ÁMEN; Ki tudja azt megmondani, hogy mi a keresztények között oly gyakran elhangzott ÁMEN szó pontos jelentése?
"És Te vajon hogyan állsz ezzel a dologgal, amikor a sok ponton megkérdőjelezett - alighanem rossz, eltorzított hagyományok és szokások - mellett kardoskodsz minden átgondolás és megfontolás nélkül...,"
Honnan veszed, hogy a torz hagyományok szerint él mindenki? Miért feltételezed? Ez nem előítélet?
Pont az a lényeg, hogy ezen hitehagyott szokásokkal senki nem lehet "Krisztus követő", amit a keresztény szó jelent.
A többire hagy ne reagáljak.
Szia!
Pár napja gondolkoztam el pon azon, hogy mit jelent az ámen. Tulajdonképpen miért is mondjuk. Én is utána néztem és a görög újszövetségben azt jelenti, hogy 'úgy legyen'.
Szerintem is sokkal szebben hangzik ha így mondanánk.
Pl.: Minden névnek jelentése van, volt, és sokkal érthetőbbb lenne( és szerintem szebb is lenne!) ha így fordították volna le! (pl.: János jelentése: Isten kegyelme, Isten kegyelmes. Dániel jelentése: Isten a bírám. stb.)
Bocs az OFF -ért, de engedj meg egy megjgyzést, kedves kérdező!
Nem olvastam el az összes hozzászólást, mert eléggé lefáradtam tőlük...így nem tudom, hogy valaki
megjegyezte-e már.
Azt olvastam az egyik hozzászólásodban, hogy "nagyon mélyen hiszel Istenben", ezért lepődtem meg a neveden amit 'választottál' magadnak. Ez a név egy keresztény számára Egy Valakit jelent!
Bocs! Nem kötekedni akartam, csak eléggé meglepő névválasztás. Vagy esetleg szó szerinti értelmezés?
A két utolsó, gondolkodó válasza meglepett és váratlanul ért! Kellemes meglepetés. Köszönöm.
Már kezdem megszokni, ha valaki az Igazságot keresi, akkor az szinte biztosan mindenki felhördülésére számíthat.
Utolsó hozzá szólónak teljesen igaza van, csak Isten mondhatja meg, hogy kit fog és kit nem fog elfogadni.
De valaki(k) biztonsággal tudják még rajtuk kívül az eredeti, igazi szabályokat és ajánlásokat, amiket ha követsz vagy nem, akkor ez alapján számíthatsz a végső "kiértékelésre".
Ha elfogadjátok, ha nem nekünk feleségemmel 3,5 fél éve egy csoda történt az életünkbe és azóta tudunk kommunikálni az angyalokkal. Ők mindenre meg tudják mondani a választ és mindenről tudják az igazságot, hiszen ők állnak legközelebb az Igazsághoz, Isten mellett ők maguk az Igazság.
Ők a teremtés legnagyobb csodái! Nagyon "szerencsések" és "gazdagok" vagyunk feleségemmel.
Rengeteg számunka is meglepő és megdöbbentő dolgot mondtak, de mindről szépen sorba kiderült, hogy igaz és még soha, de soha nem mondtak olyat, aminek aztán az ellenkezője derült volna ki.
Áldott legyen Isten és az összes angyal! Ennyit szerettem volna arról, hogy honnan merem ilyen biztosan és bátran támadni a sokak szerint igazságnak tartott látszatot.
Ha valami kérdésetek van még igyekszem válaszolni.
Annyiban igazad van, hogy alapvetően valóban nem konkrétan a hívőkkel van a baj, hanem az egyházzal, de nagy bánatomra anyukám is jár templomba és látom, hogy milyen borzasztó hatással van rá a templom.
Ma például azt kérdezte, hogy ő nem érti, miért nem adunk nevet az 1 hónapja született kisfiunknak...???
Nem értettük miről beszél, mert van neve, anyakönyvezve lett, ő is ezen szólítja nap, mint nap.
