Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Művi meddővé tétel? Ez isten...

Művi meddővé tétel? Ez isten szemében nem bűn?

Figyelt kérdés

2 császárom volt már, az orvos ezek,és a korom miatt már csak max 1-et enged,ezért ez után el kell köttessem magam. gyógyszer a korom miatt megint csak nem, a többi módszer pedig nem biztonságos.

A lelkészünktől ilyet valahogy nem mertem megkérdezni..

Sajnos nincs választásom,pedig sok gyereket szerettem volna,amennyit Isten ad. Vagy ez pont az Ő döntése?

2011. júl. 7. 20:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%
Nagyon szép tőled, hogy három gyermeket akarsz, hiszen fogy a lakosság. Én nem tartanám bűnnek, hogy ha a harmadik megszületése után elköttetnéd magad. De meg kéne valóban kérdezned először a lelkészedet, amennyiben vallásos vagy.
2011. júl. 8. 19:24
 12/17 A kérdező kommentje:
sajnos nincs választásom..
2011. júl. 8. 21:57
 13/17 Tyler913 ***** válasza:
Hát,ami azt illeti,az ikerterhesség mesterséges előidézését már beavatkozásnak tartom a természet rendjébe.Szép,hogy nagy családot akarsz,bár szerintem már három gyerek is épp elég,6-8-10 pedig már túl sok.Az már kaszárnya,és nem család,bár ez az én privát véleményem.Inkább legyél 3 (vagy 4,ha még az utolsó babát vállalod) gyerek egészséges anyukája,minthogy kockáztass a saját önző vágyaidért.
2011. júl. 8. 23:18
 14/17 A kérdező kommentje:

önzés a nagy család vállalása? a sok gyermek? akinek sok van az nem lehet elég felelősségteljes? ez érdekes meglátás..

egyébként pont azt írtam,h az orvos ajánlotta ezt,de én is természetellenesnek érezném ezt.

2011. júl. 8. 23:31
 15/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem bűn, hiszen az egészséged miatt fogod tenni, hogy a gyermekeid felnevelhesd. Esetleg örökbefogadásra nem gondoltatok?

2011. júl. 15. 04:25
 16/17 Tyler913 ***** válasza:
Egy szoval sem mondtam,hogy akinek sok van,az nem lehet eleg felelossegteljes.Viszont ha valaki az egeszseget kockaztatja azert,mert mindenaron 6-8-10 gyereket akar,az mar lehet onzoseg,foleg a meglevo gyerekekkel szemben.Mi van,ha valami bajod tortenik? Mi van,ha serult gyerek szuletik? Hogyan neveled a meglevo gyerekeket,mikozben non-stop varandos vagy? De ha ossze is jon a vagyott nagycsalad,megvannak a korulmenyek,hogy rendesen felneveljetek oket? Isten azert adott nekunk ertelmet,hogy az ilyen dolgokat vegiggondoljuk,mielott cselekszunk.Es ha valaki ezeket nem merlegeli,csak az lebeg a szeme elott,hogy mindenaron sokszoros anya lehessen,az igenis onzoseg.
2011. júl. 15. 09:34
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem orvosi indokból nem az. Ha viszont nem tennéd meg, és elvetetnéd, magyarul egy ártatlan ember meghalna, az már az lenne. Tehát én azt mondom, köttesd el magad.

Egy templomba járó, de nem bigott evangélikus.

2011. júl. 15. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!