Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » ÁMEN; Ki tudja azt megmondani,...

ÁMEN; Ki tudja azt megmondani, hogy mi a keresztények között oly gyakran elhangzott ÁMEN szó pontos jelentése?

Figyelt kérdés
Arra is kíváncsi vagyok és választ várok, hogy ha én magyar vagyok, akkor miért KELL, egy idegen eredetű és ismeretlen jelentésű szót az imák, vagy fontos idézetek végére mondani!
2011. júl. 19. 14:53
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 anonim ***** válasza:
74%

Miért mondjunk „ámen”-t az ima végén? Az „ámen” szó azt jelenti, hogy ’úgy legyen’. Több szentírási példa is bizonyítja, hogy helyénvaló „ámen”-t mondani a személyes és a mások előtt mondott imák végén (1Krónikák 16:36; Zsoltárok 41:13). Ha a saját imánk végén mondunk „ámen”-t, azzal megerősítjük, hogy komolyan gondoltuk, amit elmondtunk. Ha valaki más imája végén mondunk „ámen”-t magunkban vagy hangosan, azzal azt jelezzük, hogy egyetértünk az elhangzott gondolatokkal (1Korintusz 14:16).

„A laodiceai gyülekezet angyalának pedig írd meg: ezeket mondja az Ámen, a hű és igaz tanú, az Isten teremtésének kezdete” (Jelenések 3:14).

Miért mondja magáról Jézus, hogy ő „az Ámen”? Ez a cím törvényes tekintélyt kölcsönöz az üzenetének. Az „ámen” kifejezés annak a héber szónak a betű szerinti átírása, mely azt jelenti, hogy ’biztosan’, ’úgy legyen’; ezt használják az imák végén az imákban kifejezett gondolatok megerősítésére (1Korintusz 14:16). Jézus azért „az Ámen”, mert feddhetelensége és áldozati halála megerősítette és szavatolta Jehova valamennyi drága ígéretének a beteljesedését (2Korintusz 1:20). Attól kezdve helyénvaló módon minden imát Jézuson keresztül kell Jehovához intézni (János 15:16; 16:23, 24).

Másrészt semmi értelme egy "idegen eredetű" szóba belekötni, mert az szerinted "nem magyar". A nyelvek folyamatosan változtak eddig is és ezután is. "Idegen" hatások érik oda-vissza. Egyik nyelv sem kivétel ez alól a földön. Akkor most mi lesz?

Vajon melyik az a magyar szó, amire biztosan azt mondhatod, hogy "originál magyar" Mi az hogy "eredeti" vagy "autentikus", mikortól számítjuk? Van ilyen és mi erre a bizonyítékod? Ha lenne is, mivel ér többet, mint bármely más nyelv azonos szava?!

2011. júl. 19. 15:35
 12/67 anonim ***** válasza:
76%
A héber ’a·men′ szó alapjelentése ’biztosan’. Egy enciklopédia megmagyarázza, hogy mi a jelentősége az imák végén elhangzó „ámen” szónak: „nyomatékosítja a korábban elhangzott szavakat, és szorgalmazza a megvalósulásukat” (McClintock és Strong: Cyclopedia).
2011. júl. 19. 15:41
 13/67 A kérdező kommentje:

Talán közeledünk a megoldáshoz...

Na most, ha keresztény valaki, akkor hogyan is keveredik ide egy zsidó szó?

Tehát akkor a kereszténységet a zsidók találták ki?

A választ már sokan tudják: Igen!

De ha valaki nem zsidó, akkor miért vesz át ismeretlen zsidó eredetű szavak, gondolatok, manipulatív művallásokat és szokásokat, mint pl a húsvét is?

Miért váltakozik a húsvét napja (ami elvileg keresztény ünnep), azért mert a zsidó naptár (zsidó Nisan hónap 15. napja) a hold hónapok szerint számol és ehhez igazodik a keresztény húsvét, ami Nem Jézus feltámadását a (hétfőt), hanem keresztere feszítését (GOOD friday=Jó péntek) ünnepli.

