Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha -tegyük fel- a világegyetem...

Ha -tegyük fel- a világegyetemben MINDEN TÉNY isten létezése ellen mutatna, akkor is hívó lennél?

Figyelt kérdés
2011. aug. 26. 09:49
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
22%

A hívőket nem lehet meggyőzni. Bízhatsz benne, ha egyetlen tény sem erősítené meg az istenük létezését (ez így is van), akkor is rengetegen hinnének benne, egyszerűen mert ez a vallásos hit. Nincs szüksége racionalitásra és mindig vannak olyan hézagok, amit ki lehet vele tölteni.

Az Istent már most is az anyagi világon, a téridőn kívülre helyezik, amiről a tudomány nem tesz kijelentéseket, nem vizsgálja, mert nem lehet mert szigorúan véve nincs olyan, hogy "téridőn kívül".

2011. aug. 26. 10:54
 12/30 A kérdező kommentje:

"Igazából értelmetlen a kérdés, hiszen nincs olyan tény, ami bizonyíthatná Isten nemlétét.."

pfff, ezt a foggyos választ. Imádom amikor ilyen gyépések beírnak, mert azt hiszik, hogy húde okosat mondanak. És ugyebár akkor a Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú létezését sem lehet sem cáfolni, sem bizonyítani tehát ugye 50%-os valószínűséggel létezik az is, nem?

2011. aug. 26. 10:55
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

Woar

Isten=Teremtő és formáló erő.

Ha én létezem, kellett valami, ami ennek a feltételeit megteremthette. A teremtő erő létezéséhez viszont nem szükséges az én létezésem, sőt, ha a Földön nem létezne egyáltalán élet, még az sem jelentené azt, hogy az az erő nem létezik. Magyarul, én függök tőle, de ő nem függ tőlem. Illetve, ha esetleg mégis van oda-vissza hatás, akkor ő úgy függ tőlem, mint a Tejútrendszerünk az óriás amőbától.

2011. aug. 26. 11:04
 14/30 anonim ***** válasza:
81%

Kedves kérdező!

Úgy vélem, az én válaszom még mindig értelmesebb volt, mint a te kérdésed ;)

Az első (gyépés) kommentelő

2011. aug. 26. 11:07
 15/30 anonim ***** válasza:
69%

Ebcsont 10:18 helyesebben úgy mondanám: Maga a LÉT.

A lét és a létezés nem ua.

Deus esse est - mondták a skolasztikusok, először Johannes Dun Scotus - Isen a lét.

Minden Őaltala Ővele és Őbenne van.

Ezt -aki nem zárja el magát racionális okoskodással- tapasztalhatja.

És igen : az, hogy 'vagyok' bizonyíték - és nem arra, hogy én a kis hülye gyk válaszoló, aki Istent, mit nemecsek ernőt fogom fel, csupa kisbetűvel, hogy én teremtettem.

Hanem mert tapasztalhatom. Kell hozzá metafizikai éberség, de az idők folyamán sokan bizonyították, hogy metafizikai éberséggel tapasztalható..

A metafizikai vakság talán nem gyógyítható, ezért azokat csak részvéttel segíteni kell.

*

BACH: Istenbizonyíték- mondta Pilinszky- és igen, az ihlet, az istenivel való áthatottság.

Bach tudta, tapasztalta ezt - minden műve végén megköszönte Istennek az ihletet (Haendel is).

Soli Deo Gloria -Egyedül Istené a dicsőség.

2011. aug. 26. 11:08
 16/30 anonim ***** válasza:
60%
A vilag precizen meghatarozott torvenyszerusegek alapjan mukodik ,mely torvenyszerusegek tavolrol sem anyagi eredetuek .Tehta valamilyen szellemi felsobb hatalom hozta letre az univerzumt , nem ketseges .
2011. aug. 26. 11:38
 17/30 anonim ***** válasza:
20%
Már megint megszólalt a logika császára, ha a fizikai törvények nem működnének, akkor nem beszélnénk törvényekről.
2011. aug. 26. 11:40
 18/30 krameri ***** válasza:
68%

˝Az Istent már most is az anyagi világon, a téridőn kívülre helyezik, amiről a tudomány nem tesz kijelentéseket, nem vizsgálja, mert nem lehet mert szigorúan véve nincs olyan, hogy "téridőn kívül".˝

Istent nem a ˝téridőn kívül˝helyezik, Isten maga a téridő, minden ami azon belül és túl van. Benne élünk, belőle épül fel minden. És ez tény, helytelen, hogy a tudomány nem foglalkozik vele, a kvantumfizika pont erről szól. Einsteintől kezdve minden zseni tudós megértette, hogy kell lennie egy felsőbb hatalomnak, ami mindennek az alapja, mert anélkül nem létezne semmi. Nevezheted világegyetemnek, Istennek, akár ˝Nagy Szent Tehénnek˝ is hívhatod, nem az elnevezés a lényeg, hanem a létezése. (És 10:22 igen, ilyen alapon a létezés bizonyíthatja a Nagy Szent Tehén létezését is, ha te úgy hívod a legfelsőbb hatalmat, akkor igen, az ő létezését bizonyítja.)

2011. aug. 26. 11:45
 19/30 anonim ***** válasza:
40%

Ebcsont:

A te válaszodat fogom leírni (copy-paste) egy másik környezetbe helyezve:

Az öreg kaporszakáll és Jézus beszélget:

Jézus: "Mi jár a fejedben atyám?"

Isten: "Ha én létezem, kellett valami, ami ennek a feltételeit megteremthette. A teremtő erő létezéséhez viszont nem szükséges az én létezésem, sőt, ha a Földön nem létezne egyáltalán élet, még az sem jelentené azt, hogy az az erő nem létezik. Magyarul, én függök tőle, de ő nem függ tőlem. Illetve, ha esetleg mégis van oda-vissza hatás, akkor ő úgy függ tőlem, mint a Tejútrendszerünk az óriás amőbától."

Jézus: "De mi az a teremtő erő?"

Hát például az emberi fantázia ;) (ugyan ez értelmetlenné teszi a "ha a Földön nem létezne egyáltalán élet" részét a postodnak, de kéretik a drámaiság jogcímén elnézni nekem)

2011. aug. 26. 11:49
 20/30 anonim ***** válasza:
64%

Van egy fizikai törvényszerűség, amely úgy szól, hogy minden rendszer a lehető legkisebb energiájú állapotában van, mindaddig, amíg ezt egy másik rendszer, erő vagy mező meg nem változtatja.

Az univerzum létezik, pedig az is lehetne, hogy nem létezik. Mennyivel kisebb energiájú állapot lenne, ha nem létezne! Egyszóval a nemlét lenne a normális állapota, az pedig, hogy nem így van, annak köszönhető, hogy egy másik rendszer megváltoztatta, hat(ott) rá. Ezt pedig nevezhetjük Istennek, Szent Tehénnek, Allahnak, akárminek.

Úgyhogy igaza van Ebcsontnak, pont, hogy a létezés Isten bizonyítéka.

2011. aug. 26. 11:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!