Milyen jövő vár az ateistákra?
És most mit akartál bizonyítani azzal, hogy egy lámpa elromlott?
Jó, szereljük le az összes lámpát, és legyen dugó mindenhol. A vallás győzött!
"Sziasztok!
Az eurónak az a köze a valláshoz, hogy nem véletlen, am itörténik, nem véletlenül fog öszeomlani az euró rövid időn belül, és a dollár fogja majd követni.
Az Usa is csődbe fog menni: menjen csődbe, megérdemlik!!
Az euró is össze fog omlani, csak menjen csődbe az euró, megérdemlitek!!
Üdv: A.Z"
Igazi jóindulattól, krisztusi szeretettől árulkodik a kommented! Gratulálok, igazi keresztény vagy! (Csak megsúgom ettől, még a legtöbb ateistában is több szeretet van, mint benned. Egyébként ha ez bekövetkezik, akkor te is csődbe dőlsz velünk együtt, mert egy nemzet, egy ország vagyunk.)
"Ha meg a sz.r ki akar jönni a szádon, ne tartsd vissza magadat,"
Te, mintha lett volna valami filozófus aki olyanokat mondott hogy "szeresd ellenségeidet" meg "ha arcul ütnek jobb felől, fordítsd oda a másik orcádat is", nem tudod ki lehetett az? :)
Kérdező: nem gondolod, hogy lejáratod a vallásodat? Pont az ilyen emberek miatt gondolják azt a más vallású emberek, hogy a keresztények hülyék (más vallásból is ugyanúgy van példa erre...). Remélem tudod, hogy a vallás el fog tünni? Legalább is amilyen formában ma ismerjük.
Szerinted miért csak a vallásosok lehetnek becsületesek, nem idegbetegek, stb.? Én ateista vagyok, mégsem kezdek gyilkolászni. Szerinted a keresztény vallás előtt káosz volt? Nem. Aki ölt, azt megbüntették. Nem azért, mert a vallásuk ezt diktálta, hanem azért, mert ölni rossz. (mármint nem élelem szerzés céljából, védekezésből, stb.)
Tipikusan tudatlan, kötekedő, változni képtelen ember vagy, és a társadalom, meg a vallásod szégyene.
Hű! De nagy zaj van itt egy üres hordóban! (gondolok itt a kérdezőre)
És most mit akarsz bizonyítani a csigás példáddal, hogy a csiga ateista? Nyilvánvaló, hogy előfordulnak balesetek egy hirtelen meghibásodásnál, vagy akkor, ha nagyon forgalmas egy kereszteződés. De szerintem inkább mellőzd a kreszes példáidat, mert nem vagy képben!
Te most komolyan azt gondolod, hogy minden ateista homoszexuális? Áll már le öreg! Aki meleg, az többnyire nem tehet róla, és nehogy azt hidd, hogy keresztény ember nem szeretheti a saját nemét. Sőt, a kisfiúkat molesztáló papokról mi a véleményed? Ők keresztény szent emberek. Öngólt lőttél.
Nnajó, akkor tisztázzunk néhány dolgot, kedves kérdező:
1. Bár a kérdésben az ateizmus szó szerepel; valójában - mint kiderült - egyáltalán nem az ateizmusról van szó, hanem mindenkiről aki nem keresztény, a budhisákról, agnosztikusokról, istenben nem hívőkről, stb.... és mellékesen az ateistákról.
Ugye jól értelmezem?
2. Egy válaszoló írta, hogy a mai jogrendszer nem a vallásokra épül.
Te erre azt írtad, hogy az a jogrendszer rossz és pusztuláshoz vezet AZÉRT, mert egyre több a bűnöző (akik ugye nem tartják be a jogrendszer szabályait).
Szószerint ugyanezzel a logikával belátható az is, hogy a kereszténység még a jogrendszernél is sokkal rosszabb, mert még többen vannak, akik nem tartják be a szabályait.
(Mert ugyebár a te érvelésed is ez volt.)
3. A kresszel kapcsolatos érvelésed gondolom te is tudod, hogy hibás, de ezt hagyjuk, mindenkivel előfordul, hogy nem jó példát mond. A probléma sokkal inkább az, hogy te a "nem keresztény" világot egyenlővé teszed egy anarchista, szabályok nélküli világgal, ami - már bocsánat, de - mérhetetlenül nagy butaság.
