Mit kezdjek a szituációval? Erősen vallásos barátnő.
Nem vagyok ateista, de nem vagyok gyakorló hívő, sose jártam templomba. Sajnos régebbi rossz tapasztalatok után eléggé megutáltam az egyházat. Ez az érzés az utóbbi években csökkent, de továbbra se érzem szükségét közelebb kerülnöm az egyházhoz, van néhány szabályuk, formaságuk, amitől a hideg kiráz. Új szituáció viszont, hogy lett egy barátnőm, akit hihetetlenül szeretek és ő is engem. Ő mélyen katolikus kiskora óta. Ez egyáltalán nem zavar, bár kicsit fura érzés. Viszont van egy dolog amivel nem tudok mit kezdeni. Mégpedig, hogy minden együttlétünk után az egyháza kötelezi ennek a "bűnnek" a meggyónására. Ez a része valahogy nehezen megemészthető nekem és nem tudom, hogy kezeljem a gondot. Őt nem akarom bántani, ez neki is elég rossz szerintem (hiszen ő is szeretne velem lenni, annak ellenére, hogy az egyháza ezt elítéli). Az is rossz érzés, hogy valójában kicsit ki vagyok zárva az élete egy részéből így, ami neki fontos. Én reformátusként keresztelkedtem, gondoltam arra is, hogy talán beszélgetnem kéne egy lelkésszel erről, talán ő tudna nekem utat mutatni. Mi a véleményetek?
Az érzéseimben nincsenek kétségek és ha azt akarom, hogy ez komolyan, hosszan működjön, ezeket a kérdéseket valahogy fel kellene oldani.
A pap nem adhat a barátnődnek feloldozást, ha a megbánása nem őszinte. Márpedig ha ugyanúgy folytatja a dolgot, és nem is próbál mást tenni, akkor a gyónás így érvénytelen, sőt szentségtörés... :-(
Ha szereted őt, és neki tényleg fontos a hit, akkor próbáld segíteni őt abban, hogy a hite szerint éljen. Már az, hogy feltetted a kérdést, arra utal, hogy szeretnél neki segíteni.
A megoldás az, hogy legalább PRÓBÁLJATOK MEG testi kapcsolat nélkül élni. És emellett egymást lelkileg jobban megismerni. Erről nagyon jó írásokat találtok ezen az oldalon:
És itt megtaláljátok azt a tesztet is, amivel megnézhetitek, hogy a kapcsolatotok jelenleg mennyire erős.
Sok sikert hozzá, Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!