Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez nem lenne "bűn" Isten...

Ez nem lenne "bűn" Isten szemében?

Figyelt kérdés
Hivő vagyok, és szeretnéj magamra tetováltatni egy mondatot, ami Istennel kapcsolatos, ez nem bűn ugye?
2011. aug. 25. 16:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hívőként tudnod kell, hogy mi számít bűnnek, és mi nem.
2011. aug. 25. 16:54
 2/16 anonim ***** válasza:
85%
Nem az számít, ami a bőrödre van varrva, hanem, ami a szívedbe van vésve.
2011. aug. 25. 16:55
 3/16 A kérdező kommentje:
hát ez igaz..de nem vagyok buzgon hivö de hiszek Istenben járok templomba, és az a mondat amit szeretnék meghatározza az életem..
2011. aug. 25. 16:55
 4/16 A kérdező kommentje:
2. válaszadó.. :))
2011. aug. 25. 16:56
 5/16 anonim válasza:
úristen...azt nemkérdezed meg töle mikor aludhatsz?
2011. aug. 25. 16:57
 6/16 A kérdező kommentje:
még nem. de ma meg fogom. ;)
2011. aug. 25. 17:00
 7/16 anonim ***** válasza:
51%

A test Isten temploma. Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad, csak ne váljak semminek rabjává.

Pál apostol első levele a korintusiakhoz.

Ha tetováltatod magad, isten templomára firkálsz

2011. aug. 25. 17:08
 8/16 Sághegyi Csaba ***** válasza:

Egyes gyülekezetek bűnnek tartják a tetoválást. Egy igére szoktak hivatkozni, ami nem arról szól.

Mózes harmadik könyve 19:28 ezt írja a Károli fordításban:

"Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, se égetéssel magatokat meg ne bélyegezzétek."

A többi fordítás ezt rosszul fordítja. A Magyar Bibliatanács-féle fordításban ugyanott már ezt olvassuk:

"Ne vagdaljátok be testeteket halottért, és ne végezzetek magatokon tetoválást."

Na ez félrefordítás! 3500 éve nem ismerték a tetoválást! Szóval a lelkiismeretedre van bízva a dolog, ahogy a Róma 14:14 mondja: "Tudom és meg vagyok győződve az Úr Jézusban, hogy semmi sem tisztátalan önmagában: hanem bármi annak tisztátalan, aki tisztátalannak tartja. "

2011. aug. 25. 17:11
 9/16 anonim ***** válasza:

Miért az emberektől kérded bűn-e?

A saját véleményem a 2. hozzászólóval megegyezik.

Ettől függetlenül azt mondom, hogy 18 éves korod előtt ne csináltass tetoválást. (24F)

2011. aug. 25. 17:16
 10/16 anonim ***** válasza:
megbánnád ha lenne eszed.
2011. aug. 25. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!