Most lehet azon filozofálni, hogy ki szabja meg az erkölcsöket (Isten vagy más), de egyszerűbb konkrét kézzel fogható példákat mutatni: Nyiss ki egy történelem könyvet, keresd meg, hogy milyen társadalmi rendszerek működtek/működnek legtovább és legjobban, és számold meg hány volt amelyik a kereszténységre épült?
És mégis működtek nagyon is szépen, sokáig? Hogy a fenébe lehet, hiszen - a te logikád szerint - teljes anarchiának kellett volna lennie.
Hogy milyen káoszt okoz, ha elromlik a közlekedési lámpa, és az autósok mennek a saját fejük után? A közlekedési rend szétesik:
„A jelzőlámpák miatt halt meg egy ember a belvárosban?
VESZÉLYZÓNA | Ismét baleset történt a szolnoki Ady Endre út és a Pozsonyi út kereszteződésében. Motoros ütközött autóval, a motoros meghalt. Ha itt nem működik a lámpa, ez az egyik legveszélyesebb csomópont a városban. Nagyon sokaknak nem tetszik, hogy bizonyos időszakokban nem üzemelnek a jelzőlámpák.
De nem csak egy ilyen veszélyes kereszteződés létezik a belvárosban. A másik kimondottan veszélyes útszakasz az Ady Endre úti és Ságvári úti kereszteződés, ahol szintén több koccanás és súlyos kimenetelű baleset történt annak következtében, hogy időnként kikapcsolják a lámpákat. Ezért sokan nem tartják helyes döntésnek, hogy hét végén csak sárgán villognak a készülékek.
Egy szolnoki hölgy szintén így vélekedik erről.
— Hét végén délután fél három körül, a Várkonyi tér felől haladtam a piac felé, és balra akartam fordulni az Ady Endre útra — mondta a szolnoki H. Katalin. — Mondanom sem kell, tíz percembe telt, mire sikerült a manőver. Nagyon haragszom arra, hogy kikapcsolták a lámpákat, pont a főúton. Még azt megérteném, ha csak vasárnap kapcsolnák ki, de azt, hogy szombaton is, az elfogadhatatlan számomra. A kereszteződés kész életveszély, amikor csak sárgán villognak a lámpák. Ami egyrészt annak köszönhető, hogy nagyon türelmetlenek az autósok, és ledudálják az előttük levőt, hogy haladjon már, ezzel balesetveszélyes helyzetbe taszítva őt. Másrészt pedig sokan nincsenek tisztában a KRESZ szabályaival, és mennek, mint az őrült a kereszteződésbe. És ha az, akinek elsőbbsége van, nem figyel oda, akkor máris megvan a baj. (2010. október 8. 08:17 Szoljon.hu )
5. tothkarcsi 2010. október 8. 09:03
Én emlékszem arra, mikor csak a veszélyes kereszteződésekben működött a lámpa, na az volt igazán veszélyes. Az pedig végképp helytelen magatartás, ha a rendkívül komoly, most halált okozó hibát elkövetőket felmentenénk. Azt is nagyon dura hibának tartom, hogy a szoljon meg a Néplap is arról ír, hogy a sárgán villogó lámpa a hibás. Ez már valóban a sajtó felelősségét veti fel a kérdésben. Sikerülhet simán téves hisztériát kelteni egy olyan ügyben, amikor éppen a járművezetők felelősségéről kellene szólni. Miért nem arról írnak, hogy a szolnoki autósok egy része leszarja a szabályokat? Mi lehet az oka annak, hogy nem tudnak sokan egy szar kereszteződésben szabályokat betartva közlekedni?!
„Kaposvár | Újabb, hosszabb ideje nem működő jelzőlámpa borzolja a kaposváriak idegeit. Legutóbb szerdán történt baleset a forgalmas, irányítás nélkül maradt kereszteződésben. A kedvelt gyorsétterem előtti szakaszon alkatrészhiány miatt sötét a jelzőlámpa.” (Lámpás irányítás nélkül baleseti gócpont lett a kereszteződés, SONLINE 2011, júl. 27.)