Amikor kérdezzük, hogy hogyan érti ezt, akkor derül ki, hogy az egyik "vallásos" barátnője háborodott fel azon, hogy mi templomban nem kereszteltetjük meg...
/Ha valaki tudná azt, hogy mi a megkeresztelés, akkor biztos nem akarná megkeresztelni gyermekét/
Bár mi nagyon hiszünk Istenben és nap mint nap megkapjuk a jeleket és a gondviselést, de nem járunk templomba, miért is keresztelnénk meg, még ha nem is tudnánk mi van emögött.
Minden ami az egyháztól származik sajnos legjobban úgy lehet mondani, hogy "FERTŐZÖTT", Istentől eltávolít.
Feleségem gyermekként kötelezően járt templomba, hittanra és kötelező volt neki gyónni, holott Ő mindig, mindenkivel igyekezett jó lenni. Mi a csudáért köztelező hazudni, hogy milyen bűnt követett el, ha ez nem is igaz? A bűnre tanít az egyház és arra, hogy bűnözz , mert úgy is meg van bocsájtva??
Micsoda őrültség, erkölcstelenség ez.
Az egyház nagyon káros az emberekre.
Ha egy kicsit is jó lenne, akkor az elmúlt 2000 év elegendő lett volna rá, többször is, hogy a világ és az emberek erkölcse nagyságrendekkel javuljon, fejlődjön, de ennek az ellenkezője történt. A sátáni (negatív) energiák nagyon agresszívak és erősek.
Sajnos aki templomba jár és nem nyitja ki szemét az biztosan elveszik. Ha hisztek nekem, akkor annyit tudok mondani, hogy nagyon kevés embernek van esélye az új életre és tudom, hogy aki azt hiszi, hogy a biblia szóról szóra igazság és félelemből, Tiszteli az Egyházat, az sajnos biztos nem lesz kiválasztott. Remélem ezzel nektek is segíthettem.
Ez meglepő lesz most biztosan, de Isten, örök Társával Istennővel (fent Úr és Úrnőnek hívják őket az Angyalok) sokszor jártak a földön. (Nem csak Jézusként.)
Az elmúlt században is többször.
Azért voltak itt, hogy példát mutassanak, fizikai, szellemi, erkölcsi segítséget adjanak az emberiségnek!!!
Ennek ellenére mindig visszazuhant a mélybe az Emberiség és tartósan sohasem tudott az egyház és a nagyon erős világi érdekkörök miatt a tanítás érvényesülni.
Sőt, tragikus és mélyen elszomorító, de olyan Istentagadók és káromlók, hogy még az életük és eredményeik emlékét is bemocskolták az Irányítók.
Ha a sok Igazságot bárki mozzanatról, mozzanatra megismeri évek alatt, higgyétek el, hogy nagyon nehéz lesz elviselni a körötted lévő megtévesztés és hazugságot.
A név, egy barátom ajánlása.
Amúgy a monogramom van benne. a K.I. vagyok és engedélyt kaptam Fentről a használatára... Amúgy Te vagy az első aki erre rákérdezett...:)
"Ha egy kicsit is jó lenne, akkor az elmúlt 2000 év elegendő lett volna rá, többször is, hogy a világ és az emberek erkölcse nagyságrendekkel javuljon, fejlődjön, de ennek az ellenkezője történt. A sátáni (negatív) energiák nagyon agresszívak és erősek."
Látod, ezért kéne a bibliát egészében és objektíven megvizsgálni, mindenféle évezredes és évszázados mítoszok nélkül!
Abban benne van, hogy éppen Sátán és démonai hatására ez a világ társadalmi rendszere és az emberiség általában, nem jobb, hanem egyre gonoszabbak lesznek. Ez pedig végül Armaggeddonban, Isten Nagy Napjában fog véget érni. Nem a szó szerinti föld és az egész emberiség pusztul el, hanem e gonosz társadalmi rendszerek és azok támogatói, melyeknek a hamis vallás, ama "nagy Babilon" is szerves részét képezi.
Igen, ez is sajnos a megmagyarázás, félrevezetés részhez tartozik, mármint, hogy "csak" a rosszak pusztulnak el.
