Van aki azelött soha nem imádkozott, de mikor elkezdte akkor jobbak lettek a dolgok?
érdekes a kérdés..
nem vagyok hívő, a vallást kifejezetten elítélem, istenben sem feltétlenül hiszek, de volt már olyan, hogy végső elkeseredésemben elmondtam egy-két imát.
érdekes módon működött..még most sem jöttem rá, hogy miért jött össze..talán azért, mert az imával beprogramoztam magam, hogy ennek így kell lennie, vagy nem is tudom
Szia!
Sajnos angolul van, egy iszlám vallásból Krisztus hívővé vált ember meséli el a gyógyulását, aki a betegsége eljén még iszlám volt, imádkozott Allah-hoz, de nem jött válasz, nagy meglepetésére, Jézus volt aki őt megkereste!...
És hívő kereszténnyé lett.
http://www.youtube.com/user/Muslims4Jesus
Remélem segít
Ha Istenhez imádkoztam, nem igazán láttam semmi változást ( nem is vagyok keresztény mondjuk, de a legtöbb vallásnak van 1 Teremtője -aki a világot hozta létre nem a vallást:)- szóval végülis minden vallással egy teremtőhöz imádkozol)
De amikor az őrzőangyalom kértem, hogy segítsen, akkor majdnem mindig jóra fordultak a dolgok... Azóta hiszem, hogy angyalok( vagyis nem fizikai, de a fizikai világra kiható, jóindulatú lények) léteznek :)
Kedves nejem Asatrú, és állítja, hogy Odin és Thor többször is megsegítette.
Én meg egy eléggé egyedi hittel rendelkezek, ami talán még a panteizmushoz áll a legközelebb, és én is tapasztalom a pozitív hatását.
És ahogy nézem, mindenki másnak is segít a hite, bármi is annak a fókusza... Szóval ebből azt deriválom, hogy nyugodtan vágj bele, mert gyakorlatilag mindegy, miben hiszel konkrétan, lényeg maga a hit aziránt, hogy jobbá válhatnak a dolgok; ha ez megvan, jobbá is fognak válni.
Csak nem mindegy, miben hiszel, vagy kiben. Az ókori Isten népéhez a következőket intézte teremtőjük:
"
Now therefore put away, said he, the strange elohim which are among you, and incline your heart unto יהוה Elohim of Israel. 24 And the people said unto Joshua, יהוה our Elohim will we serve, and his voice will we obey. "
„És most távolítsátok el az idegen isteneket magatok közül, és fordítsátok szíveteket Jehovához, Izrael Istenéhez.” 24 A nép így felelt Józsuénak: „Jehovát, a mi Istenünket fogjuk szolgálni, és az ő szavára hallgatunk!”
Józsué 24:23,24 -két fordítás szerint.
A világmindenség Teremtője, a Biblia leirattatója szerint nem mindegy melyik Istenbe vetjük a hitünket.
"...Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
Ésaiás 43:10,11
Egyedül a Biblia Istenéhez, az ég és a föld Teremtőjéhez fordulhatunk, ha a tiszta imádat fontos az életünkben. Ha nem fontos, akkor válasz magadnak egy istent, amelynek jól csengő neve van a panteonból...
Túl sokszor vitáztam már erről a kérdésről, és nem áll szándékomban belemenni újra, úgyhogy peace.
Lényeg, hogy én azt tapasztalom, bármerre is nézek, hogy aki igazán és őszintén, szívből jövően _hisz_, annak az ugyanolyan hatalmas támaszt nyújt és nagy erőt ad, függetlenül attól, hogy mibe veti a hitét, vagy hogy hogy hívja az istenét, vagy hogy zsidó, keresztény, muzulmán, vagy épp ezek valamelyik alágazatának elképzelései szerint imádja-e.
kedves 07:50-es: én eleinte a keresztény Istenhez imádkoztam...igaz ritkán, és nem is az ágy mellé térdelve szertartásosan, de mindegy is, nem jött segítség...aztán egyre jobban érdekelni kezdtek a sámánisztikus vallások, főleg az észek-amerikai indiánoké és az ősmagyar.
Nha azóta ha imádkozok, akkor vagy az őrzőmet(angyal vagy minek hívjam, bár tudom így fura, hogy a keresztény egyháznak nem hiszek, az angyalokban mégis) hívom segítségül vagy Wakan-tankát, vagy másnéven Manitu-t ha így ismerősebb, és mellette még a természetszellemeket, többet segítettek edig mint a keresztény Isten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!