2 császárom volt már, az orvos ezek,és a korom miatt már csak max 1-et enged,ezért ez után el kell köttessem magam. gyógyszer a korom miatt megint csak nem, a többi módszer pedig nem biztonságos.
A lelkészünktől ilyet valahogy nem mertem megkérdezni..
Sajnos nincs választásom,pedig sok gyereket szerettem volna,amennyit Isten ad. Vagy ez pont az Ő döntése?
Nagyon szép tőled, hogy három gyermeket akarsz, hiszen fogy a lakosság. Én nem tartanám bűnnek, hogy ha a harmadik megszületése után elköttetnéd magad. De meg kéne valóban kérdezned először a lelkészedet, amennyiben vallásos vagy.
2011. júl. 8. 19:24
12/17 A kérdező kommentje:
sajnos nincs választásom..
2011. júl. 8. 21:57
13/17 Tyler913 válasza:
Hát,ami azt illeti,az ikerterhesség mesterséges előidézését már beavatkozásnak tartom a természet rendjébe.Szép,hogy nagy családot akarsz,bár szerintem már három gyerek is épp elég,6-8-10 pedig már túl sok.Az már kaszárnya,és nem család,bár ez az én privát véleményem.Inkább legyél 3 (vagy 4,ha még az utolsó babát vállalod) gyerek egészséges anyukája,minthogy kockáztass a saját önző vágyaidért.
2011. júl. 8. 23:18
14/17 A kérdező kommentje:
önzés a nagy család vállalása? a sok gyermek? akinek sok van az nem lehet elég felelősségteljes? ez érdekes meglátás..
egyébként pont azt írtam,h az orvos ajánlotta ezt,de én is természetellenesnek érezném ezt.
2011. júl. 8. 23:31
15/17 anonim válasza:
Szia!
Szerintem nem bűn, hiszen az egészséged miatt fogod tenni, hogy a gyermekeid felnevelhesd. Esetleg örökbefogadásra nem gondoltatok?
2011. júl. 15. 04:25
16/17 Tyler913 válasza:
Egy szoval sem mondtam,hogy akinek sok van,az nem lehet eleg felelossegteljes.Viszont ha valaki az egeszseget kockaztatja azert,mert mindenaron 6-8-10 gyereket akar,az mar lehet onzoseg,foleg a meglevo gyerekekkel szemben.Mi van,ha valami bajod tortenik? Mi van,ha serult gyerek szuletik? Hogyan neveled a meglevo gyerekeket,mikozben non-stop varandos vagy? De ha ossze is jon a vagyott nagycsalad,megvannak a korulmenyek,hogy rendesen felneveljetek oket? Isten azert adott nekunk ertelmet,hogy az ilyen dolgokat vegiggondoljuk,mielott cselekszunk.Es ha valaki ezeket nem merlegeli,csak az lebeg a szeme elott,hogy mindenaron sokszoros anya lehessen,az igenis onzoseg.
2011. júl. 15. 09:34
17/17 anonim válasza:
Szerintem orvosi indokból nem az. Ha viszont nem tennéd meg, és elvetetnéd, magyarul egy ártatlan ember meghalna, az már az lenne. Tehát én azt mondom, köttesd el magad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!