Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan hogy igaz vallás...

Van olyan hogy igaz vallás napjainkban? Konkrétan az érdekel még, hogy ha van, akkor miért nem tudatosul bennünk hogy esetleg zömében majdnem mindannyian a "rossz" ösvényen járunk?

Figyelt kérdés
Ahogy olvasom a Bibliát, azt látom, hogy egyértelműen azonosítani lehetett azt az egy vallást amelyiket Isten helyeselt az első században a létező összes többi vallású felekezetek közül. Hasonlóképpen kellene napjainkban is működnie, nem? Mármint hogy van egy igaz vallás, a többi pedig nem az, nem igaz ? Érdekes, hogy erről csak hallgatás van.
2009. ápr. 21. 08:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9:51-es vagyok. Nem hiúságból kérdezem, mert nem érdekelnek a pontszámok, az viszont érdekel, hogy mi volt a baj a válaszommal, hogy 0%-ot érdemelt? :) Tényleg érdekel!
2009. ápr. 21. 16:26
 12/18 anonim ***** válasza:

Ahogy itt elnézem van más is, aki így járt, mint te, lepontozták.

"Ennek ellenére tele van a Szentírás is és az egyházi hagyomány is számtalan olyan dologgal, amit képtelen vagyok elfogadni, és újra és újra oda lyukadok ki, hogy számomra az egyetlen ésszerű "vallás" az agnoszticizmus, vagyis röviden annak a belátása, hogy nem tudjuk eldönteni mi emberek, hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl."

Ez egy őszinte beszéd! Őszinte bár, de nem Krisztus szerinti gondolat. Nekünk most nem azt kell teljesen világosan eldönteni, megismerni 'hogy mi van a földi életen és látható világunkon túl', nekünk ettől sokkal fontosabb földi dolgaink lennének, melyeket rendbe kellene tenni. Az, amit a bibliából a látható világon túli dolgokról megtudhatunk, az sem kevés, de ezek közül is a legfontosabb Istenről szerezhető ismeretünk.

Jézus viszont nem volt agnosztikus, sőt elvárta a tanítványaitól is, hogy ők se legyenek. Vagy gondolod, hogy félrevezette, becsapta őket, elhitetve velük, hogy Istent és Őt magát a Biblia és a természet tanúlmányozásával meg lehet jól ismerni, és érteni, de közben mégsem?

2009. ápr. 21. 17:00
 13/18 anonim ***** válasza:
16:26-os vagyok. Köszönöm a választ kedves 17:00-ás. Lehet, hogy nem krisztusi gondolat, de mivel nem vagyok Krisztus, nem érzem kötelezőnek, hogy az ő gondolatait közvetítsem. És egyébként nagyon egyetértek veled, a vallásos hit elsődleges feladatának tartom, hogy a földi életünket tegye boldoggá, emberi kapcsolatainkban segítsen bennünket. Ehhez nagyon fontosak az általam idézett újszövetségi igehelyek, amelyek a szeretetet állítják középpontba és azt, hogy merjük rábízni magunkat a gondviselésre, hogy félelem nélül élhessünk. Ezek számomra Krisztus és tanítványainak legfontosabb üzenetei, és az agnoszticizmust úgy is értem, hogy ehhez képest eltörpül annak a fontossága, hogy mi lesz a halálunk után. Egyébként pedig, amint írtam: tisztelem és becsülöm a hivő embereket, de én nem tudom és nem is akarom a Szentírás minden gondolatát készpénznek venni, ha úgy tetszik "mazsolázgatok" belőle. Tudom, hogy ez keresztényi szempontból nem a legjobb magatartás, de ez van: Én így gondolom. Szerencsére nem kell egyetértenünk.
2009. ápr. 21. 17:24
 14/18 anonim ***** válasza:

14:58-as: Amit leírtál (az egy istent kivéve), áll például a buddhizmusra, a krisnásokra és az asatru-ra is.

A későbbi egyházban pedig valóban torzultak az első századi dolgok, szó se róla. Ettől függetlenül azonban abból nőtte ki magát, még ha aztán el is térült/ferdült.

2009. ápr. 21. 18:50
 15/18 anonim ***** válasza:
91%

Amúgy szvsz mindaddig teljesen mindegy, hogy milyen vallást követ az ember, amíg...

- nem erőlteti azt másokra és nem nézi le azokat, akik másban hisznek

- nem követ el annak jegyében egyébként elítélendő dolgokat

- nem szűkíti be amiatt a gondolkodásmódját, nyitott tud maradni új elképzelésekre és megközelítésekre

- együtt tud működni másokkal és általában véve azon munkálkodik, hogy mindenkinek jobb legyen, de legalábbis nem gáncsoskodik másokkal szántszándékkal

2009. ápr. 21. 18:54
 16/18 anonim ***** válasza:
Szívemből szólt az utolsó hozzászóló.Tulajdonképpen nem a vallás a legfontosabb,hanem a hit!
2009. ápr. 21. 21:58
 17/18 anonim ***** válasza:

na igen, vallás és hit között óriási különbségek vannak,

mint ahogy vallás és egyház

egyház és felekezet között is. Nem ártana tisztázni a fogalmakat.

2009. ápr. 21. 22:14
 18/18 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint a Mindenható Isten szándéka az első században is az volt hogy imádatát megszervezze:

"Elhallgatott azért az egész sokaság; és hallgatják vala Barnabást és Pált, a mint elbeszélék, mennyi jelt és csudát tett az Isten ő általok a pogányok között. 13 Miután pedig ők elhallgattak, felele Jakab, mondván: Atyámfiai, férfiak, hallgassatok meg engem! 14 Simeon elbeszélé, mimódon gondoskodott először az Isten, hogy a pogányok közül vegyen népet az ő nevének..."

Cselekedetek 15:12–14

A fenti versek figyelembevételével a következő, Jézus által kifejtett gondolatok még tisztábbak lesznek az Isten imádatával kapcsolatban:

"Menjetek be a szoros kapun. Mert tágas az a kapu és széles az az út, a mely a veszedelemre visz, és sokan vannak, a kik azon járnak. 14 Mert szoros az a kapu és keskeny az az út, a mely az életre visz, és kevesen vannak, a kik megtalálják azt." Máté 7:14

Ezek szerint az emberi történelemben mindig volt Istennek népe, hiszen a Cselekedetek könyvében elhangzottak, nem először olvashatók, másodszor pedig Jézus szavai szerint bizony nem mindegy, milyen Isten szerinti életutat kell járnia annak, aki Jézus követőjének vallja magát.

És bizony, tudatosulnia kellene minden, magát kereszténynek vallóban hogy nem valószínű hogy Isten akaratát cseleksz. Magam is ezt teszem.

2009. ápr. 22. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!