Nem, sajnos mindenki, mert mindenki rossz.
Bár nekem is nehéz volt ezt - főleg eleinte elfogadni, hiszen sok jó ismerősöm, látszólagos "barátom" volt, amíg naiv voltam és nem ismerhettem meg a teljes igazságot.
Sajnálom, de én ezt másként hallottam és az eddigiek alapján azt mondhatom, hogy másképpen tudom.
Mindenki meg fog halni, néhány (jelenlegi állás szerint egész földön talán 10 fő) kivételével.
Tehát itt nem csak a keresztények nagy része, hanem egészéről van szó. Ennyire sikerült a Sátáni mű, ennyire sikerült mindenkit félrevezetni.
Miért?
Mert legtöbben alapvetően bűnösök és ezt jónak is tartják.
És azért, mert mindenki elfogadja az álságos - szándékosan megtévesztő - magyarázatokat, amiben nagy szerepe van pl. az egyháznak.
Az egyház olyan nagy titkokat rejteget, amik ha nyilvánosságra kerülnének, akkor nagyon sok embernek esélye lenne a belátásra és változásra. Gondolok itt arra, hogy hányszor volt len az ÉGI PÁR, hogy megsegítse az embereket és kik is voltak azok. Mert akkor talán példát vehetnénk róluk vagy legalább megpróbálnánk megérteni, hogy miért tehették vajon azt, amit tettek és akkor azonnal kiderülne az is, hogy ki van a jó oldalon és ki van a rossz oldalon.
Most szinte mindenki a rossz oldalt erősíti.
Gyakorlatilag sajnos ma azok vannak a "jobb oldalon" - na ők sem tökéletesek -, akiket ma terroristának neveznek, népirtással vádolnak, vagy akiket a tudásuk miatt titokban és csendben - véletlen egy közlekedés balesetben vagy másként kinyírnak. Közülük kerülnek ki legtöbbször azok, akik valóban az Igazságért önfeláldozóan harcolnak.
Ma szinte senki nem merné feláldozni a nyugati kultúrában életét a hitéért, Istenért.
A fő baj, hogy Isten ajánlásait - szándékos rossz zsidó fordítás a parancsolat - senki nem tartja be, pedig ez lett volna az erkölcsi mérce, ettől lenne ember az ember, de ez ma, és a múltban sem volt divat.
Viszont azt is tudom van remény, mert még ma sem késő megváltozni!!!
Nincs mindenre bűnbocsánat, viszont van lehetőség a javulásra. Igaz a tékozló fiú példája, nem késő megváltozni, megjavulni, ha azt valaki nem számításból, hanem meggyőződésből teszi!
Mindenki gondolatát pontosan látni felülről. Ott semmi titok nem létezik.
Nem csak Isten, de az Angyalok, Őrangyalok is pontosan
látnak minden ki nem mondott gondolatot is. Ezt garantálni tudom!
Van egy egyszerű "kódfejtő" módszer a bibliához. Minden igazság egyszerű és érthető. Ha valami azt írja mindenki meghal, akkor ez ezt jelent és nincs magyarázat. Ha azt akarták volna üzenni, hogy sokan meghaénak, akkor ezt írták volna.
Ha valaki azt magyarázza másnak - és most nem Rád kedves vélemény író gondolok, hanem akitől Te hallottad és tőle elhitted -, hogy csak a rosszakra vonatkozik, akkor ez már manipuláció!
Csak az igaz a bibliában, ami egyszerű és érthető! És a bibliába nem kerültek családfák és hivatkozások sem, magyarázatok sem, mert az Igazság egyszerű és világos, ami nem szorul magyarázatot.
Csak a hazugság szorul magyarázatra! Tehát a Jákob fia, vagy Ádám és Éva bűnbeesése (Tehát a 2. teremtés), meg ilyen butaságokat mind-mind el lehet felejteni.
Kísérletképpen tételezzük fel, akit érdekel próbálja ki úgy olvasni a bibliát, hogy vajon mi lenne ha az Ámen szó helyett úgy fordítaná, "Ne legyen így!"
