Isten miért nem gyógyítja az amputációt?
Kedves Kérdező!
Nem könnyű kérdést tettél fel. Egyszer azt olvastam Isten egyik remek szolgájától, hogy ha megértenénk hogy Isten miért gyógyít meg bizonyos embereket, és másokat miért nem? Akkor magát Istent értenénk meg....
Jézus maga mondja egy példázatában hogy jobb fél szemmel vagy fél karral az örök életbe bemenni, mint ép testben az örök kárhozatra. De azt mondom gyakorold a hitedet ebben is, vagyis a teremtő csodákban, mert Istennek ugyanannyi egy dobhártyát teremteni, vagy új szemet, mint akár egy új végtagot. De ne felejtsük el hogy a legnagyobb kincs az üdvösség amit kapunk Istentől.
Végezetül nézd meg, és ismerd meg annak az embernek az őszinte gondolatait akinek se keze, se lába, és mégis akkora hite van hogy bárki meríthet belőle. Kérlek tekintsd meg ezt a videót, címe végtagok nélkül:
http://www.youtube.com/watch?v=ZNm-r1ounw0
Isten áldjon!
Bocsánat, az utolsót hadd pontosítsam: természetesen Jézus Krisztusnak nem lehetetlen meggyógyítani senkit, mivel "az ő sebeivel gyógyultunk meg" (Ésaiás 53:5.), és ezt demonstrálta földi szolgálata során azáltal is, hogy "csonkákat" (ami az eredetiben "küllosz", és szinte biztos, hogy végtaghiányos embereket is magában foglaló kifejezés) gyógyított meg:
"Máté 15:30 És nagy sokaság megy vala hozzá, vivén magokkal sántákat, vakokat, némákat, csonkákat és sok egyebeket, és odahelyezék őket a Jézus lábai elé; és meggyógyítá őket,
Máté 15:31 Úgy hogy a sokaság álmélkodik vala, látván, hogy a némák beszélnek, a csonkák megépülnek, a sánták járnak, a vakok látnak: és dicsőíték Izráel Istenét."
De ugyanakkor egyetértek az előttem szólókkal, és való igaz, hogy nem tudhatjuk, miért olyan ritka dolog (az evangéliumban lévő csodák között is csak az idézett helyen szerepel). Mindenesetre én úgy hallottam, hogy pl. afrikai evangelizációkon, gyógyító istentiszteleteken volt példa ilyen gyógyulásokra is - de erre persze mindig megkapom, hogy 1) videó nincs róla, 2) miért nem mondok magyar példát.
Én hiszek benne, hogy az utolsó idők egyházában sokkal erőteljesebben lehet majd a gyógyító kenetet megtapasztalni, mint ma, vagy mint eddig bármikor, és ez végtaghiányos emberek gyógyulását is magában foglalja majd.
"Ján 14:12 Bizony, bizony mondom néktek: Aki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, amelyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
Ján 14:13 És akármit kértek majd az én nevemben, megcselekszem azt, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban."
Hát köszönjük szépen az ateisták hozzászólásait,igazán gratulálok nekik.Egy nap úgyis rájöttök,hogy a hívőknek volt igazuk(csak nehogy késő legyen)
Isten tud gyógyítani amputációt is és rákot is. Neki minden lehetséges. De ez egy összetett dolog, itt minden az emberen múlik nem Istenen. Isten meg akar gyógyítani,de nem biztos,hogy meg tud. Ugyanis, ehhez hatalmas hit kell,másrészről kell a gyógyító kenet egy embernek az életére ahhoz,hogy meggyógyulhasson az illető.
A legnagyobb probléma az,hogy nem hiszik el az emberek,hogy Isten végtagot is ki tud növeszteni. Pedig van rá példa,nem sok de van.(De ez reméljük sőt valószínűleg növekedni fog)
Neten is lehet találni,nem azt látod konkrétan hogy kinő a lába neki de vannak ilyen evangélisták akiknek van akkora kenetük,hogy egy végtag is kinő általuk.
Re: ma 22:16
Szívesen összehozlak olyan emberekkel, akiket Jézus rákból gyógyított meg (olyan állapotukban, amikor már az orvosok csak néhány napot adtak nekik az életben maradásra)...
Egyszer [Smith Wigglesworth] elmesélte az egyik nagyon szép élményét, ami akkor történt, mikor az egyik templom segédpásztorát látogatta meg Angliában. Vacsora után együtt üldögéltek és beszélgettek. Kétségkívül arról volt szó, hogy a szegény pásztornak nem volt lába. Akkoriban a protézisek még nem voltak olyan fejlettek, mint ma.