Mitől jó is ez a péntek, a hazugság, félrevezetés ügyes elterjesztése miatt és a bárány, tehát Isten párjának "szimbólumát" (sokan Jézusnak vélik) megölésével ünneplik meg ezt a zsidók...???

Mindenkit emlékeztetek a "Bárány könyvére" Élet és halál könyve.

A bárány áldozat is fekete mágia!

Akkor amikor azt mondják ma már, hogy egy zsidónak nem szabad hinni, még akkor sem ha kérdez, akkor miért hiszünk mi egy zsidó vallásnak vagy szónak?

Ez főleg akkor érdekes, ha valaki ismeri a Talmud, Tóra és kabbala mágiáit és azt, hogy az Emberekkel kapcsolatban úgy nyilatkoznak, hogy azok csak rabszolgák (gójok), akiknek nincsenek jogai csak annyi mint egy állatnak... Bármikor büntetlenül megölhetőek.

Sajnos már ez 100%-ig érvényesül a hivatalokban, emberi jogokban, jog és igazságszolgáltatásban is.

Például ha valaki politikai üldözött mondjuk egy találmány miatt, akkor azt egy Európai (egyéb) ország sem fogadja be, csak akkor ha zsidó vallású.

Tudta ezt bárki is?

Érdekes világban élünk.

2011. júl. 19. 15:47
 14/67 anonim ***** válasza:
62%

"Tehát akkor a kereszténységet a zsidók találták ki?"

Na, kedves antiszemita kérdező, itt kezdődik a gond, már az elején rossz a válasz egy egyszerű kérdésre!

2011. júl. 19. 15:57
 15/67 anonim ***** válasza:
88%

Kedves kérdező!

Felhívnám rá a figyelmedet, hogy a kereszténység legelőször(!) a zsidók között terjedt, és azért volt nagy újdonság, mert ennek ellenére bárki a tagja lehetett.

És mivel a kereszténység a zsidó vallás alapjaiból nőtt ki, ezért maradt meg benne az Ámen is.

Sok ateistával találkoztam már, akivel értelmesen el tudtunk beszélgetni, de megmondom őszintén, ez az első eset, hogy valaki azzal vádolja a kereszténységet, hogy zsidó.

2011. júl. 19. 16:03
 16/67 A kérdező kommentje:

Álljunk meg egy szóra?

Hagyjuk az idegen szavakat. Mi az hogy Ateista?

Te az őszinte meggyőződésből, templom nélkül Igaz Hívőket hívod ateistáknak?

Vigyázz mert Isten még ma lesújt rád Istenkáromlásárt! Ez amit te teszel ez az. Könyörögjél Istennek, hogy kegyelmezzen Neked! (És érdemes lenne elnézést is kérned...)

Azt gondolom kevesen vannak olyanok, akik nálam jobban tudják, és igyekeznek követni Istent.

Én lennék valóban az Ateista???

Azért mert én magamtól hiszek Istenben és rám senki nem erőltette , hogy mit kell gondoljak?

2011. júl. 19. 16:40
 17/67 A kérdező kommentje:

Kérem szépen, hogy a bibliára - és a benne lévő lehetséges félrevezető idézetekre - most ne hivatkozzon senki, hiszen éppen a vallás és annak hitelességét vizsgáljuk.

Hangsúlyozom nem Isten létezését, hanem a keresztény vallás és biblia hitelességét vizsgáljuk...

Én tudom, hogy van Isten. Jó ezt szögezzük le.

Már elnézést, de az Igazság keresése legkevésbé sem antiszemitizmus?

Az Igazság az Igazság, nem kell más idegen szóra keresztelni!

Ha Te, kedves hozzászóló Magyar vagy, akkor beszélj úgy kérlek! Magyarok, Magyarországon Magyarul beszéljenek! Nincs ebben semmi nehéz, ugye?

Aki idegen szavakat használ, az nem Magyar ember, így árulja el magát? Ez nem műveltséget, hanem inkább műveletlenséget, vagy inkább közönségességet mutat.

Szánalmas, ha valaki ettől magasabbrendűnek képzeli magát, mert nem mindenki érheti meg...