„Tazsam 2011.03.24. 07:57:28
az alábbi helyen:
maps.google.hu/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&q=nemzeti+sz%C3%ADnh%C3%A1z&sll=47.467401,19.078899&sspn=0.001364,0.003433&ie=UTF8&rq=1&ev=p&split=1&t=h&radius=0.1&hq=nemzeti+sz%C3%ADnh%C3%A1z&hnear=&ll=47.467967,19.079709&spn=0.001318,0.003433&z=19
(google maps link)
egyik este jártam hasonlóképp.
A nemzeti saját parkolójából jöttem kifele így keveredtem a Kvassay Jenő útra, kereszteztem a Sorit majd utána keresztezve a Gubacsi utat akartam rámenni a Könyves Kálmánra. A gubacsinál a lámpánál már állt 3 autó, megérkeztem eltelt 3-4 perc szépen torlódott a sor. Késő este volt senki sem jött a Gubacsin ezért autóstársaim elkezdték megkerülni az első autókat és a járdaszigetet jobbról. amikor így már szép kis káosz alakult ki egyszer csak zöldre váltott a lámpa. Azok akik eddig azért dudáltak az elsőnek, hogy menjél már át a piroson most azért kezdtek dudálni, hogy a tökért vág eléjük amikor ő szabályosan a zöldre indult. Jót mosolyogtam, szerencsére dudaszón kívül más nem volt se koc se puf. „ (Rendőr nélkül örök piros?)
„Hotyhogy 2011.03.26. 09:45:33
@"streetfighter": Nem komolytalan az a felfogás, hogy lelkiismeretesen törekszünk a szabályok betartására abból a célból, hogy ne okozzunk szabálysértés útján kárt, sérülést vagy halált.
A magyar közutakon rengeteg a lelkiismeretlen szabálysértő. Éppen ők azok, akiknek a felfogásuk komolytalan, s nem pedig a lelkiismeretes szabály követőké.
Azért komolytalan a felfogásuk, mert nem képesek azt az igazságot a fejükbe venni és elfogadni, hogy a sok kár, sérülés és halál túlnyomó része az ő olyan lelkiismeretlen szabálysértéseiknek az eredménye.
A lelkiismeretlen férgek viszont, akik betartják a közúti szabályokat, azok nem valószínű, hogy közlekedéssel kapcsolatosan bűnösek, hanem akkor más területen hagynak életük mögött bánatot.
A lelkiismeretes gerincesek pedig sem közúton, sem más téren nem akarnak életművükből kárt és bánatot.
Az előbbiek szabály követő magatartása csak a közlekedés terén hasonló az utóbbiakéhoz, és azt mutatja, hogy valóban lelkiismeretlenül is betarthatóak a közúti közlekedési szabályok. Ami ott kell, és elégséges is annak a céljára.
Én nem sajnálom azokat, akik lelkiismeretesen mindig próbálnak minden szabályt betartani, és valamily emberi tévedésükkel, botlásukkal, amilyen egy valódi és nem az elcsépelt szóhasználatú pillanatnyi figyelmetlenség vagy óvatlanság is, hibát követnek el és azért büntetést kapnak.
Az ő büntetésük is megérdemelt, mert arra tanítja őket, hogy máskor jobban figyeljenek és vigyázzanak.
Ám én azokat sajnálom, akik szándékosan, okoskodva, filozófiai elveket fölállítva nem tartanak be közúti szabályokat, és úgy okoznak halálos tragédiát míg maguk tovább élnek.
Ezeket az embereket én a börtönben tudom elképzelni, vagy később szabadon újra, ahogy lelkiismeretük talán fölébred és azzal bűntudat kínozza őket.
A bűnhődő embert sajnálom bennük, akik olyan nagy áron komolyodnak meg végül, amilyen árat ők is és az áldozataik is fizetnek.” (Rendőr nélkül örök piros?)
KINAI KÖZLEKEDÉSI KÁOSZ
„Ezekben a városokban esett meg, hogy autó használatára kényszerültem. Mivel szállásom távol esett a munkavégzés helyétől, közlekednem kellett. A helyi tömegközlekedés, mint olyan sajnos szóba sem jöhet, mivel kiigazodni nem lehet, hogy melyik busz merre megy, olvasási nehézségek, ugyebár.
Vendéglátóim eleinte autót küldtek értem, de az uras-sofőrös időszak mindig csak egy hétig tartott, utána inkább autót adtak. A helyi gyártásban készült VW-hez volt szerencsém. Meg még nagyobb szerencsém, hogy nem törtem össze magamat. Ugyanis Kínában van KRESZ, csak senki nem tudja, vagy nem tartja be, a közlekedést szervezett káosz jellemzi.
