Mit jelent az, hogy "tudatosan kételkedni hitigazságban"?
Tehát, mikor esek ebbe a halálos bűnbe?
Ha megfordul a fejemben, hogy az epheszoszi /efezusi/ zsinatban foglaltaknak (Mária istenanyasága, a kijelentés, hogy "Jézus az Atyától született az idő kezdete előtt") nincs bibliai alapja, akkor meg kell ezt a bűnt vallanom, vagy egyenesen kikiközösítettem magam ezzel az egyházból?
Vagy ha nem csak megfordul a fejemben, hanem emiatt megkrédőjelezem az egyház álláspontját?
Vagy ha nem csak megfordul a fejemben, hanem hetekig kételyek közé taszít, akkor áll rám ez a bűn?
Kedves kérdező,
Igen, bizonyára vannak rendesek is köztük és ha igen, akkor ők is nyilván bármire érdemesek lehetnek, de az idulatom az Igazság megismerésének és saját rengeteg tapasztalataimnak eredménye, sőt tudom, amit Fentről tudok és Isten véleményét ismerem erről (is).
De nem csak én vagyok indulatos, Te talán nem látod az égi jeleket? Te a tegnap éjjeli viharral nem találkoztál?
Szerinted az teljesen szokványos volt?
A felhők is mindig ilyenek voltak eddig?
Ilyen volt eddig a nyár?
Miféle mennydörgés az, ami mostanában látható, hogy gyakran csak a felhők fölött villámlik, de az folyamatosan, éjjel, mintha nappali világosság lenne úgy, hogy nincs közben éjjel, nincs egy másodperc csönd vagy sötétség sem.
Volt most nemrég két olyan hét, hogy minden nap mennydörgés volt, pedig nem volt sem hideg sem melegfront... Még a föld is együtt remegett az éggel... Véletlen?
Máskor egy évben 2-3 ilyen nap volt, de utána nagy lehűlés volt és előtte forróság és szélvihar. Most sem ez, sem az...
Mitől lett olyan másmilyen minden? Ezek az égi jelek!
És talán senki észre sem veszi!
Hogy lehet ez?
Ezek bizony lehetnek már az égi jelek, amikről írtak. Nem feltétlen Isten vagy Jézus fog itt megjelenni. Aki a kicsit nem becsüli az a nagyot nem érdemli.
Az előbbihez visszatérve sajnos nagyon sok saját tapasztalatom volt, hogyan loptak el tőlem sokat és sokan, hogyan akadályozatak meg sokszor az Igazságban és hányszor és azt is tudom, hogy ki és pontosan miért követte el ezeket, név szerint.
Kevés dolog marad titok az előtt, aki az igazi forrás közelében van. Amit írtam, ezért írtam.
Ne haragudj, hogy ezt írom, de innen tudom azt is nem emberi halandóktól, hogy Jézus biztosan nem volt zsidó származású, ez is egy csúnya és degenerált félrevezetés.
Ha olvastad, írtam, hogy a családfák és nevek sorolgatása az biztosan hazugság a bibliában. Erre is csak aztért volt szükség, hogy így hazudjék az, hogy Jézus zsiudó volt.
Jézus és Isten soha nem beszélt nevekről (ez is hamisítás), mert egy Ember nagyságát és értékét soha nem a külsőség, a neve (összelopott hírneve, kuporgatott családfája), hanem a tette és Istentől kapott tehetsége határozza meg!
És éppen, hogy nem kiválasztott, hanem kitagadott nép a zsidó. Megszokhattuk, megtapasztalhattuk volna már, hogy mindig mindenhol az ellenkezőjét állítják magukról...
Undorító hazugság, hiszen mindig őket üldözte és fedte meg Jézus is. A biblia is tele van ezzel.. Sőt ők lettek elűzve is!
Ha tudjuk, hogy volt olyan Fáraó aki teremtett, tehát Isten volt, mert csak Isten képes teremteni, akkor Isten népe az egyiptomi nép.
HA valaki kétségbe vonná ezt van rá bizonyíték is!
Senki nem tud ma sem piramist építeni. Szinte senki nem tudja, hogy a piramisok közepe üres és ha ma így tennék egymásra a kőtömböket a második sor után összeroskadna.
Nincsenek benne tartóoszlopok, boltívek sem. Nincsen fáklyanyomok, de akkor mivel világítottak? Nem tudni mitől áll évezredek óta, amikor egy mai vasbeton ház is évtizedek alatt elenyészik?
Ja, és hogy a Fáraó is ugyanaz mint Jézus volt? És még sokan mások? De természetesen nem több Isten van/volt, hanem mindegyik egy és ugyanaz a Teremtőnk.
Fizikai, statikai képtelenség leutánozni, felépíteni egy piramist persze, hiszen teremtve lett, de baj lenne ám, ha ez kitudódna.
Remélem, hogy imádra is megérkezik az Igaz válasz. Én csak annyit ajánlhatok, hogy veszíteni valód nincs abban, amit írtam próbáld ki esetleg.
És okulj mások véleményéből, itt nem az állandó semmit nem tudó (csak bemagoló) okoskodókra, hanem a gondolkodókra értem. Csak őket kövesd, mert Istenhez nem a logikán, hanem a szíven keresztül vezet az út!
Logika a megtévesztés és az ördög útja!
Nem tudhatod mikor jön el az utolsó óra. Lehet, hogy jövőre, de lehet, hogy holnap! Igyekezz mielőbb megtalálni a valódi Igazságot! Ne hallgass másokra, hogy mit illik és mit nem, mert ez könnyen a vesztet okozza!