Egy tiszta ember tisztán és érthetően beszél, Jézus is ezt tette.

Én az Igazságról beszélek ne másítsd meg és ne értelmezd át, mert ezt is bünteti Isten!

Ez amit teszel a terror, a megtévesztés, megfélemlítés, manipuláció és félrevezetés, ami örökösen gátolta az emberek szellemi szabad fejlődését.

Elég legyen már ebből az álszentségből. Hagyjuk el a minősítéseket, személyeskedéseket és mindenki konkrétan a tárgyhoz szóljon csak! Kérem szépen! Legyen mindenki végre felnőtt, csak az óvodában szokás csúfolódni és felnőttek között sem illik cinikus megjegyzéseket tenni.

Ez olyan alantas, nem Emberhez méltó cselekedet.

Én az egyenes őszinte beszédet kedvelem, más is így beszéljen velem, ne ezen a sunyi, kétértelmű, sziszegő modorban.

Ugye azt itt jelen lévők már mind kinőttek a gyerekkorból?

Ebben csak az az érdekes számomra, hogy legtöbb keresztény tagadja vagy nem is tudja a zsidó vallási gyökereket (és manipulációt), sőt kikérik maguknak.

Mi a zsidó mentalitás és a manipuláció közt a párhuzam?

Nézzen mindenki meg egy szerződést? Na azt a zsidók írják. (Ezt mindenki tudja)

Ki érti meg? Miért van annyi érthetetlen, kétértelmű pont benne?

Miért van ennyi gond pl. a jelzáloghitelekkel? Holott egészen egyszerűen egy oldalban is le lehetne írni egy szerződést, de szándékosan nem így készül, hanem 12 oldal, apró betűs szöveg, amit senki nem képes átolvasni és értelmezni.

Na ez az a sunyi, alantas manipuláció és szándékos átverés, amiről beszélek. De sok adásvételi vagy egyéb szerződési is ilyen legtöbbször.

Na mármost ha ilyenek írták a bibliát és így már ez is köztudott dolog, akkor miért feltételezi is azt bárki, hogy jó szándékból készült és nem éppen félrevezetésről szól az egész? Mint pl. az Ámen is.

Lehetne a biblia egy 30-50 oladalas füzetke is és akkor mindenki meg tudná érteni, senkinek nem lenne szükséges értelmezőkre, akik azt magyaráznak bele amit éppen jónak látnak...

Ezért olyan érthetetlen a biblia sok része, holott Isten és Jézus érthetően és egyszerűen beszél, mert az Igazság sohasem szorul magyarázatra.

A biblia viszont csak egy halom magyarázat, tehát a java része hazugság, függetlenül attól, hogy van benne sok igazság is.

A sajnálatos ez, hogy erre szinte senki nem jön rá...

Ezért marad olyan keskeny az az út, ami Istenhez országába visz...

Már elnézést de ha én református vagyok és Istenben hiszek, akkor miért kell egy zsidó vallást és a zsidó ünnepeket, a zsidó fekete mágiát (keresztelés, kereszt vetés, Jézus keresztre feszítését) néznem és gyakorolnom - mert így szokás a zsidók tanácsára. Miért keresztelnek meg egy zsidó szokás szerint, stb. stb.

Ha én zsidónak akarok térni, akkor elmegyek egy zsinagógába, de nem a református templomba. Nos ez itt az óriási megtévesztés...

Köztudott dolog, hogy a zsidók megtagadták és tagadják ma is Istent. Akkor miféle istentagadó vallást hozhatnak vajon ők létre?

Miért éppen ez a zsidó-keresztény vonal maradt fenn, amikor nyilván voltak nem zsidó Istenhívők is anno?? Azokkal mi lett, miért nem terjedtek el? Kik gyilkolták meg azokat a szerencsétleneket? Mik is voltak a keresztes háborúk? Miért ölték meg az Inkákat, Majákat a keresztények? Mert ők az Igaz Istenben hittek? Ők sokkal több Igazségot tudtak Istenről, de ez nem maradhatott fent? tehát akkor kik is irányítják a kereszténységet és milyen agresszív céllal?