A táblák is ad hoch jelleggel vannak kint Az utak állapota vegyes, vannak új, jó minőségű utak, de ezek egyik pillanatról a másikra lesznek félig burkolt kátyúsorok. Az utcák egyébként piszkosak, porosak, sok a szemét. A sávok többnyire fel vannak festve, de értelme semmi, mert senki nem veszi figyelembe. Ahogyan a rendőrlámpák tilos jelzését sem. Mintha az csak amolyan figyelmeztetés lenne.
A szabályok pedig, ha vannak is, tojnak rá. Index, na azt aztán senki, de tényleg senki nem használ. Én hatalmas zavart keltettem, mert kanyarodási szándékomat jelezni próbáltam. Az egyirányú utcát onnan ismered fel, hogy kevesebben jönnek szembe. A világítás szabadon választott, de sötétben azért többnyire felkapcsolják.
Parkolással nincs gond, megállsz és reméled, hogy nem törnek össze. Tilosban tutira nem tudsz megállni és büntetőcetlit sem fogsz kapni. Parkolni viszont nem tudnak, minden autón van horpadás. Zebra előtt megállnak, de csak akkor, ha olyan népes csoport kel át, amelyiket veszélyes lenne elütni. Amúgy mindenki ott rohangál keresztben az úton, ahol gondolja.
Amerre én jártam, nem volt vészesen sűrű a forgalom, de azért akadt autó, sok motor és rengeteg biciklista. A Critical Mass a nyálát csorgatná láttukra. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a biciklisek az autók között, mellett és velük szemben is tekernek, nincsenek kivilágítva és cseppet sem figyelnek arra, hogy mi történik körülöttük. Jó pár ősz hajszálam lett miattuk.” (Szervezett káosz Kínában)
A KÁOSZ EREDMÉNYEI
„Nem mindennapi módszert választott arra egy televízió a kínai fővárosban, hogy a rossz közlekedési morálon javítson. A Közlekedési lámpa című műsorban a térfigyelőkamerákkal felvett baleseteket mutatják be. A szerencsétlenség lassított, kimerevített pillanatai közben egy rendőr magyarázza el, hogy mi volt a hiba, mi vezetett a végzetes balesethez.
A megrázó felvételeket a reggeli és délután csúcsforgalom idején vetítik, és este megismétlik. A videókon az látható, amint az autópályán szabálytalanul gyalogló vagy bicikliző embert elüti egy autó vagy kamion, a szerencsétlen pedig több méter magasba repül. A városi utak baleseteiről készült felvételeken is hasonló esetek szerepelnek: egy dömper áthajt egy gyalogoson, egy biciklist elcsap egy rohanó autó. A műsorvezető és a rendőr szakértő szerint gyakran egyetlen pillanat, egy rossz döntés, egy apró figyelmetlenség vagy is végzetes lehet.
AZ adásban a biztonságos közlekedésre hívják fel a figyelmet. Kínában az utóbbi években egyre több ember vehet autót. Csak Pekingben tavaly 800 ezer új járművet helyeztek forgalomba. A gépkocsik számának rohamos növekedésével ugyanakkor a baleseteket száma is meredeken emelkedik- legalábbis a WHO szerint. (FH) (Lánchíd rádió, 2011., 01. 20)
Hogy milyen káoszt okoz, ha elvetik a Teremtő erkölcsi törvényeit, és az emberek mennek a saját fejük után? A társadalmi rend szétesik:
KÁOSZBAN A TÁRSADALOM
„A probléma gyökerének megoldásához egy súlyosan beteg társadalom megújulására lenne szükség. Mit látunk Európa közepén a XXI. század elején? Szétzüllött, erkölcstelen törvényhozást, korrupt, tehetségtelen államigazgatást, tohonya, impotens közigazgatást, bohózatszintű igazságszolgáltatást, frusztrált, megfélemlített, alulfinanszírozott rendőrséget. Utóbbi szervezetet egyébként 15 percen keresztül nem lehetett elérni telefonon, belegondolni is rossz mi van akkor, ha még ennél is nagyobb baj történik! A kontaktus felvétele után kb. 30 perccel érkezett meg egy kisebb csoport, nyolc fő, három gépkocsival. Átéreztem, hogy milyen körülmények között dolgozhatnak ezek a túlterhelt emberek, ha ilyen létszámot tartottak indokoltnak a helyszínre vonuláshoz.” (2009.02.01. Teremtorna Monoron)
