Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az emberi lélek halhatatlan?

Az emberi lélek halhatatlan?

Figyelt kérdés
Ha igen, ezt mivel lehet alátámasztani, vagy az ellenkezőjét?
2011. aug. 21. 22:57
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
51%

00.26

Értem, tehát nem érintette a nézésem és a gondolataim furcsán, hanem ettől teljesen függetlenül nézett rám. Biztos pisilnie kellett, a szemével a Wc-t kereste kínjában és pont engem talált meg. Nagyon hízelgő rám nézve, de én azért maradnék amellett inkább, hogy ezt az úgynevezett 6. érzékkel magyarázom.

Ugyanis ilyen nem egszer fordult velem elő (a fenti eset volt a legmeghatározóbb), sőt olyan is volt, hogy én voltam az akit ennyire néztek úgy, hogy az illető nem is volt a látómezőmben, de mégis kellemetlen érzés fogott el, és észleltem, hogy nagyon erősen rám fókuszál. Továbbá másokkal is fordult már elő hasonló. Ki kell ábrándítsalak, ez nem a véletlen műve, létező dolog a 6. érzék, és a tudomány számára ez egyelőre még megfoghatatlan.

2011. aug. 22. 01:14
 12/37 anonim ***** válasza:
30%
Majd ha lesz egy ember a Földön, aki az agyhalál állapotából tér vissza, és nem a klinikaiból, akkor majd beveszem az ilyen urban legendeket, de addig ez mese.
2011. aug. 22. 01:17
 13/37 anonim ***** válasza:
45%
Ha a hatodik érzék létezne, akkor mindenki számára létezne, és nem csak azok számára, akik misztikumokat keresnek az amúgy nagyon is kézzelfogható világban.
2011. aug. 22. 01:18
 14/37 anonim ***** válasza:
69%

Tévedésben vagy, én nem keresek misztikumokat. Vallásos vagyok, hiszek Istenben és egysíkú butaságnak tartom a materializmust. Ettől függetlenül nem élek egyáltalán hithű életet.

Az ezotéria rovatban démonokról írkálókat kiröhögöm.

Arról van szó, hogy néhány dolgot volt szerencsém megtapasztalni az életemben, anélkül, hogy kerestem volna őket. Ezek a megtapasztalások egyáltalán nem rendkívűliek, nem a csoda kategóriák. A legtöbb ember be tudna számolni hasonlóról, vannak akik túlmisztifikálják, vannak akik tudomást sem vesznek róla, mert annyira ragaszkodnak a materialista anyagközpontú kis világokhoz, hogy az ilyen dolgokat szimplán letudják egy véletlennel, és vannak azok, akik élik a rendes mindennapi életüket, nem hiszékenyek, és ezért azt sem hiszik el, hogy az élet és a világ csak annyi amennyi látható és hallható belőle.

Nem misztifikálok én túl semmit sem. Tudnék még mondani több eseményt is (nem túl sokat) az életemben de azok kevésbé állnák meg a helyüket egy ilyen fórumon (csak a 2 legkirívóbbat említettem meg). Figyelek a körülöttem lévő világra, elmélkedem rajta, és ha megtapasztalhatok rendkívüli dolgokat nem tudom le őket egy véletlen egybeeséssel, hanem próbálom értelmezni.

2011. aug. 22. 01:32
 15/37 anonim ***** válasza:
30%

"én nem keresek misztikumokat. Vallásos vagyok, hiszek Istenben"

Nem kellett messze mennem, az egyik mondat után rögtön a következőben cáfoltad önmagad. Még életemben nem láttam vagy tapasztaltam semmi természetfölöttit vagy megmagyarázhatatlan dolgot, és ahány embert ismerek, mind ugyanígy vannak ezzel. Valami érdekes oknál fogva ilyen dolog csak a hívőkkel és az általad kiröhögött ezotériás alvajárókkal fordulhat elő. Ezt én a tömegpszichózisnak tudom be, de egy szakember biztos bővebben tudna magyarázni erről.