Vajon miért pont oda írták az Ámen szót ahová? Milyen jó dolog lehetne, ha nem lenne ott vagy éppen az lenne ott, hogy: "Legyen Isten akarat szerint!"
Ha azt feltételezzük vagy lehet átverés a bibliában, akkor ez az "Ámencsere" érdekes eredményeket hozhat!
Továbbra is úgy vélem, nem véletlenül tettek éppen oda idegen, érthetetlen szót.
Ma is akkor használnak bizonyos körök idegen szavakat, ha nem akarják, hogy mindenki értse miről van szó, vagy misztifikálják, nagyra akarják értékeltetni tudásukat, "szak"értelmüket (orvosok, pszichológusok, politikusok, gazdasági sz@remberek).
Ma például legtöbb ember előszeretettel használja, de nem is tudja mit jelent a NaCIONalista, vagy InternaCIONális szó!
Azt tudom tapasztalatból, hogy én egyik körhöz sem tartozhatom, mert nem megfelelő vallású családba születtem. És ezzel és sok mással még sokan vannak így....
Én elfogadom a csodát amit leírtál, hogy megtörtént. Elvégre ha hazudtál- nem feltételezem ezt- abból csak neked lehet bajod. Amúgy megköszönném ha részleteznéd , hogy mi történt-persze csak ha, publikus-. Sőt az is érdekelne mi is pontosan a megkeresztelés, és egyéb dolgok amikről írtál. Azt viszont nem tudom felfogni hogy az egyház által megtévesztett keresztényekkel miért bánna el így az Isten. Ezek az emberek azt gondolják az a jó és ezért csinálják. Nem gonoszságból csinálják amit csinálnak. De a legtöbb dologgal amit írsz azzal egyetértek. Bár néha nem értem miről beszélsz...
(Amúgy a latin natio szónak nem hiszem hogy sok köze lenne a cionistákhoz...)
Kedves kérdező!
Először a ma 18:22-es komentedre reagálnék.
Teljesen egyetértek veled abban, hogy az emberek nagyon eltávolodtak Istentől. Ekkora nyomorúság, Isten nélküli élet, Istennel szembefordult élet 'még nem volt' (hacsak nem Noé idelyében). Amikor megtértem és elkezdtem látni az emberek igazi arcát, gondolkodását, folyamatos hazugságaikat, azt, hogy egy hazugságban élnek iszonyatos volt!
Amikor megláthattam, hogy az emberek hova süllyedtek, hogy milyen világban kell nekünk élni, (akármelyik ismerősömre, vagy családtagomra gondoltam), hogy le vannak butítva az emberek, nem gondolkoznak az emberek, és annyira természetes a hazugság, hogy szinte folyamatosan hazudnak, ha ki lehetett volna szaladni a világból biztos megtettem volna! Sírhatnékom volt!!!
Sajnos az egyházak tanításai (tisztelet a kivételnek!) sajnos tényleg Istentől eltávolít!
Boldog lehet az az ember, aki igazán megláthatja Isten szeretetét, és Krisztussal tud járni, de egyben sírnának is mert látják a többi ember 'nyomorúságát' és elveszettségét.
Igazad van: "tragikus és mélyen elszomorító, de olyan Istentagadók és káromlók" az emberek, pedig csak egyszerűen nem tudják, mit cselekszenek, vagy mit beszélnek!
Nagyon érdekes és elgondolkodtató dolgokat írtál!
Egyben nagyon meglepőeket is! :
"Isten, örök Társával Istennővel (fent Úr és Úrnőnek hívják őket az Angyalok) sokszor jártak a földön. (Nem csak Jézusként.)"
Ezt nem igazán tudom hova tenni!
Ma 21:40-es kommentedre: ez is igaz!:
"Mert legtöbben alapvetően bűnösök és ezt jónak is tartják.
És azért, mert mindenki elfogadja az álságos - szándékosan megtévesztő - magyarázatokat, amiben nagy szerepe van pl. az egyháznak."