3. Egyetértek
Hazankfia, Registered
Ateljesen leamortizálódott társadalom alapvetö megujulására lenne szükség !!Ady Endre sorai ide fantasztikusan illenek!!!lacimileran
„Súlyosbító tényező a jövőkép teljes hiánya. A családok egyre rosszabb körülményeik miatt bezárkóznak magukba, nem terveznek, hanem egyre inkább a vegetálásra építenek. A fiatalok a dorbézolásban, a diszkók mögötti bokrok között keresnek érthetetlenül primitív nemi gyönyöröket, semmi jövőképük nincs. … Tehát összefogva: Számolnunk kell egy nagy gazdasági rend felbomlásával. Számolnunk kell a polgári társadalom teljes szétzüllésével, intézményeinek működésképtelenségével. Számolni kell a magyar belső gazdaság teljes összeomlásával is, ezek következtében meginduló zavargásokkal, továbbá etnikai villongásokkal is a cigányok részéről, amely valószínűleg eszkalálódni (kiterjed nagyobb területekre) fog, majd a válaszcsapásokkal. Számolni kell a háttérhatalom erőszakos fellépésére a hatalmi szervek részéről a nemzeti vezetőkkel, szervezetekkel szemben. Ez súlyosabb problémák esetén nem fog csak a letartóztatásokra hagyatkozni, sokkal elképzelhetőbb egy szándékos likvidálási hullám. Rendeletek és kijárási tilalom, melyeket senki nem fog betartani, ezért számolni kell a teljes anarchikus állapotokkal.” (Amire készülni kell; (A Jövőnk.info-n megjelent: 2009.12.09.)
A TETTESEK ISMERETLENEK?
A TÜNETEK
Elvesztettük nemzeti vagyonunkat, el vagyunk adósodva, fiataloknak nincs jövőképük, elvándorolnak, a multinacionális cégek határozzák meg a nemzeti jövedelem nagyságát, a hazai vállalkozások lepusztult állapotban vannak. Sorsunkról a magyar állampapírokat megvásárló külföldi pénzügyi alapok és a multinacionális cégek döntenek. …
A korrupció
1. Meghatározó vélemények szerint a politikai elitet totálisan átszövő korrupció hozadéka rémületes: évente mintegy hétszázmilliárd forint kárt okoz az országnak.
2. Becslések szerint a híres-nevezetes "olajszőkítés" során akkora summát raboltak el az államkasszából, ami elég lenne az államadósság fedezésére. Következmény: a megtermelt éves jövedelem is megcsapolódik, rendszeresen, miközben lepusztulnak a közszféra intézményei. Nincs mozgásterünk. …
A társadalmi különbségek
Az ország magánvagyonának 48 százaléka a lakosság három százalékának a kezében van, a maradék 52 százalékon osztozik a 9,7 millió ember.
A társadalom állapota
2001-ben 1,7 millió ember élt a létminimumon, 2007-ben már 3,1 millió. Magyarországon a nők egyharmada nem szül gyermeket. Bevallom, ökölbe szorult a kezem, amikor ezekkel s a további adatsorokkal szembesültem.
(Fricz Tamás, Magyar Hírlap)
Elképesztő mértékben nőtt az agresszió, a motiválatlan bűnelkövetés (Népszabadság online, 2011. aug. 3.)
Mit mond a Biblia?
Jézus Máté Evangéliumának huszonnegyedik fejezetében említést tesz egy olyan problémáról is, ami közvetlenül visszatérése előtt igen súlyossá válik - a féktelen erőszakról: „Ahogyan Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfia [második] eljövetele is." (Máté Evangéliuma 24,37)
Milyen volt a helyzet „Noé napjaiban"? Mózes első könyve szerint „a Föld pedig mind romlottabb lett Isten előtt, és megtelt a Föld erőszakossággal.". (Mózes 1. könyve 6,11) Sajnos mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy manapság az újságok tele vannak az értelmetlen erőszak tragikus híreivel.
