Ez nem lenne "bűn" Isten szemében?
A test Isten temploma. Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad, csak ne váljak semminek rabjává.
Pál apostol első levele a korintusiakhoz.
Ha tetováltatod magad, isten templomára firkálsz
Egyes gyülekezetek bűnnek tartják a tetoválást. Egy igére szoktak hivatkozni, ami nem arról szól.
Mózes harmadik könyve 19:28 ezt írja a Károli fordításban:
"Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek."
A többi fordítás ezt rosszul fordítja. A Magyar Bibliatanács-féle fordításban ugyanott már ezt olvassuk:
"Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást."
Na ez félrefordítás! 3500 éve nem ismerték a tetoválást! Szóval a lelkiismeretedre van bízva a dolog, ahogy a Róma 14:14 mondja: "Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem tisztátalan önmagában: hanem bármi annak tisztátalan, aki tisztátalannak tartja. "
Miért az emberektől kérded bűn-e?
A saját véleményem a 2. hozzászólóval megegyezik.
Ettől függetlenül azt mondom, hogy 18 éves korod előtt ne csináltass tetoválást. (24F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!