy hajlandó, nyilván nem mered megkockáztatni, hogy nincs igazad sok mindenben.

Az a te bajod is, hogy elhamarkodottan és felületesen ítélsz meg embereket, kedves Andizsuzsi!!!

"... miszerint a Jehova Tanúi a világon mindenhol jobb orvosi ellátást kapnak, mint az átlagember, minősít téged. Ti talán átlagon felüliek vagytok?"

Te mire kérdeztél most rá? Én a Tanúk világszinten alkalmazott vér nélküli kezelésének tulajdonítottam (orvosok véleménye alapján) azt, hogy jobb orvosi ellátásban részesülnek. Ez nem az ő érdemük, ha mindenáron ezen lovagolsz, hanem Jehováé, Aki ezeket az irányelveket megfogalmazta számunkra. A 18:06-os válaszomban ha a szövegösszefüggést is figyeled, akkor meglátod, hogy ezt írtam: "... ezért..."

Lezárhatod a beszélgetést (ezek után nem csoda - pedig jobban tennéd, ha kutatnál az igazság után), de ugye nem baj, hogy válaszoltam? Tekintsd ajándéknak!

2011. szept. 29. 15:50
 38/54 anonim ***** válasza:
93%
Hasznos olvasmány: [link]
2011. szept. 29. 18:19
 39/54 anonim ***** válasza:
89%

"Kicsit alaposabban kellene kutatni a Szentírást és kiváló, igaz válaszokat találnál. Nem "lélekben" támadt fel, hanem szellemben és nem is testben - ezt sehol sem írja a Biblia."

Nem írja a Biblia sehol hogy Jézus testben támadt fel? Ez a JT-k teológiája? Gondolom akkor ezeket a verseket is átfabrikáltátok a magatok szájíze szerint:

Ján 2:19 "Felele Jézus és monda nekik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.

Ján 2:20 Mondának azért a zsidók: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt megépíted azt?

Ján 2:21 Ő pedig az ő TESTÉNEK templomáról szól vala."

2011. szept. 29. 19:01
 40/54 anonim ***** válasza:
87%

"A válasz írója 39%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:50"

Nem biztos hogy csak azok kerülnek a mennyek országába akik kitartanak vallásuk mellet,mert a farizeusok is kitartottak.Jézus megmondta :

"Elsőkből lesznek az utolsók és az utolsókból az elsők."

"Szeressetek úgy ahogy én szerettelek titeket!"

Gondolom ehhez is lesz hozzászólásod ,csak finoman : )

Kívánom hogy a kedves kérdezőnek rendbe jöjjön a kacsolatuk az édesanyával.Azért jó lenne tudni hogy alakult ,engedek egy Imát : )

Béke veletek!

2011. szept. 29. 20:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!