Az Egyesült Államokban az erőszakos bűncselekmények megdöbbentő méreteket öltöttek. Az FBI szerint átlagosan huszonkét percenként megölnek valakit; négypercenként megerőszakolnak egy nőt, és minden huszonhatodik másodpercben történik egy rablás. (AP, 20 May 1994)
Magyarországon szintén egyre nagyobb mértékű a bűnözés. Amíg 1990-ben a jogerősen elítéltek száma 47 694 volt, addig 1996-ra számuk majd kétszeresére, 83 293-ra nőtt. A fiatalkorú bűnözők száma ugyancsak emelkedett: 5156-ról 7768-ra.
A Reuter egy bűnügyi jelentést idéző közleménye szerint a bűnügyi adatok még magasabbak az USA-ban:
Az Amerikai Bűnügyi Tanács első jelentésében azt írja, hogy „a bűncselekmények száma történelmi viszonylatban is igen magas.
Amerika a bűnözés időzített bombája, és nincs már sok idő felkészülni a robbanásra.". - írja a jelentés, kiemelve a fiatalkori bűnelkövetések számának emelkedést.
A Tanács véleménye szerint az FBI statisztikája csak a jéghegy csúcsa. Szerintük a bűncselekmények aránya - nemcsak a rendőrségnek jelentett, hanem az áldozatok kihallgatása során összegyűjtött adatok alapján - öt-hatszor magasabb, mint a bejelentettek száma, beleértve a gyilkosságokat, a fegyveres és a nemi erőszakot és a rablást. (Posner, Michael. „U.S. Crime Is a Ticking Bomb, Study Says," Reuter, Washington, 5 Jan 1996)
A Washington Post hozzáteszi:
Naponta már 145 öngyilkosság és gyilkosság történik [az USA-ban], és a számuk egyre nő. Az elmúlt harminc év felmérései szerint az áldozatok száma meghaladja az egymillió kétszázezret, ami több mint az Államok történelmének háborús áldozatai együttvéve. Az áldozatok többsége gyerek. (Harwood, Richard. „Ten Times the Dead in Vietnam," Washington Post (WP), 7 May 1994 )
Jack Levin, a bostoni Észak-keleti Egyetem szociológia professzora figyelmeztet, hogy a fiatalkorúak (akik akár 14, 15 évesek is lehetnek) által elkövetett gyilkosságok számának növekedése a helyzet rosszabbodására utal:
„Ezek a fiatalok a második világháborút követő demográfiai robbanás szülötteinek a gyermekei - az úgynevezett utóhullám -, akik még el sem érték a 18-24 éves kort, amikor a gyilkosságok nagy részét elkövetik."
"Már most gyilkolnak - mondja Levin. - Vajon mi lesz később?". (AP, 2 May 1994)
AZT VISZONT TUDNI KELL, HOGY AKIK VALÓJÁBAN KRISZTUST KÖVETIK, AZOK A SZERETET TÖRVÉNYÉT KÖVETIK, AKIK TEHÁT GYAKOROLJÁK A BŰNT, NEM LEHETNEK KRISZTUS-KÖVETŐK, NEM LEHETNEK ISTENHÍVŐK, HANEM CSAKIS ISTEN (ÉS TÖRVÉNYEI) TAGADÓK, TEHÁT ATEISTÁK, BÁRMIT IS MONDJANAK MAGUKRÓL VAGY BÁRMIT IS MONDJANAK MÁSOK RÓLUK. HA EGY ISTENHÍVŐ ELKÖVETI A BŰNT, ABBAN A PILLANATBAN ATEISTÁVÁ VÁLIK, ÉS HA MEGMARAD EBBEN AZ ÁLLAPOTÁBAN, GYAKORLÓ ATEISTÁVÁ LESZ. EZÉRT KÁROS AZ ATEIZMUS A TÁRSADALOMRA NÉZVE. VALÓ IGAZ, HOGY NEM MINDEN ATEISTA FOLYTAT BŰNÖZŐ ÉLETMÓDOT, DE AKIK AZT FOLYTATNAK, ÉS EGYRE TÖBBEN, AZOK MIND ATEISTÁK. EZÉRT VEZET AZ ATEIZMUS A TÁRSADALOM SZÉTESÉSÉHEZ ÉS EZÉRT NINCS JÖVŐJÜK AZ ATEISTÁKNAK!
