Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » ÁMEN; Ki tudja azt megmondani,...

ÁMEN; Ki tudja azt megmondani, hogy mi a keresztények között oly gyakran elhangzott ÁMEN szó pontos jelentése?

Figyelt kérdés
Arra is kíváncsi vagyok és választ várok, hogy ha én magyar vagyok, akkor miért KELL, egy idegen eredetű és ismeretlen jelentésű szót az imák, vagy fontos idézetek végére mondani!
2011. júl. 19. 14:53
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:

A kommented teremtéssel kapcsolatos részét olvastam csak el, így arra válaszolok, pedig már megtettem, csak nem olvasol. A magad írását kürbekeríted, de arra már lusta vagy, hogy másét elolvasd behatóan.

Mikor teremtette Isten a mennyei lényeket, olvasd el a teremtés könyvéből. Ki által teremtett mindent? A mennyei lények teremtéséről nincs szó. Krisztus által lett minden. Kiből van Krisztus? Istenből. Teremtsünk a mi képünkre...

Miért teremtette Évát? Saját képmására, nem, a férfi segítségére, miután nem volt Ádámnak semmelyik állat, melyet elnevezett jó neki. Tehát rossz az olvasatod: "az Isten képmására teremtette őt, FÉRFINEK .......ÉS NŐNEK teremtette őket." Nem őket, hanem őt. Ahogy te olvasod, akkor így kellene szerepelnie, hogy az Isten képmására teremtette őket férfinek és nőnek teremtette őket, ráadásúl így értelmetlenűl van megismételve a teremtette őket szavak. Isten nem dadog :), de úgy van, hogy teremtette őt férfinek. És nőnek teremtette őket. Felfogod sátán szolgája?

A Mózes első könyvében az első fejezet első verstől a második fejezet negyedi vers feléig tart Isten beszámolója a teremtésről. Majd Isten számunkra a legfontosabb napot, a hatodik napba enged részletes bepillantást, na pubi, ezért nem szerepel oldalborda az első részben. Ez a szerkezet sokszor megjelenik pédául a Jelenések könyvében. Furcsa így megcsinálni egy házi feladatot, hogy aki feladta, az teljesen rosszul tudja, és az "ellenőrzi le", és az tudja, aki megoldja. Házi feladatot a tanár szokott feladni, aki tudja is az anyagot, és nem egy kriptában próbálja kitalálni, majd ha kitalált valamit, feladja másnak. okos tóni. Nekem is volt egy pár kérdésem és kérésem, de szóra sem méltattad, és elvárod, hogy ugráljunk? Na, itt miért is van többes szám? Nem tudod? Pedig nagyon nagy jelentősége van itt is, mert én nem egyedűl szólok hozzád, hanem van valaki mellettem, de erre sem tudsz felelni, fentiekkel dumcsizó...:)))

A te állítólagos fentieidnek nem sok lövése lehet dolgokról. Tudod mit gondolok én? Nem beszélsz te senkivel, (szerencsére) csak a kút fejedből találsz ki dolgokat, és a többség általi legtökéletlenebb következtetéseket vonod le.

Beleszólsz, hogy hogyan teremtsen Isten Ádámból valamit? Hogy legyen csonjából, csont, véréből vér? Megmondja a csinálmány, hogy mit csináljon? Bizonyíték kell, hogy oldalbordájából csinálta Évát? Akkor minden válaszomnál teszek fel én is házi feladatot neked. Nézz utánna a lengőborda szerkezetének és tulajdonságainak.

Na, olvasom majd tovább a kommentedet, kíváncsi vagyok az agyament csűrésedre.

2011. júl. 23. 09:31
 42/67 anonim ***** válasza:

Végig olvastam az agyament kitalálmányaidat, és míndíg tudnak meglepetéseket okozni az ilyen önállóan "gondolkodó" emberek!

Ezt írod nekem: "Aki nem hajlandó semmit tenni csak kérdezni, az nem érdemli meg külön az időmet...

Különösen nem részletesen és konkrétan.

Az előzőben sok választ kaphatott mindenki, akit valóban érdekel az Igazság...

A kötözködésekkel és nem őszinte kérdésekkel pedig továbbra sem töltöm feleslegesen az időmet..."

Azért szólok, hogy tegnapelőtt 05:17-kor meg ezt írtad nekem: "Örülök, hogy sok dologban teljesen azonos állásponton vagyunk. Jó hallani, ha vannak más felébredtek is.

Te vagy a mai csoda!:)"!

