Adventisták, válaszolnátok pár kérdésemre a szombat napjával kapcsolatban?
1. Szigorúan betartjátok a szombat napra vonatkozó parancsolatot? Például házimunka, bevásárlás, szolgák dolgoztatása, stb. Ha ezt a napjainkra vonatkoztatjuk, akkor például a BKV szolgáltatását se vehetnénk igénybe, sőt még elektromos áramot se használhatnánk, mert vannak, akik emiatt szombaton munkát végeznek.
2. Hogyan értelmezitek a Zsidókhoz írt levél 4. részét? Ez szerintem nyilvánvalóan nem hetenként 1 nap ünnepléséről szól, hanem egy szellemi állapotról, amiben már vagy benne vagyunk vagy nem.
3a. Miben különbözik szerintetek a szombat megtartásának törvénye a körülmetélkedés parancsától? Ha az egyiket meg kell tartani, akkor a másikat miért nem?
3b. Egy hívő kereszténynél hol van a határ, hogy az Ószövetségből milyen parancsolatokat kell megtartani és miket nem? Az apostolok ezek közül miért csak az alábbi 4-et tettek kötelező érvényűvé a pogányok számára: vér és fúlva holt állat fogyasztása, paráznaságtól és a bálványimádástól való tartózkodás?
4. A Zsidó 7:12 szerint a papság megváltozásával megváltozik a törvény is. Ez nem azt jelenti, hogy már nem vagyunk a mózesi törvény alatt a szombat megtartásának kérdésében sem? Persze Jézus parancsolatait meg kell tartanunk, ez nem kérdés.
5. Mit jelent szerintetek az alábbi Ige?
"Emez az egyik napot különbnek tartja a másiknál: amaz pedig minden napot egyformának tart. Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve. Aki ügyel a napra, az Úrért ügyel: és aki nem ügyel a napra, az Úrért nem ügyel. Aki eszik, az Úrért eszik, mert hálákat ád az Istennek: és aki nem eszik, az Úrért nem eszik, és hálákat ád az Istennek." (Róm 14:5-6)
Szándékosan nem a valláskritika rovatba írtam! Érdekelne a véleményetek ezekről.
Hát mit mondjak.örültem a párbeszédnek.
A 10-nèl az utolso mondat megfogott.
Ami meg azt illeti,Jèzus azt mondta,hogy mi is legyünk egyek ahogy Ő az Atyàban ès mi is őbennük.Tehàt ezek szerint az egyek vagyunk alapjàn anyira vagyunk istenek,ahogy Jèzus attol Isten,hogy az Atyàval egyenlő. Ez az èrv is elgondolkodtató.
Èn a 8-ban kb.az èrvelèsemnek 50%-at kimeritettem,es tovàbb nem szeretnèk,mert àtmehet az èrzelmekre es ezt a kellemes párbeszedet nekoronázzuk szemèlyeskedèssel,marmint az èn rèszemről.
Köszi.Jó èjt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!