Vajon ha mindenki tudná, hogy zsidók hozták létre a vallását, akkor is ugyanúgy követnék, főleg azok, akik tisztában vannak a zsidók örökös bűneivel, hagyja, hogy az örökké bűnös vallás magával rántsa őt is?

Én - és sokan mások is - azt hittem, hogy a biblia Istentől való (állítólag ezért nem szabad sem hozzá tenni, sem elvenni belőle) ugyanakkor végül csak kiderül, hogy egy zsidó mufti elméletét ollózták össze, hogy rossz irányba manipulálják ezzel az Emberiséget és Istentől eltérítsenek mindenkit?

Szomorú igazságra derült fény alig pár óra leforgása alatt.

Istentagadásért, általában vett javíthatatlanságukért, Jézus és Isten is mindig megfedte és üldözte a zsidókat, erre ők az Istenhívő Embereknek megírták a bibliát, hogy összezavarják, tönkretegyék hitüket.

Ma már szinte senki nem hisz igazán Istenbe, főleg, aki templomba jár. Majd minden vallás hamis tanítás...

Az Igazság áldott!

Legyen minden Isten akarata szerint!

2011. júl. 19. 16:59
 18/67 A kérdező kommentje:

Azt írod kedves válaszoló, hogy a "És mivel a kereszténység a zsidó vallás alapjaiból nőtt ki, ezért maradt meg benne az Ámen is."

Ha ez így van, akkor miért különbözik annyira a zsidó vallás a keresztény vallástól, hogy szinte semmi sem azonos benne.

Tehát, ha valaki zsidó vallású, akkor milyen deviáns módon (társadalom ellenes, szabályokat megvető) tér el ennyire saját vallásától és ha ennyire szabálytagadó, tehát mai értelemben selejtes - mondjuk inkább őrültnek, ma így szokás -, akkor hogyan lehetne már hiteles más emberek előtt?

Tehát akkor a kereszténység egy őrül zsidó csoport tivornyázó ámokfutásában hisz?

És miért nem Istenben, Istennek hisznek?

Minden kereszténynek ajánlom elolvasásra, hogy ismereteit bővítse a "Zóhár - Ragyogás könyvét", ami a kezdő zsidóknak értelmezi (kikódolja) a zsidó vallás "szent" könyveit.

2011. júl. 19. 17:22
 19/67 anonim ***** válasza:
81%

"Aki idegen szavakat használ, az nem Magyar ember, így árulja el magát? Ez nem műveltséget, hanem inkább műveletlenséget, vagy inkább közönségességet mutat.

Szánalmas, ha valaki ettől magasabbrendűnek képzeli magát..."

Mint ahogy az SZÁNALMAS, ha valaki a "mély-magyarkodásával" érzi magasabb rendűnek magát.

Erősen összetéveszted a szezont a fazonnal.

Azt sok őszinte Bibliakutató elismeri, hogy a ismert ún. "kereszténység" nagy része azok közül való, melyekre Jézus azt mondta, hogy "Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!" (Máté 7:21–23)

Ebben nem a Biblia a hibás, sőt elárulok neked egy titkot: a Biblia Isten Szava, melyet zsidók és keresztények írtak!

A te legnagyobb hibád kedves kérdező, hogy ezen álkereszténység hatására, vagy a világ hatására - tudom is én - leragadtál a nemzetiségi kérdéseknél és azt gondolod, hogy Isten pártoskodó. Elmondanám, hogy neki nem az számít, hogy mekkora magyarnak tartod magad!!!

Neki az számít, hogy cselekszed-e az Ő akaratát vagy sem.

Mi az akarata? Tán csak nem az, hogy az Áment kiátkozd a magyar szókincsből? Röhej!

2011. júl. 19. 18:06
 20/67 A kérdező kommentje:

Utolsó hozzászólónak:

Igen, abban egyetértünk és igazat adok, hogy Istennek csak az számít. hogy ki mit tesz, nem az, hogy ki mit mond!

