Ha minden tény Isten létezését igazolná, (még ha esetleg személyesen is látnám) én akkor sem gyakorolnék semmilyen vallást, vagyis nem próbálnék kapcsolatba lépni Istennel, mert ugye a vallás tulajdonképen kapcsolatteremtés Istennel. Tudomásul venném, hogy van, de akkor sem változtatnák az életemen.
Én is hasonlóan vagyok vele. Elfogadnám és tudomásul venném, de nem lennék hirtelen hívő, nem rohannék templomba, gyülekezetbe, felekezetbe, hanem élném tovább a megszokott életemet. Ha Isten jóságos, akkor értékeli az őszinte, gazdag lelki életet, úgy is, ha nem hittek benne - ez esetben nincs félnivalóm. Ha pedig nem az, akkor úgyis mindegy, mit csinálok.
2011. aug. 26. 10:54
3/14 anonim válasza:
Istenhez való viszony legjobban a szülő/gyermek viszonyhoz hasonlít. Képzeld el azt hogy felnevelsz egy gyereket akit nagyon szeretsz, megadsz neki mindent, tanítod, törődsz vele, stb... Amikor mondjuk 16 éves lesz akkor közli hogy most elköltözik, nem akar többé se látni, se hallani rólad, levelet se írjál, sőt te nem is létezel. Nem fog ez rosszul esni?
Bocsánat hogy ilyen okoskodó példabeszédes stílusban sikerült ezt leírnom.
2011. aug. 26. 11:18
4/14 anonim válasza:
Utolsó. Azért nem olyan. A szülő létezik. Bizonyított tény... Isten létezésére nincs bizonyíték, sosem mutatta magát, sosem segített semmiben, nem ő teremtett. Én ezt hiszem. Te hihetsz mást. De Isten leginkább az emberekben él. Ne példálózzatok a valós életből vett dolgokkal, mert a kettő igenis különbözik.
2011. aug. 26. 11:23
5/14 anonim válasza:
Ez a szabad akarat. A te életed, a te döntésed.
2011. aug. 26. 11:30
6/14 anonim válasza:
Már hogyne lenne bizonyíték Isten létezésére:
- a torinói lepel
- a Biblia
- a mai próféták, a beteljesedő próféciák
- a csodák, gyógyulások
- a magánkinyilatkoztatások
- a halálközeli élmények
- a megtérők tanúságtételei
2011. aug. 26. 11:31
7/14 anonim válasza:
De ha te megtagadod Jézust, ő is meg fog tagadni téged. A döntésnek következményei vannak.
2011. aug. 26. 11:32
8/14 anonim válasza:
Ha logikusan gondolkodsz, és túllátsz a manipuláción, tanulsz történelmet is, akkor látod, hogy ez nem bizonyíték... egyik sem...
2011. aug. 26. 11:33
9/14 Golden Axe válasza:
"Ne példálózzatok a valós életből vett dolgokkal"
Hát, akkor tessék mondani hogyan szabad példáloznunk? Ugyanis mi is a retek helyre születtünk, amit úgy neveznek, h Föld. Ezért csak itteni példákkal tudunk mojolni...
"a kettő igenis különbözik."
Legalábbis szerinted...
2011. aug. 26. 12:25
10/14 anonim válasza:
"Ha logikusan gondolkodsz, és túllátsz a manipuláción, tanulsz történelmet is, akkor látod, hogy ez nem bizonyíték... egyik sem..."
Nekem is voltak misztikus élményeim amelyek Isten létét bizonyítják.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!