Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Komoly jelei vannak a kereszte...

Komoly jelei vannak a kereszteny erkolcs eroteljes hanyatlasanak. Szerintetek?

Figyelt kérdés
2011. júl. 26. 07:55
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
80%
Igaz, előző, ez nagyon fontos, nekem is a szüleim adták át, csak Istenen keresztül. És tudom, hogyha Isten nem lett volna benne, nem hiszem, hogy így tinikorra is megőrzöm ezeket az értékeket, mert az ember szava, törvénye nem elég hiteles.
2011. júl. 26. 09:39
 12/42 anonim ***** válasza:
24%
egy nem létező meseszerű alaké hitelesebb? nemár
2011. júl. 26. 09:46
 13/42 anonim ***** válasza:
79%

Igen, nekem Ő képviseli az igazságot, a szeretet és a jóságot. Tökéletes ez a világ, az embert kivéve, és én a kutyámban jobban bízok, mint az emberekben.

Másik, nekem létezik, neked nem, ezzel nem akarok vitába szállni, mert számomra túl csodálatos ez a világ, ahhoz, hogy magát hozta volna világra. Csak lenézek a reggelimre, milyen isteni kakaó, paradicsomos kenyér, rántott sajt, aztán kimegyek a cicáimhoz, gyönyörűek és értelmesek, aranyosak, aztán a kutyáimhoz, az egyik lesi minden kívánságomat, a másik meg a humorával elképesztő, hogy miket csinál. Elmegyek motorozni a végeláthatalan erdőkbe és mezőkre, megérzem az eső illatát, az első villámokat, és épphogy nem kapott el, meghallgatok valami gyönyörű zenét, és ebben látom Isten dicsőségét, és nem tudom elképzelni, hogy ez magától jött létre, csak mikor az emberek között vagyok, az annyira elkeserítő tud lenni:(

2011. júl. 26. 10:00
 14/42 anonim ***** válasza:
32%
én az evolúciót csodálom ezért, nem egy istent
2011. júl. 26. 10:06
 15/42 anonim ***** válasza:
Teljesen egyetértek. A mai fiatalok tiszteletlenek (a másik oldala pedig csak formális tiszteletet tanúsít), gőgösök és kötözködők (akkor is rámondom az ürülékre, hogy ehető), és ez a gond forrása.
2011. júl. 26. 10:13
 16/42 bix ***** válasza:

"Csak lenézek a reggelimre, milyen isteni kakaó, paradicsomos kenyér, rántott sajt, aztán kimegyek a cicáimhoz, gyönyörűek és értelmesek, aranyosak, aztán a kutyáimhoz, az egyik lesi minden kívánságomat, a másik meg a humorával elképesztő, hogy miket csinál. Elmegyek motorozni a végeláthatalan erdőkbe és mezőkre, megérzem az eső illatát, az első villámokat, és épphogy nem kapott el, meghallgatok valami gyönyörű zenét, és ebben látom Isten dicsőségét, és nem tudom elképzelni, hogy ez magától jött létre"

szerencsére sok ember nem így gondolkozik, mert ha ezt tennék, akkor nem keresnék meg azok mögött a "csodák" mögött rejlő jól leírható fizikai, biológiai, stb törvényszerűségeket, amiket így megérthetünk. ha ez nem így lenne, akkor még mindig azt hinnénk hogy a föld lapos, ahogy régen eretnek volt mindenki aki mást mondott...

2011. júl. 26. 10:28
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Igen, minden szabályos, nagyszerű, sokszínű. Tökéletes biológiai, fizikai csoda, ezért hiszek Istenben.
2011. júl. 26. 10:31
 18/42 Szesze ***** válasza:
52%

Én mindig csak örülök, ha olyan embereket látok akik nem hisznek Istenbe. Így annál nagyobb ajándéknak érzem, hogy nekem jelen van a mindennapi életemben. Persze az én hitem sem töretlen, de mindig, próbálom erősíteni a hitem.

Ami pedig a kérdést illeti, nem pontosan értem, hogy mire gondolsz, de valószínű, hogy a szexre. Nos ha egy ember egy kicsit is hívő, akkor van erkölcse, ami nem azt jelenti, hogy nem fekszik le senkivel esküvő nélkül, csupán annyit, hogy nem fekszik le mindenkivel, hanem az érzelmeire hagyatkozik. Tehát szerintem a keresztény erkölcs nincs hanyatlóban, csupán az erkölcs van hanyatlóban. (Bár így ahogy leírtam nem látom, hogy van-e egyáltalán különbség.)

19L

2011. júl. 26. 10:33
 19/42 anonim ***** válasza:
10:28 Jaj ne lovagold meg már a szabadkőművesek vesszőparipáit...
2011. júl. 26. 10:33
 20/42 bix ***** válasza:

", hogy nem fekszik le senkivel esküvő nélkül, csupán annyit, hogy nem fekszik le mindenkivel, hanem az érzelmeire hagyatkozik."

ezt bárminemű felsőbb hatalomban való hit nélkül megoldja bárki, ha megfelelő neveltetést kap az ember lánya... most viszont a tv neveli a gyerekeket, ide jutottunk. szánalom. de ennek semmi köze istenhez.

49%-os: szabad kőműves? mivan? vagy mond azt hogy a vallás arra tanít hogy nézz a dolgok mélyére, hogy keresd meg mi hogyan működik??? nem. fogadd el, isten így teremtette, ha rákos vagy akkor most megdöglesz jó eséllyel mert istennek ez a terve. ha meglesz a gyógymód akkor meg lehet hogy nagyobb eséllyel éled túl. vagy ha perforált vakbél miatt szinte meghalsz, akkor mi van? a sötét középkorban elpatkolsz mert nem tudott senki semmit róla, és ráfogták hogy isten magához hívta, most viszont gondolom ha te kerülnél be ilyennel a kórházba mégis inkább azt választanád hogy kapják ki, ezzel gyak ellentmondva az isteni akaratnak...

nah ilyenkor mi van?:D

2011. júl. 26. 10:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!