Ha kérek valamit istentől megadja? És ha igen hogyan kérjek?
nos ez attól függ nem fogja eléd dobni
először is imádkozz(Mi atyánk)majd mondd el Istennek hogy mit szeretnél tőle kérni
van néhány dolog, amit érdemes észben tartanod, ha imáidban kéréssel fordulsz Istenhez.
1) az ima nem kívánságműsor
2) Isten mindent megad, amire szükséged van
3) ha nem kapod meg, amit akarsz, annak is oka van, ha ezt nem is látod azonnal, de idővel meg fogod érteni
Minden amit kértek az én nevemben, megadja nektek a mennyei Atya. Ismerős?
Térj meg, válaszd az igazságot, menj és ne vétkezz többet.
Kövesd Jézust, légy alázatos, igazságszerető, hazugság gyűlölő. Add Krisztusnak bűneidet, higyj! Hidd, hogy Krisztus van. Feltámadt, és él, mert a mennyei Atya a teremtő Isten, ki teremtette a világot szavával hat nap alatt, ki kihozhat téged is a szolgaság házából, kinek semmi nem lehetetlen.
Megvan?
Akkor kérj és adatik, és tudni fogod, hogy hogyan és mit kérsz.
Üdv: én lászló
Szia!
Ima által személyes érintkezésbe léphet, beszélgethet az ember azzal az Istennel, aki a bűneset óta "hozzáférhetetlen világosságban lakozik" számára.
Az ima nem valamiféle misztikus varázslat, hanem tudatos, értelmes lelki történés. A Biblia világos magyarázatot ad mibenlétéről és gyakorlati jelentőségéről. Mégis sok minden csoda és titok marad vele kapcsolatban.
Titok és csoda mindenekelőtt az, hogy Isten a maga végtelen nagyságában kész egyetlen emberre teljes szívvel ráfigyelni, ha az bármikor és bárhonnét is, őszinte hittel hozzá szólni, tőle kérni kíván. Jézus így szólt erről:
"Te pedig amikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozz a te Atyádhoz, aki titkon néz és válaszol neked nyilvánvalóan" (Máté 6:6).
Mindez a legegyszerűbben történik meg, ha az ember az őszinte hit és segítségül hívás lelki magatartását tanúsítja. A valódi imádkozáshoz, vagyis az Istennel való tényleges kapcsolatba lépéshez az ember vágyakozásán kívül csak az alábbiak szükségesek:
Először is a teljes belső egyszerűség és őszinteség magatartása mindennemű önszuggerálás, önmanipulálás, pózolás, szerepjátszás, önhittség, érzelem- vagy élményhajszolás stb. helyett, másodszor Isten személyének bizonyos szintű megismerése a hiteles forrás, a Biblia kinyilatkoztatása által, hogy az ember tudja, kihez szól bizalommal, harmadszor a Biblia kijelentései által felismert személyes bűnök megbánása, a tőlük való szabadulás igaz vágya és kérése, és végül kitartás a gondolatok összpontosításában, a belső ellenérzések, aggodalmak és kételyek leküzdésében. Mintegy belekapaszkodás az imádság általi kapcsolatteremtés és az imameghallgatás valóságára nézve tett isteni ígéretekbe.
Sok-sok ilyen ígéret van a Bibliában. Kettő ezek közül:
"Aki énhozzám jön, semmiképpen ki nem vetem" (János 6:37).
"Közel van a Úr minden őt hívóhoz, mindenkihez, aki hűséggel hívja őt" (Zsoltárok 145:18).
Üdv. Péter
Szia!
Én nem vagyok egy túlságosan hívő ember, ezt azért szögezzük le, nem járok templomba, nem imádkozok...stb
egyszerűen csak a szívem mélyén tudom, hogy van Isten. Vagy hívjuk bárminek, néha jó azt gondolni, hogy tényleg van valaki, aki figyel téged, és segít, ha kéred.
Bárhogy is van, ha valamit "tőle" kértem, sikerült... (de mindenféle apró meg nagy dologra is igaz ez, szinte hihetetlen mennyiségben teljesül minden)
nem akarok példákat írni, mert ez most mindegy, de tényleg minden.
Eleinte ebben nem hittem, de olyan ijesztően teljesülnek a dolgok, hogy már nem tudom mit gondoljak.
Lehet, hogy csak nagyon szerencsés vagyok és minden alapból sikerül, de azt hiszem ehhez segítségre is volt szükségem,... szerintem segít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!