"Ha meg a sz.r ki akar jönni a szádon, ne tartsd vissza magadat,"
Te, mintha lett volna valami filozófus aki olyanokat mondott hogy "szeresd ellenségeidet" meg "ha arcul ütnek jobb felől, fordítsd oda a másik orcádat is", nem tudod ki lehetett az? :)
Tipikusan tudatlan, kötekedő, változni képtelen ember vagy, és a társadalom, meg a vallásod szégyene.
Hű! De nagy zaj van itt egy üres hordóban! (gondolok itt a kérdezőre)
Te most komolyan azt gondolod, hogy minden ateista homoszexuális? Áll már le öreg! Aki meleg, az többnyire nem tehet róla, és nehogy azt hidd, hogy keresztény ember nem szeretheti a saját nemét. Sőt, a kisfiúkat molesztáló papokról mi a véleményed? Ők keresztény szent emberek. Öngólt lőttél.
- Ha meg ki akar jönni a szádon, vagyis hogy a lelki probléma testi tünete, mivelhogy a legtöbb betegségnek lelki okai vannak (Lásd: Dahle, Mit árul el betegséged?, könyv), tehát ha az ateizmusodnak, mint lelki oknak a tünete ki akar jönni a szádon, vagyis bemutatod, hogy mint ateista minden további nélkül emlegeted a sz.rt másokkal kapcsolatban, akkor tedd meg, vagyis mutasd meg az igazi énedet, hogy mások is lássák, milyen is az ateizmus lelki háttere, amely ilyen gyümölcsöt terem. Röviden, mutasd meg magad ateista, lássa mindenki a valóságot! Ne leplezd el, hogy mire indít téged az ateizmusod!
Az ellenség szeretete azt jelenti, hogy „A szeretet nem tesz rosszat a felebarátnak, ezért a törvény betöltése szeretet” (Róma 13:10) Azzal, hogy bemutatom az ateizmus filozófiájának negatív eredményeit, nem teszek rosszat a felebarátnak, sőt, ez pont olyan, mint amikor egy apa vagy anya mondja a gyerekének: - látod, mit tettél, látod hova vezet a csökönyösséged, látod az eredményét az önfejűségednek?! - kiderült, hogy nemi betegséget kapott az ifjú szabad szexet gyakorló. Esetleg majd tanul belőle, és megváltozik a gondolkodása, de ez nem biztos.
Hogy nagy zaj van itt egy üres hordóban? Nézőpont kérdése, hogy melyik életfelfogás hasznos, az ateistáé, amelyik elmegy egy koncertre és tonnaszám hagyja maga után a szemetet (stb.) vagy az istenhívőké, akik egy nagyobb összejövetelen fölszedik maguk után a szemetet, ha véletlenül leesik, és a gyerekeiket is arra tanítják (stb.)
Te most komolyan azt gondolod, hogy minden ateista homoszexuális? (Semmi ilyet nem mondtam.) Áll már le öreg! Aki meleg, az többnyire nem tehet róla (arról sem tehet, hogy kimegy a körútra vonaglani, hogy ország-világ előtt reklámozza a másságát), és nehogy azt hidd, hogy keresztény ember nem szeretheti a saját nemét (ha van benne ilyen hajlam, akkor küzd ellene és nem engedi eluralkodni magán, mint ahogy ha egy kereszténynek átvillan a gondolatán, hogy eltehetnek egy árút a boltban, akkor ellenáll a gondolatnak és nem teszi meg).
„Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért. Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága. Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz.” (Jakab 1:13-15
Nos, az ateizmus ennek a folyamatnak az eredménye (ill. ezen az alapálláson működik). Van az emberben egy gyarló ösztön születésénél fogva a rossz cselekedésére, hiszen mind Ádám és Éva leszármazottai vagyunk. Ha megismerjük a Biblia tanításait, azt is megismerjük, hogy Isten akarata az, hogy küzdjünk ez ellen a hajlam ellen, legyen példaképünk Krisztus jelleme, aki tökéletesen visszatürközte Isten tökéletes jellemét. Isten pedig megbocsát nekünk, ha vétkezünk bár (gyarlóságunknál fogva), de nem maradunk meg a bűnben, nem gyakoroljuk a bűnt. És ha Isten látja a szívünkben ezt az igyekezetet, ami a tetteinkben is megmutatkozik, akkor a Krisztusban való hitünk és követésünk által megtart minket az ő új világára, ahol ez a romlott emberi természet meg fog szűnni, hiszen egy igazságos társadalomban semmiféle rosszra való késztetés nem lesz megtalálható. (És vannak még egyéb okok is, amik ezt fogják eredményezni.)