Idegen szavakat kerüld, mert azok fondorlatosan hamis utakra térítenek.
(Mindenkinek üzenem)
Hagyj járják mások a halálos utolsó utat, nem kötelező követni őket a halálba!
Amit tudtam megtettem! Mindenkin magán múlik, hogy az igazi segítő kezet elfogadja-e vagy sem...
Egyetlen út az Igazság!
Kedves vagyok, aki vagyok!
Ingoványos talajra tévedtél, amikor azt mondtad, Isten véleményét is ismered. A boszorkányégetők, "eretnekvallatók", a Föld geoid alakját tagadók mind-mind azt hitték, hogy saját cselekedetük összhangban van azzal, amit az Úr mondana. Vigyázz, kedves vagyok, aki vagyok! Még az Úr oly szerény szolgája is beleeshet abba a csapdába, hogy összetéveszti a magyarázatot és a belemagyarázást.
A tegnapi éjjeli viharról kérdeztél, hogy szokványos volt-e, hogy mik ilyenek voltak-e. Régen talán nem voltak-e akkora villámcsapások, hogy fényükben átláttuk az egész utcát? Régebben talán nem voltak-e akkora mennydörgések, hogy úgy éreztük, az utca akusztikája miatt betörnek az ablaküvegek. De, voltak. A tény, hogy az időjárás ilyen fordulatot vesz, szememben jobbára egy, a felmelegedés miatt, egyre inkább mediterránná váló éghajlat következménye. Nem tudhatom biztosan, de egy nagy különbség van eközött és amit te leírtál. Én nem állítom, hogy igazam van. Mégha „égi jelek” is volnának, nem tudnám ezt oly hévvel állítani, ami kizár minden alternatívát, s pláne nem tudnám rájuk húzni a Jelenések könyvét, mivel kijelentetett, hogy senki sem tudhatja, mikor jön el a végítélet (Márk 13:32).
Egy előző bejegyzésedben azt írtad, hogy miért tagadják meg a karizmatikusok az igazságot, a titkot a közemberektől. Pedig te vagy az, aki titkos tudásról beszél „Kevés dolog marad titok az előtt, aki az igazi forrás közelében van” vagy éppen „innen tudom azt is nem emberi halandóktól”. Ha ezt teljes vállszélességgel állítod, akkor mi a forrás? Ki vagy mi az, amit nem emberinek nevezel?
Jézus/Isten nem beszélt volna nevekről? Nem hiszem, hogy értem, hogy mire célzol ezzel. Valóban, az embert a tettei jellemzik, hisz (I Korinthusbeliekhez 13:1-13) ha a szeretet nem nyilvánul meg cselekedeteinkben, akkor lehet akármekkora hitünk; de nem értem, hogy mire célzol itt. S ha már a szeretet parancsa, továbbra sem látom ellenségeskedésed okát a zsidósággal szemben. Nem, Jézus sosem üldözte őket – kritikával illette számos tagjukat, főként a farizeusokat, akik a mózesi törvények túlértékelése miatt szombaton még egy haldoklónak se segítettek volna, hisz aznap nem lehet dolgozni. Jézus megfedte őket, de sosem üldözte; sőt a keresztfán azt mondja arról a tömegről, akik pár órával előtte Barabbást választották helyette Pilátustól, és követeltél megfeszítését, hogy „Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek (Lukács 23:34).
„Ha tudjuk, hogy volt olyan Fáraó aki teremtett…”. Melyik volt az a fáraó? Nem, én nem ismerem. S mivel azt mondod, van rá bizonyítékod, szívesen megkérlek, hogy tárd fel. Azt írtad, hogy ez a fáraó teremtette a piramist, s hogy nem tudjuk ma sem, hogyan lehet priamist építeni. De tudjuk, a kérdés az, hogy nem mai eszközökkel, hogyan tudtak piramist építeni. De az a tény, hogy nem vagyunk ennek a birtokában nem igazol egy emberfeletti képességű fáraót. Ahogy korábban rákérdeztem arra, hogy kik azok a lények, akikre hivatkozol, hogy az igazságot megtudtad, úgy most is megkérdem, mi alapján állítod, hogy egy fáraó, sőt számos más ember is, egyazon volt Jézussal?
Köszönöm, én is remélem, hogy imádságomra felel majd Isten. Isten, aki egyben szeretet is (I János 4:8 „A ki nem szeret, nem ismerte meg az Istent; mert az Isten szeretet”). Azt ajánlottad, a szívemen át vezet Istenhez az út. De miként mondhatod ezt, hogyha te magad annyi haragos indulatot táplálsz a szívedben a zsidóság irányába? S miként mondhatod ezt, hogyha olyan kijelentéseket teszel, mint „Hagyj járják mások a halálos utolsó utat, nem kötelező követni őket a halálba!”? Én hiszem, hogy Jézuson át vezet az út az Atyához (János 14:6 „Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam), akit valóban a szívembe zártam. S ez a kapcsolat azt jelenti, hogy minden ember a felebarátom, akiket épp úgy szeretek, mint önmagam (Máté 22:37). Te azt mondod, a „logika a megtévesztés és az ördög útja”. Én pedig azt mondom, hogy a logika (az érvényes következtetések tudománya) hiánya vezetett a boszorkányüldözésekhez, az eretnekek kínvallatásához és a vallásháborúkhoz. Mind Mózes 5. könyve 6:5, mind Máté evangéliuma 22:37 azt adja erre tanácsul, főparancsul, hogy „… szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből…”, tehát a szívemnek, a lelkemnek, s a logikámnak együtt kell Isten dicsőségéről zengenie.
Az Úr békéje legyen veled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!