Wigglesworth egészen közvetlenül azt mondta ennek az embernek (és ez gyakran előfordult, ha ilyen esete volt): "Holnap korán reggel ment el és vegyél egy új cipőt!". Szegény fickó azt gondolta, hogy gúnyt űz belőle. De amikor este lefeküdtek, az Úr azt mondta a segédpásztornak: "Tedd azt, amit az én szolgám mondott neked!". Milyen érdekes jelölése egy embernek: "az én szolgám"! Isten ezzel elismerését fejezte ki Wigglesworth iránt.
Ezen az éjszakán ez az ember nem tudott aludni. Korán felkelt és bement a városba és az üzlet előtt várakozott nyitásig. Végre megjött az üzletvezető. A segédpásztor bement és leült.
Hamarosan egy eladó lépett hozzá és megszólította:
- Jó reggelt, uram! Miben lehetek a szolgálatára?
- Hozzon nekem egy pár cipőt!
- Igenis, uram! És milyen színűt és mekkora méretűt óhajt?
A pásztor egy pillanatig késlekedett a válasszal. Akkor az eladó észrevette az állapotát:
- Pardon, uram! Azt hiszem, hogy önnek nem szolgálhatunk a megfelelővel!
- Értem fiatal barátom, de ennek ellenére szeretnék egy pár fekete 39-es cipőt vásárolni.
Az eladó elment és hozta kért cipőt. Átnyújtotta őket a pásztornak. Az egyik cipőbe beletett egy pár zoknit is. És ekkor hirtelen egy új láb és új lábfej képződött! Azután ugyanez történt a másik lábbal is!
Amikor a pásztor kiment a boltból, nemcsak egy új cipője, hanem új lába is volt!
De Wigglesworthöt ez egyáltalán nem lepte meg! Ő ezt az eredményt várta. Szerinte Isten számára teljesen mindegy, hogy egy új tagot kell formálnia, vagy egy tönkrementet meggyógyítania.
[forrás: Albert Hibbert - "Egy Isten szíve szerint való ember, Smith Wigglesworth" című könyve]
A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:00
Bizonyítsa be nekem bárki is, hogy Jézus gyógyította meg. Sokszor beszéltem már erről, már komolyan azon gondolkodom, hogy elmentem azokat a dolgokat, melyek többször felmerülnek, s így többször le kell írnom ugyanazt... szóval, bizonyítsd be, hogy Jézus gyógyította meg. Nem tudod. Én sem tudom, hogy nem ő volt. Jogodban áll ezt hinni. Nekem jogomban áll azt hinni, hogy az erős élni akarás, a pozitív gondolkodás, és az erős hit gyógyította meg, nem pedig Jézus személyesen. A hit sok lelki erőt adhat, de sok problémát is okozhat. Én nem hiszek Isten létezésében. Jézus valaha élt, egy jó beszélőkéjű EMBER volt, akit kivégeztek, mert veszélyesnek gondolták a hatalomra a sok ember miatt, aki akkor követte. Meghalt. Nem támadt fel. Ezt már azok találták ki, akik megbánták atyáik bűnét. A kortársai nem tekintették Isten fiának, csak egy prófétának, egy tanítónak. A fiúk megbánták, hogy felmenőik megölték őt, és egyre több csodát tulajdonítottak neki. Akkoriban nem nagyon volt rendesen dokumentálva semmit, bármit le lehetett írni, és a Biblia is több száz évvel a halála után íródott... a dolog ennyi idő alatt megszépülnek, átalakulnak, már hazugsággá válnak sokszor. Én ebben hiszek. Nincs bizonyítékom, hogy így van, nem is lesz, de ezt gondolom, és kész. Te gondolhatsz mást. Gondolhatod, hogy Jézus gyógyította meg a beteg embereket. Csak ne akard mindenáron rámerőltetni az igazadat, fogadd el az én érvelésemet is. Hiszek a pozitív gondolkodás, akarás, erős hit hatalmas erejében. Ilyen szempontból jó a vallás, a hit. Lényegtelen, hogy azért gyógyult meg valaki, mert Isten valóban megsegítette, vagy azért, mert erősen hitt benne, és ez a hit felerősítette az élni akarását, az életösztönét, ez a hit adott reményt. Teljesen lényegtelen. A lényeg, hogy meggyógyult. Elfogadom, ha azt hiszed, Jézus keze van a dologban, vagy ha a beteg maga azt hiszi, és később elkezdi mesélgetni, hogy miket élt át... ezeknek a történeteknek (halálközeli élmények, meg találkozások, stb) a fele sem igaz, az agy átver, vagy bemagyarázza önmagának is később, hogy ezt látta... nincs rá bizonyíték, hogy így volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!