2011. aug. 22. 01:48
 16/37 anonim ***** válasza:

A kérdésre annyit mondanék, hogy Shakespeare teste halott, de a művei velünk élnek.

Ebcsont történeteit nem igazán értem, mivel semmivel nem támasztják alá a halhatatlan lélek létezését. Ezeket a pszí-jelenségek címszó alá szokták besöpörni, magukra kicsit is adó pszí kutatók ódzkodnak attól, hogy magyarázni próbálják, pontosan azért mert egyik magyarázatot sem tudják alátámasztani. A pszí kutatás nem megfigyelt jelenségek megmagyarázásával, hanem megmagyarázhatatlan jelenségek megfigyelésével foglalkozik. És ezen a szinten van elakadva lassan száz éve. Lehet hivatkozni rengeteg történetre, de ezek csak történetek. Lehet hivatkozni elszórt "brit tudósokra", de a pszí kutatás egésze eddig semmilyen erős pszí hatást nem tudott alátámasztani.

Amúgy pedig az énekesnő seggét illetően, csak azt a régi dilemmát vetném fel: "A téves hívások miért nem foglaltak sosem?"

2011. aug. 22. 07:20
 17/37 anonim ***** válasza:
62%

"Mivel a lélek, mint fogalom, az agyban lejátszódó folyamatokat jelöli, így ezen folyamatok megszűnése egyenlő a lélek megszűnésével. Kicsit ciki, hogy ezt a XXI. században külön magyarázni kell."

Kedves

Akkor te vagy aki:

magasztalt teljes ,aki az Univerzum Hatalmassága vagy aki a föld teljes ismerője.A lélek amelyet az eszednek mondanál honnan fejlesztették?Talán te vagy mindennek ismerője.

Ne ragadjatok le egy pontnál ,mert minden változik és ti is felfedeztétek önmagatokat ,de még nem ismeritek teljesen ezt a világot.Mennyi minden rejtve volt előttünk?És még rejtve marad ha nem nyitjuk ki szemeinket

Van aki magasabb nálunk Jézus Krisztus aki a mennyek országának is az ismerője.

Béke veletek!

2011. aug. 22. 11:45
 18/37 anonim ***** válasza:
30%
Semmi jel nem mutat arra, hogy a lélek több lenne annál, amit írtam, abszolúte semmi. Hogy te a követője vagy valami több ezer éves kultusznak, amely belemagyaráz ezer más dolgot az idegrendszer működésébe, az teljesen más tészta, ne keverjük a mítoszokat a tényekkel.
2011. aug. 22. 11:48
 19/37 anonim ***** válasza:
37%

A válasz írója 59%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:45

Válasz a kérdésedre :

Az emberi lélek igen halhatatlan,mert a mi szemeink erre a világra látnak és hallanak.A lélek ami bennünk lakozik nem megfogható .És amit a szemeddel nem látsz és felfedeztél és használsz,tudod , mint pl .a levegőt .Így van a lélek is amelyet nem látsz de érzel.A lélek amit Istentől kaptál ajándékul nem erre a világra lett teremtve,de benned rejtőzik hogyha eljön ama időd, visszamenjen oda ahonnan való.A terhet amit hordoznunk kell a testünkkel ,levetkőzöd majd és tisztán léphetsz be atyád Országába.

2011. aug. 22. 12:03
 20/37 anonim ***** válasza:
51%

"Semmi jel nem mutat arra, hogy a lélek több lenne annál, amit írtam, abszolúte semmi. Hogy te a követője vagy valami több ezer éves kultusznak, amely belemagyaráz ezer más dolgot az idegrendszer működésébe, az teljesen más tészta, ne keverjük a mítoszokat a tényekkel."

Nem vagyok tudós csak a lélek útján beszélek amely így szól:

Nem ismered az állatok nyelvét pedig köztük élsz.Szokásaik sem egyformák az emberekkel.Mégis tudják mit kell tenniük,sőt a veszedelem idejét is.Pedig mennyivel nagyobbak vagyunk hát tőlük mégsem értjük őket.

Mi kicsiny hitűek.Ez nem mitosz ez a valóság.

2011. aug. 22. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!