Ezzel viszont nem tudok eggyet érteni:
"Gyakorlatilag sajnos ma azok vannak a "jobb oldalon" - na ők sem tökéletesek -, akiket ma terroristának neveznek, népirtással vádolnak, vagy akiket a tudásuk miatt titokban és csendben - véletlen egy közlekedés balesetben vagy másként kinyírnak. Közülük kerülnek ki legtöbbször azok, akik valóban az Igazságért önfeláldozóan harcolnak."
Ezt hogy lehet összeegyezteni Krisztus tanításaival, követésével? (terroristák, harcolnak...??)
"Ma szinte senki nem merné feláldozni a nyugati kultúrában életét a hitéért, Istenért."
Én remélem jól gondolom, de azért nem hiszem, hogy sok, de talán egy páran lennénk! Te hogy vagy ezzel?
"A fő baj, hogy Isten ajánlásait - szándékos rossz zsidó fordítás a parancsolat - senki nem tartja be, pedig ez lett volna az erkölcsi mérce, ettől lenne ember az ember, de ez ma, és a múltban sem volt divat."
Itt, ha jól gondolom akkor a tízparancsolatra gondolsz!
Én nem mondom, hogy tökéletes vagyok, de aszerint élem az életem, és erre "tanítom" a családomat is!
Te betartod a tízparancsolatot?
Nem tudom, hogy hány felekezet van amelyik betartja. Egyről tudok, de nem tartozom közéjük. Úgy gondolom, hogy nem kell felététlenül egyházhoz , vagy gyülekezethez tartozni ahhoz, hogy Kriszztust tudd követni! Én nem emberek álltal kitalált dogmáknak akarok megfelelni, hanem ...
"Csak az igaz a bibliában, ami egyszerű és érthető! És a bibliába nem kerültek családfák és hivatkozások sem, magyarázatok sem, mert az Igazság egyszerű és világos, ami nem szorul magyarázatot.
Csak a hazugság szorul magyarázatra! Tehát a Jákob fia, vagy Ádám és Éva bűnbeesése (Tehát a 2. teremtés), meg ilyen butaságokat mind-mind el lehet felejteni."
Ezt kifejtenéd bővebben? Ha igen, akkor köszönöm!
Vannak problémák a téziseiddel.
1: Elsősorban meg kellene vizsálni, hogy az angyalok melyik régiójából való csoporttal "beszélgetsz". Nem egyszerű elkülöníteni a világosság angyalát az Isten előtt állóktól.
2: Isten az ószövetségben végigvonultatott 'én vagyok az Úr, az egyetlen Isten, csak én vagyok' kinyilatkoztatásait elég egyszerűen lehetett volna többes számba is tenni. Nem Isten képére teremtettünk? És mellénk teremtette segítségnek az asszonyt. (Nem Isten képére, hanem a férfiből), tehát nem férfivá és nővé, hanem Isten képére és hasonlatosságára férfivá......és......nővé.
A kettőn áll a vásár tézised bukott mutatvány a zsidó népnek tett kijelentései alapján.
3: Kettő teremtés? Ezt csak az állítja, akinek lövése sincs IMózes első és második fejezetének összefüggéseiről. Miképpen van először leírva a hatnapos teremtés, majd felnagyítva a hatodik nap. Vagy miről beszélsz, mikor kettő teremtés téves leírását mondod?
4: Az állításaid szöges ellentétben állnak Krisztus kijelentéseivel, a mennyekben lévő sok helyről, a tanítványoknak tett ígéretről, miképpen vannak beírva neveik az élet könyvében, a halálának napján lévő "csoportos" feltámadásról, vagy vehetjük például Énok és Illés elragadtatását is. Miképpen fogja elválasztani a kecskéket a juhoktól, mikképpen fognak elváltozni az utolsó napon az üdvözűltek, a megszámlálhatatlan sokaság az gyöztesek között.
Ezen kívűl nem kevés Bibliaellenes kijeletést tettél, Krisztus tanítása ellen szólsz, amikor terroristáknak nevezett ítélő embereket magasztalsz Isten mellé, persze bővebben nem tárgyalod...