Másrészről pedig talán észre sem vetted, hogy az összes kérdésemet megválaszoltad.

Egyébként kérdéseim őszinték voltak, pontosan azért, mert érdekel az igazság!

De rá kellett jönnöm, hogy nem ugyan arról az Istenről beszélünk. Nem az egy igaz élő Istenről.

Én megtapasztaltam az Ő igazságát, az Ő szeretetét.

Ekkora bődületes kitalációkat, hazugságokat régen "hallottam, olvastam"!

Idézlek: "Az Őrangyallal való kommunikáció megtanulható vagy kérhető „tolmácsolás” is: Akit ez konkrétan érdekel: keresse a google-ban a „L.E.T. SELFNESS”-t.

Tehát innen tudható az Igazság bármiről."

Ekkora okkultista förmedvényt? Meg jössz a horoszkópokkal! Fujj! Ez mi, ha nem bálványimádás, okkultizmus, bűbájosság!

"Még egy-egy ember sincs, aki betartaná mindent, hogy lenne egy egész felekezet, legfeljebb csak azt hazudják."

"Igen, amikor valaki megmagyarázza, hogy nem paráznaság az orgia vagy homoszexualitás, akkor sok mindent hazudhat még."

Ki beszélt itt erről? Össze vissza zagyválsz! Ami éppen eszedbe jut?

A többi kitalációdra nem is reagálok!

További jó keresgélést!

2011. júl. 23. 10:37
 43/67 anonim ***** válasza:

9:31-es, mi egyek vagyunk?:) Kérdező, mert igen!

Sátán fattya! Nem érted az első oldalt a Bibliából és hazugnak nevezed az egészet, ráadásul Krisztust is? Ne mondd antikrisztus szelleme, hogy nem, talán nem te írtad, hogy kitaláció Krisztus tanítása, nem zsidó volt? Hazuggá téve a próféciákat, hazuggá téve Krisztust, hazuggá téve a teremtést. Van valami lövésed most már a teremtésről? Ezért nem értettük, hogy milyen két teremtésről beszélsz, mert nincs két teremtés a IMózesben. Csak értetlen fejed van. De örülök neki, hiszen halván hallasz, és nem értesz, látván látsz, de nem ismersz. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a férfi lett teremtve Isten képmására, és a nő az ember képmására lett teremtve, hogy segítsen a férfinek. Krisztus által és őbenne lett teremtve minden. A barmok nem a képmásukra lettek teremtve, csak az ember. Nem véletlenűl van kiemelve a hatodik nap. A Biblia szerkezete ne tévesszen meg, mivel a sorszámozást, fejezetekre bontást a könyvnyomtatással alkották meg. Ha nem értesz valamit, akkor ne hipotéziseket gyártsál magadban, hanem kédezz meg valakit. Talán közelebb visz az igazsághoz, mintha a felfuvalkodott fejedből szőnél kesze-kusza szálakat.

2011. júl. 23. 10:57
 44/67 anonim ***** válasza:

ma 02:46

Ettől még mindig nincsen senkinek, semmilyen útmutatása, hogy hogyan kellene élnie...

2011. júl. 23. 11:38
 45/67 A kérdező kommentje:

Csak bele-bele olvastam az utolsó 3-4 fröcsögős hozzászólásaitokba - de továbbra sem fárasztom magam a buták és örök vesztesek hülyeségeivel...

Nos kedves mindentudó megmondóemberek.

Ha Ti mindent olyan jól tudtok, akkor ideje lenne ha felvilágosítanátok engem és másokat is, hogy miért halad szélvészsebeséggel a teljes emberiség a süllyesztőbe ha mindenki mindent olyan jól csinál és jól tud, mint ti is?

Majd most jön az, hogy nem halad, ugye?

Ugyan kérem! Ne vitatkozzunk már kétségbe vonhatatlan dolgokról.

Igen, ha az én felmenőim írták volna a hazugság bibliát és én is olyan erkölcstelen lennék, mint ők és az itt ágálók, és én is kapnék havonta 1000 Eurót a titkok elhallgatásáért, akkor nyilván én is cunami módjára próbálnám elsodorni az IGAZSÁGOT!

Amit mondtam megmondtam!

És ma is, holnap is ugyanezt fogom mondani, mert az igazság nem változik.

De értelmi fogyatékosokkal, akiknek semmiben nincs saját tapasztalatuk és VÉLEMÉNYÜK (!) hanem örökké csak azt hajtogatják, amit másoktól bemagoltak - mert csak azok írnak ilyen sült bolondságokat -, nem fogok vitába szállni.