Az ateizmussal az a probléma, hogy visszautasítja ezt az isteni tanítást (nyilván első okként magát Istent), ezt az egész folyamatot, amit leír a Biblia, és beteszi helyette a saját elképzelését a dolgok helyes menetéről, csakhogy ahány ember-annyiféle saját elképzelés, az emberi társadalomnak több ezer évre volt szüksége, hogy kiderüljön, magát sikeresen irányítani nem tudja Isten tökéletes irányadó mértékei nélkül, és ezért Isten jogosan hozza el az ítéletét erre a csökönyösen a saját elképzeléseihez ragaszkodó társadalomra. Azt nyilván senki nem mondta, én sem, hogy minden ateista bűnöző életmódot folytat, hiszen sok ateistát vezeti az Istentől kapott lelkiismerete, viszont akik miatt ebbe a helyzetbe került az egész világ társadalma, azoknak az ateizmusuk abban nyilvánult meg, hogy engednek a saját önző érdekeiknek, aminek következtében átgázolnak másokon, szegényeken, állatokon, a természeten, stb. Az ilyenek számára a saját értékítéletük szabja meg a bűn mértékét, legyen az tudós, politikus, pedagógus vagy egyéb ember. És hogy a fiatalok teljesen kiábrándultak, ez pont abból adódik, hogy csalódtak a társadalomban, az egész világban, sőt Istenben is. Pedig nem Isten tehet erről, hanem a saját elképzeléseikhez görcsösen ragaszkodók, akik ilyenné formálták a világot!
- Sőt, a kisfiúkat molesztáló papokról mi a véleményed? Ők keresztény szent emberek. Öngólt lőttél. - A katolikus egyházat nem Krisztus alapította, nem Krisztus tanításait követik alapvetően, hanem egyházi dogmákat, amelyeket maguk alkottak az évszázadok alatt. Krisztus tanítása szerint bármely követője lehet házas ember, tehát a Biblia nem tanítja a kötelező cölibátust sehol. Aki ilyen beállítottságú, hogy egyedül jobb neki, azt bátorítja arra, hogy maradjon meg ebben, ezzel nem vétkezik, több ideje jut a keresztény szolgálatára. De akinek ilyen vágyai vannak, azt arra buzdítja, hogy házasodjon meg. A katolicizmus egy torz formája a Krisztus-követésnek, és nagyon sok ilyen torz formája létezik. Ez a valóságban rejtett ATEIZMUS, hiszen a bűn gyakorlásával istentagadóvá válik.
Minden magát kereszténynek vallónak igen komolyan kell arra törekednie, hogy valóságos Krisztus követést gyakoroljon, úgy a tanításban, mint a mindennapi életében, nem véletlenül mondja Pál apostol, hogy aki áll, vigyázzon hogy el ne essen! (1Kor 10:12)
Nem ringatom magamat abban a gondolatban, hogy a Krisztus tanítását a hitetlenségről, ill. az ateizmusról tökéletesen tudom átadni, és komoly eredményt tudnék elérni ebben a témában. A célom mégsem a kötözködés volt. Ha maga Krisztus és az ő Bibliában lejegyzett tanítása, amely igen sok nyelvre le van fordítva, nem tudott oly sok ateistát jobb belátásra bírni, mi kis emberek ehhez nem sokat tehetünk hozzá. Mégis feladatunk, hogy a figyelmet felhívjuk a visszásságokra és a megtérés lehetőségére. Az a filozófia, hogy mindenki éljen a saját meggyőződése szerint, a valóságban nem működik, azt mutatja a világ állapota, és erről tesz bizonyságot a Biblia is. Ezt el lehet vetni (ateizmus) és el lehet fogadni (valódi, bibliahű Krisztus-követés). Mindenki szabadon dönthet, és amit vet az ember, azt fogja learatni.
Elfogadom, hogy itt sok hozzászóló engem hülyének tart, de az Isten ítélete a döntő, mert az igazságos! Az egésznek a részleteiről el lehetne vitatkozni beláthatatlan időn keresztül, de nincs szándékomban ezt tenni. Mindenkit szeretettel üdvözlök, tegyen mindenki a saját belátása szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!