'Barátom', a tékozló fiú példáját érdemes lenne átgondolnod, mert elárulom, hogy aki tékozló fiu példájának hívja, nem igazán érti ezt az igét. Annyit segítek, hogy ha úgy nevezed, hogy elveszett fiú, közelebb kerűlsz, mivel az előtte említett elveszett drakma, juh, fiú ez egy példázat, mint ahogy egy példázatnak említi a beszéde elején is. És legfőképpen nem arról szól, hogy ideje megváltozni, hanem többet nem segítek, de ki a legelveszettebb, azt kell meglátni, mert a példázat arról szól. Nem a drakma, nem a juh és nem a fiú. Ők megkerűltek, de van egy negyedik, aki menthetetlen, és miért, és ki az. Na, erről szól a példázat. Kellemes tanulmányozást. Ennyit a Bibliaóráról és most térjünk vissza a kommentedhez:
Amit te teregetsz, az logikátlan, összeegyeztethetetlen a Biblia (megkockáztatom) minden oldalával. A teremtéstörténet kiforgatásától kezdve, a többistenség tanáig, az Istenségek földi kószálásán át, mely összeférhetetlen a bűnös földdel való vegyüléssel, talán nem vetted észre, hogy maga Krisztus sem fogja érinteni a földet az Ő dicsőséges eljövetelekor? Pál tanításain át, kiváltképp Krisztus intelmein, tanításain alapuló törvény-kinyilatkoztatásokkal bezárólag.
Csak Pál számomra gyönyörű és szomorú mondatával fejezném lasssan be a Galateákhoz írt levél első fejezet 8.részével, melyet soha nem idéztem ennyire aktuálisan:
"De ha szinte mi, avagy mennyből való angyal hirdetne is néktek valamit azon kívül, a mit néktek hirdettünk, legyen átok."
Átkozottak az angyalaid, kikkel beszélsz, sátán démonai, Krisztus ellenségei, és átkozott legyél, hamis tanításaiddal hazug téveszméiddel. Fárasztásomra vagy, halál angyala! Távozz sátán tőlem az Úr Jézus Krisztus nevében.
Kedves Kérdező!
Az eredeti kérdésedre már megkaptad a választ, tehát: ámen = úgy legyen; hagyományból mondjuk az eredeti nyelven, magyarok, angolok, németek, stb. Megjegyzem, Jézus (Jesua) és tanítványai is így használták...
A további kommentjeidben elég sok az ellentmondás, és valószínűsíthető, hogy honnan szeded ezeket a dolgokat... Meg kellene keresned a tiszta forrást!
Pl. ragaszkodsz a magyar nyelvhez, de több helyesírási hibát vétettél (pl. a Biblia nagy kezdőbetű); idegenkedsz a nem magyar kifejezésektől másoknál, de te használod pl.a "misztifikál", a "manipulatív" stb. szavakat...
A tartalmi rész zavaros, ennyi összevisszaságot egy helyen ritkán látni. Ismétlem: Vigyázz,honnan tájékozódsz!
És még sorolhatnám a tévedéseket, de inkább bemásolok néhány szabályt a kérdésfeltevésről:
"Ha új kérdést írsz ki, tartsd be a következőket:
...
Ne kérdezz több különböző dolgot egy kérdésben. Akkor írj ki inkább több kérdést!
...
Ügyelj a helyesírási hibák elkerülésére!
...
A kérdés kiírásával történő gyűlöletkeltésért, mások sértegeséért, provokálásért, ... trágárkodásért, rasszista írásokért, ... kitiltás jár, így ilyen kérdéseket ne írj ki!
...
Fenntartjuk a jogot, hogy kérdésedet (ha nem tartod be a fenti szabályokat), további különösebb indoklás nélkül töröljük."
Utóirat: A szavak etimológiájának is utánajárhatnál, elkerülendő a félremagyarázásokat...
Üdvözlettel, egy eléggé raCIONálisan gondolkodó, ugyanakkor egy kissé emoCIONális perfekCIONista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!