Ti is tudjátok, hogy ez amit írtam mind Igaz, különben nem ágálnátok ellen ennyire.

Én ugyanis - mint az értelmes emberek is -, ha látom, hogy valaki menthetetlenül hülye, arra nem fecsérelek energiát, nem írok neki semmit, legfeljebb annyit, hogy "még ilyen hülyeséget nem olvastam". De ti oldalakat írtok, hogy cáfoljátok az igazságot!

Nagyon szomorú ez!

Nektek is ezt kellene tennetek velem, ha ennyire hazugságnak gondoljátok azt amit írtam.

Na itt buktatjátok le saját magatokat.

A pubikás JÓS a László különösen, aki Isten és Istennő elleni tettéért elbukta a floridai nyaralóját és egészsége és családja is romokban hever...

Sajnos bizonyítvány állítotok ki magatokról - vagytok normálisak - azzal, ha és egy őrültet próbáltok meggyőzni!!!

Maradjunk abban, hogy majd meglátjuk...

Majd amikor a végén elszámoltok az életetek tetteivel és éppen ezekkel a hazugságokkal és tévhitekkel is amiket ide leírtatok, akkor nektek fog főni a fejetek és nem nekem...

Erre mindenki mérget vehet!

Én nem félek a jövőtől, de Ti annál jobban féljetek, úgy mint az elkövetkező álmatlan éjszakáitoktól is.

Amíg nem követitek meg Isten, Istennőt és az angyalokat, addig remélem minden éjjel rémálmaitok lesznek, vagy inkább nem is fogtok aludni a hangoktól és rettegésektől.

Szegény, szerencsétlen ördögök... Titeket csak sajnálni lehet.

(Az igazságot nincs értelme még egyszer leírni, aki tudni akarja, olvassa el újra azokat, amiket leírtam...)

2011. júl. 25. 01:32
 46/67 anonim ***** válasza:

"Mikor teremtette Isten a mennyei lényeket, olvasd el a teremtés könyvéből. Ki által teremtett mindent? A mennyei lények teremtéséről nincs szó. Krisztus által lett minden. Kiből van Krisztus? Istenből. Teremtsünk a mi képünkre...

Miért teremtette Évát? Saját képmására, nem, a férfi segítségére, miután nem volt Ádámnak semmelyik állat, melyet elnevezett jó neki. Tehát rossz az olvasatod: "az Isten képmására teremtette őt, FÉRFINEK ......ÉS NŐNEK teremtette őket." Nem őket, hanem őt. Ahogy te olvasod, akkor így kellene szerepelnie, hogy az Isten képmására teremtette őket férfinek és nőnek teremtette őket, ráadásúl így értelmetlenűl van megismételve a teremtette őket szavak. Isten nem dadog :), de úgy van, hogy teremtette őt férfinek. És nőnek teremtette őket."

"A Mózes első könyvében az első fejezet első verstől a második fejezet negyedi vers feléig tart Isten beszámolója a teremtésről. Majd Isten számunkra a legfontosabb napot, a hatodik napba enged részletes bepillantást, na pubi, ezért nem szerepel oldalborda az első részben. Ez a szerkezet sokszor megjelenik pédául a Jelenések könyvében."

??? A legutóbbi kommentedben nem sokat mondtál,legfeljebb annyit, hogy mindenki hülye, és elátkoztál mindenkit, válaszolnál végre, vagy tényleg kapjad be a szokásos bogyóidat, utánna írogassál. Sokszor fáj a fejed, igaz? Túl sokat is dohányzol, és a kávét is csökkenthetnéd....

2011. júl. 25. 06:57
 47/67 A kérdező kommentje:

Nagyon vicces és gyenge próbálkozások ezek.

Írtam, hogy kár nekem példálozni és indokolni a bibliávbal, hiszen én tudom, hogy nagy része hazugság.

Tehát az aki egy 40 hitvány, másokat szándékosan megtévesztő és lepénzelt illető által összehazudott bibliára hivatkozik, hogy mit tett és mondott Isten és mit nem, az szerintem nem teljesen beszámítható...

Ti bajotok ez, hogy nem tudtok valamit végiggondolni.

Kedves javulni vágyók!

Talán ideje lenne elfogadni a föntiek segítségét, persze ez nem kötelező. Amiket írtam, azok segítségek, annak, aki szeretne fejlődni vagy tisztán, tisztábban látni.

