Ha kérek valamit istentől megadja? És ha igen hogyan kérjek?
Csak annyit tennék hozzá hogy:
Mt 7,7 - Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!
és
Lukács 11.5
"Az alkalmatlankodó barát
Aztán így folytatta: "Mondjuk, hogy valamelyiteknek van egy barátja, és az éjfélkor bekopog hozzá ezekkel a szavakkal: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret, útról érkezett egy barátom, s nincs mit enni adnom neki. De az kiszól: Ne zavarj! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni és adni neked. Mondom nektek: Ha azért, mert barátja, nem kel fel, hogy adjon neki, amiatt, hogy nem tágít, mégis fölkel és ad neki annyit, amennyire szüksége van."
Vagyis hogy Jézus saját maga buzdít minket arra, hogy zaklassuk nyugodtan. Ha sokáig kitartóan kérünk valamit akkor előbb-utóbb Isten teljesíteni fogja. Nekem volt olyan kérésem amit Isten csak évekkel később teljesített, persze addigra én már nem is gondoltam a dologra, azt hittem hogy nem hallgatott meg.
Így kérhetsz, egyszerűen fogalmazd meg a saját szavaiddal:
- Istenem kérlek segíts hogy ma egy kicsit könnyebben menjen a munka, ne legyen annyira fárasztó.
- Jézus kérlek segíts hogy ma este ne legyen otthon veszekedés.
Ha valami fontos és komoly dolgot kérsz, akkor a célért felajánlhatsz jótetteket, böjtöt, imákat, téged ért rossz dolgokat, szenvedéseket, kellemetlenségeket.
És persze rossz dolgokat nem szabad kérni. (pl. hogy valaki szenvedjen balesetet) De gondolom ezzel nem mondtam újat.
Erről eszembe jutott egy legenda miszerint Szent Margit azért imádkozott még kislányként hogy a látogatóinak a kocsijának törjön ki a kereke, mert így akkor tovább maradtak volna és Margit ezt akarta mert szeretett ezekkel a látogatóival beszélgetni. A legenda szerint ki is tört a kocsi kereke és így maradhattak még pár napig :)
A válasz írója 90%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 00:45
Szerintem foglalj állást Isten mellett, és ismerd meg őt. Most még megtalálható, ez az idő arra van, hogy minél többen döntsenek. Eljön az idő, amikor a döntési idő lejár. Isten nagyon szeret, de mindennek szabott ideje van, nekünk pedig kikerülhetetlen feladatunk. Közeleg az ítélet, és mivel mindnyájan vétkeztünk, ezért fel kell szállnunk a kegyelem hajójára, ami Jézus áldozata által lett nekünk ajándékozva. Nélküle mind elvesznénk, gyere te is, mert nem tudod, mennyi időd van!
A válasz írója 66%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 10:28
Pont fordítva kell. Imádkozz úgy, mintha minden Istenen múlna, utána pedig cselekedj úgy, mintha minden rajtad múlna.
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:00
Teljesen igazad van, de nem is mondtunk ellent egymásnak :)
Fontos az is hogy az imákat és kéréseket akkor hallgatja meg Isten ha ki vagyunk vele békülve, vagyis bocsánatot kértünk tőle az elkövetett megbántásokért.
Ugyanígy másoknak is meg kell bocsátani.
Péld 15,8 - A gonosz áldozata iszonyat az Úrnak, de az igazak imája tetszik neki.
Szia!
Szerintem ha Istent szereted, és Rá mint egy hozzád nagyon közel álló szülőre, vagy mint a legjobb barátodra tekintesz, bármilyen apró-cseprő dolgodat és kérésedet elmondhatod neki. Ő végtelen, és végtelen sok ideje van rád is, tudna egyszerre mind a 6 milliárd emberre figyelni is, ha mindenki külön-külön ugyanakkor imádkozna. Szóval nem kell, hogy egyedül mindent megtegyél és csak akkor fordulj hozzá, ha már nem sikerült. Persze azt is lehet.
És szerintem mondd el neki, mi az, amit szeretnél, és kérd meg, hogy mutassa meg, ez a szíve szerint való-e, vagy gondolkozz el, Jézus élete alapján meg Istent ismerve vajon oké lenne-e. Persze, lehet hogy nem ilyen erkölcsi dolog. De mindenképp tárd ki neki a szíved, és mondd el, hogy ha a javadra válik és az akarata szerint van, adja meg, de mindenek felett inkább az Ő akarata legyen meg. Mint ahogy Jézus imádkozott a kereszt előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!