És Te vajon hogyan állsz ezzel a dologgal, amikor a sok ponton megkérdőjelezett - alighanem rossz, eltorzított hagyományok és szokások - mellett kardoskodsz minden átgondolás és megfontolás nélkül..., csak megszokásból vagy valami más még kritikusabb okból.

A továbbiakban kérlek, hogy ne légy Te sem közönséges személyeskedéssel.

Előre is köszönöm!

Egy vita (eszmecsere) kultúrált lények között nem abból áll, hogy egymást sértő szavakkal közönségesen minősítjük, megbélyegezzük (ateista, álkeresztény, stb.). Tanulj egy kis illemet és csak annyit adj másnak, amit Te is elvársz.

Az a helyzet, hogy Te langyos vagy, akit kiköpnek, aki nem térhet Isten országába. Ha így folytatod - szerintem biztosan nem fogod felvállalni az Igazságért a másoknak való ellentmondás.

Ezt bizony megveti Isten.

Te felzárkózol az általánosságok, a megtévesztők, manipulátorok közé - nincs saját mérlegelési képességed vagy csak egyszerűen véded a mundér becsületét -, hogy elfogadjanak, lehetőleg mindenki. Te lehess a kis lyukakban meghúzódó a szürke kisegér.

Kik fogadjanak el az ördögöt szolgáló, hitetlenek?

Miért nekik és miért nem Istennek, az Igazságnak szeretnél megfelelni? Miért nem próbálod valóban az Igazságot keresni?

Csak egy kérdés:

Ha mindenről Magyarul beszélnek a templomban, akkor miért használják azt a bizonyos homályos és értelmetlen, zsidó eredetű idegen szót?

Nem Izraelben élünk vagy igen? (erre sokan ismerik a választ)

Biztos hallottál már fekete mágiáról. Ez az, és ezt nem csak én mondom, hanem a Fentiek, az Égiek is.

Te ezt vagy elhiszed vagy nem. De ez már a Te felelelősséged és a Te hited.

Tudja meg mindenki, akinek van lelke - mert nem mindenkinek van -, annak ilyenkor, ha az Igazságot látja, hallja, akkor megrezdül a lelke és jelez a belső hang, hogy ez az Igazság, Isten szava ilyenkor sokakat még egy borzongás is kirázza.

De aki ezekre a fontos jelekre, az őrangyal segítségére nem figyel az biztos vesztésre van ítélve.

Aki csak a kliséket, a megszokásokat, a középszerűséget és gondolkodásmentességet válassza az veszít. Sajnos ilyen a kereszténység egésze.

Ez az idézett langyosság! Hiszen ők sohasem állnak ki magukért csak nehogy kitagadják őket?

Micsoda balgaság, bár legtöbbekben ott van a kétely az ellentmondások miatt, de mégsem vállalják fel véleményüket, mert fontos, hogy egy buta csordát kövessen, aki megy a főkolompos után, akit a sátánista pénzelit irányít.

Igen nem azzal van a gond, hogy ki írta a bibliát, hanem azzal, hogy milyen céllal, és ha valaki elolvassa az első oldalt a Teremtés első és második könyvét, sőt utána még el is gondolkodik és megpróbálja párhuzamba tenni a kettőt, akkor máris ráébredne, hogy a biblia már az első oldalon is abszolút ellentmond magának, ami, ahogyan már említettem NEM AZT JELENTI, HOGY AZ EGÉSZ HAZUGSÁG, de azt igen, hogy nagy része hazugság és manipuláció. Az igazságról csak egyféleképpen lehet írni.

Az aki kettős mérce szerint kimagyaráz mindent - mint ahogy a bibliaírók teszik -, azt tudjuk, hogy az ördög, a sátán útját követik.

Ez itt a gond...

És még az, hogy ezeken az abszolút egyszerű dolgon nagyon kevesen gondolkodnak el...

Kívánom és kérem, hogy ma éjjel mindenkinek legyen egy üzenete, álmában és emlékezzen rá reggel, ami felnyitja a szemét az Igazságra!

Legyen Minden Isten akarata szerint.

2011. júl. 19. 19:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!