Ha valami nem volt világos amit írtam, akkor olvasd el újra.

Ne idézgess hét sort, ha valamit kérdezni akarsz, hanem kérdezd meg egy egyszerű tőmondatban, de csak akkor, ha valóban érdekel...

Kedves kötekedni vágyók, másokat mindig megalázni kívánók:

Tegyétek a dolgokat, ti lesztek kisebbek ezáltal, de én nektek nem válaszolok.

Amúgy köszönöm a kedves érdeklődést:

Az én egészségem miatt senkinek sem kell aggódnia. Köszönöm jól vagyok, erről Isten gondoskodik. Orvoshoz évtizedek óta nem járok, hisz nincs miért...:)

Én nem átkozódtam, csak vázoltam és figyelmeztettem, hogy mit kapnak azok, aki így nyilvános tagadják és káromolják az Igazságot és Istent.

Ugye nem most hallottátok először, hogy aki a rossz utat választja, az előbb a lelki nyugalmát, majd egészségét, majd értékeit, tulajdonát, családját, végül életét veszíti el...

Hát itt nagyon sokan járják ezt a rossz utat. Erre figyelmeztettem az itt hangoskodókat és anyázókat.

Lehet valamit nem érteni! Ezzel nincs gond.

De nagyon illetlen dolog valakit sértegetni, azért mert más véleménye és tudása van.

El lehet fogadni, vagy sem ez megengedett. Nem kell mindig mindenben egyetérteni. Lehet tisztelni másokat azért, mert másképpen gondolkodik és másban hisz, mint az össze többi.

De ehhez, hogy idáig eljusson itt néhány illető, ahhoz úgy látom egész élete kevés volt, hogy megtanulja.

Az élet bármikor befejeződhet, Istenen kívül senki nem tudja, hogy mikor lesz az a nap, az az óra és az a perc.

2011. júl. 25. 23:44
 48/67 anonim ***** válasza:

Akkor szerinted, aki nem olvassa a te kommentedet az kitől, mitől, vagy honnan tudhatná meg az igazságot, hiszen rólam is azt mondtad, hogy gondolkodó és az igazságot kereső ember vagyok, mégsem tudom az igazságot. Eddig csak azt mondtad, hogy ez is meg az is hazugság.

Akkor egyszerű tő mondatban kérdezem...

Mi az igazság?

2011. júl. 26. 09:20
 49/67 anonim ***** válasza:
Én is kérdeztem már, hogy honnan tudjuk, akkor hogy hogyan kell élnünk. Engem is gondolkodónak neveztél...
2011. júl. 26. 14:27
 50/67 A kérdező kommentje:

Megírtam már több helyen, hogy honnan lehet tudni mi az Igazság...

Miután tudom (látom), hogy az én nyers, egyenes és őszinte szavaimat nehéz elfogadni, ezért írom, hogy mi a másik lehetőség...

De akkor most utoljára.

Előzetesen annyit kell ehhez elfogadni, hogy ma 3 féle ember él a földön, ebből csak az egyik csoport tudhatja az Igazságot (Isten nem kitagadott gyermekei), másik kettő csoportba tartozók (büntetettek és mesterséges megtermékenyítéssel születettek) nem tudhatják már meg soha az Igazságot, csak az legutolsó órában.

Tehát Isten jóvoltából az Igazságot csak azok tudhatják meg, akik LÉNY-el (ma a köztudatban lélekkel) rendelkeznek.

Ők azok, akik állandó kapcsolatban vannak a fentiekkel, a belső hangon keresztül.

Belső hang mindig az első gondolat.

Sajnos ezt általában azonnal követi egy másik gondolat is, ami az elsőnek egy racionális tagadása lesz, az ellenkezője.

Ez azért történik meg mert a lelketlenek (akik irányítják a mai világot, társadalmakat) azt sulykolják a társadalomba, hogy mindenben racionálisan kell dönteni és gondolkodni.

Ez persze színtiszta hazugság és szándékos félrevezetés, mert aki hisz, az tudja, hogy Isten azt mondta, hogy mindenben a szívedre, a lelkedre (lelkiismeretedre hallgass)!!!

Márpedig az érzések minden csak nem racionálisak...

Ehhez - az Igazság meghallásához - általában gyakorlás szükséges, mert legtöbben hajlamosak - hosszú évek, évtizedek rutinja miatt - nagyon elnyomni az első gondolatot, a belső hangot.

Ez így kielégítő volt a két utolsó kérdezőnek?

2011. júl. 28. 04:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!