Művi meddővé tétel? Ez isten szemében nem bűn?
2 császárom volt már, az orvos ezek,és a korom miatt már csak max 1-et enged,ezért ez után el kell köttessem magam. gyógyszer a korom miatt megint csak nem, a többi módszer pedig nem biztonságos.
A lelkészünktől ilyet valahogy nem mertem megkérdezni..
Sajnos nincs választásom,pedig sok gyereket szerettem volna,amennyit Isten ad. Vagy ez pont az Ő döntése?
Igen jól gondolod bűn. Ne menj bele.
Húgomnak is volt két császára. Akár lehetne harmadik császára, az orvosa nincs ellene. Szeretne még gyereket évek óta és nincs. Isten nem ad neki harmadikat. A jövő hónapban lesz negyven. Isten sosem kísérti az embert az erején felül .. és ha ad báránykát ad hozzá legelőt is. Fogadd el az Ő akaratát, és ne akarj Helyette dönteni.
Szerintem nem bűn ez az orvosi beavatkozás, hiszen az orvos jobban tudja hogy mit bír ki a szervezeted és hogy egy újabb baba születése mennyire lenne kockázatos. Valamint neked arra is kell gondolnod hogy a többi gyereket is fel kell nevelnie valakinek (vagyis még csak nem is önzőség).
De ha bízol Istenben és szeretnél még egy babát, akkor szerintem kérj jelet Istentől hogy segíteni fog-e. Ez csak egy ötlet de mondjuk menj el egy másik orvoshoz, és imádkozz azért hogy ha ez Isten akarata, akkor ez a másik orvos majd ne javasolja neked a meddővé tételt.
Ilyen fontos kérdésben amúgy se árt két orvos véleményét kikérni.
Nem az volt az eredeti kérdés, hogy a TÁRSADALOM szemében mi a bűn ! Ráadásul ennek megítélése a széljárással együtt változik, avagy évtizedről évtizedre az emberek egyre kevesebb dolgot teintenek bűnnek, mert "modernizálódnak" meg az Istenik is modernizálódik".
A kérdező az kérdezte, hogy Isten szemében (=Isten törvényei szerint!) bűn-e a művi meddővé tétel. Erre írtam fentebb hogy IGEN az. Ugyanis fogamzásgátlási céllal akarja magát megcsonkíttatni. Olyan módon, amit vissza nem lehet fordítani, ez nem gumi vagy más egészségre ártalmatlan módja a fogamzásgátlának, ez ÖNCSONKÍTÁS. Az olyan férj aki ebbe beleegyezik, az is bűnös, mert a saját önzése előrébbvaló.
És el kell menni több orvoshoz véleményt kérni, és nem elfelejteni, hogy az orvosok sem tévedhetetlenek...
én úgy értettem,h a következő szülésem után vagyok kénytelen elköttetni magam,mert egy 4. terhesség már veszélyes lenne,nem tudnám kihordani,el kéne vetetnem és abba belehalnék.. ha megműtenek,akkor az a legbiztosabb módja h többet ne legyek terhes. én mindig nagy családra vágytam és nagy szomorúság nekem ez,de lehet,h Isten mást szánt nekem, nem azt h 6-8 gyermekem legyen. olyan családok vannak a baráti körökben ahol sok a gyerek,egy ismerősöm most várja a 10.-et,és fáj h én ezt nem tehetem meg. nem vagyok irigy,próbálom úgy felfogni,h ez Isten akarata,de.. nehéz..
az egyik orvos felajánlotta h segít abban h ikreim legyenek-el lehet intézni annak is aki nem meddő-de ezt valahogy nem tudom összeegyeztetni a hitemmel..
Nem tudom h Isten erről mit "gondol" de nekem ez már beavatkozás lenne a természetbe,ha Istennek az a célja velem,h "csak" 3 gyermekem legyen.
erről mit gondoltok?
köszönöm az eddigieket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!