Hogy van a szombat a baptistáknál?
A kérdésem arra vonatkozik, hogy a baptistáknak be kell-e tartaniuk azt az egyes gyülekezetekben szokásos szabályt, miszerint szombaton semmit sem dolgozhatnak.
Kérem, csak baptisták válaszoljanak, vagy aki biztosat tud.
Én ugyan Golgota gyülis vagyok, de teológiánk megegyezik a baptikkal, és minden héten megyek hozzájuk is. A baptik nem ügyelnek a szombatra, és más nappal sem helyettesítik azt. Istentiszteletet tartanak minden vasárnap, de a nyugalmat nem egy naphoz kötik, hanem Krisztushoz:
Máté Evangéliuma:11:28 Jőjjetek én hozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket.
Szia!
Erről a baptista hitvallás 17. pontjában van szó:
"A nyugalomnap
Hisszük, hogy Isten a nyugalomnapot lelki és testi felüdülésünkre ajándékozta. Ezen a napon időnk javát igetanulmányozásra, istentiszteleteken való részvételre, imádságra, a közösség gyakorlására és a testvéri szeretet ápolására szenteljük. A nyugalomnapon az irgalmasság cselekedeteit és az elkerülhetetlen közérdekű munkákat kivéve, minden köznapi, fáradságos tevékenységtől tartózkodunk. A nyugalomnapot – az Úr Jézus Krisztus föltámadására emlékezve, és az apostoli gyülekezet gyakorlatát követve – a hét első napján, vasárnap ünnepeljük."
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!