Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus vagy Református...

Katolikus vagy Református legyek? Lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék tanácsokat kérni, hogy katolikus vagy református legyek.

A helyi katolikus pap eléggé mogorva és akaratos (ha azt mondja a fehérre, hogy az fekete, akkor az fekete), illetve a Bibliában benne áll, hogy ne imádjunk bálványokat, a katolikusoknál ott van ugye a rózsafüzér és a Szűz Mária kultusz, és ugye Istenhez kell, hogy imádkozzunk, a katolikusok imádkoznak szentekhez is ugyebár, és ott a sok hagyomány is. Viszont a katolikusok Jézus egyháza (Szent Péter, a kőszikla).

A reformátusok nagyon a Bibliára alapoznak, ami egy idő után unalmas tud lenni, viszont ott nincs bérmálás és miegymás. A helyi református pap normális és segítőkész.

Tudom, ez nem egy póló, hogy melyik áll jobban. Szeretnék tanácsokat kérni, hogy katolikus vagy református legyen. Lehet, hogy erre nincs válasz, mert magam fogom eldönteni, de azért némi tanácsot szívesen fogadnék. :) Köszönöm előre is!

2011. júl. 18. 17:12
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
26%

Legyél Krisztuskövető keresztény!

Sajnos, ha jobban megvizsgálod, mint ahogy már tetted is és magad is látod, ennek a két egyháznak, véleményem szerint nem sok köze van Krisztus követéséhez. (Elnézést, ha ezzel valakit megbántok...)

Nem kell feltétlenül akármilyen egyházhoz, felekezethez tartozni, hogy Istennek tetsző életet, és Krisztus követő életet élj.

Én Katolikus voltam. Felnőtt fejjel keresztelkedtem, templomi esküvőm volt, gyermekemet megkereszteltettem és otthagytam a katolikus egyházat pont azért amilyen érveket felhoztál. Szerintem már bocsánat, de képmutatás, és bálványimádás... (tudom, hogy sokan nem így gondolják, de én így látom!)

Véleményem szerint az Adventista egyház áll Krisztus tanításaihoz a legközelebb, de ettől még nem tartom magam, és nem is lettem adventista.

Megtartom, legalább is minden erőmmel azon vagyok, és van aki ebben segít(!), hogy meg tudjam tartani Isten parancsolatait, és Krisztus tanításait. Szerintem ez a fontos. Szerintem nem a gyülekezettől függ (lehet, hogy segít benne), hogy Te milyen életet élsz, segítesz azon akit eléd vet a sors, szereted-e az ellenségedet stb...

Természetesen a Te döntésed.

Vizsgáld meg alaposan mind a két oldalt, és Neked kell eldöntened, melyik áll közelebb az igazsághoz...

Mit értesz azon, hogy "egy idő után unalmas tud lenni" a Biblia?

Én , ha nem lenne ennyi "dolgom", akkor le se tudnám tenni. Bennem mindíg felmerül egy újabb és újabb kérdést. Mindíg eszembe jut valami és mindíg utána akarok nézni valaminek...

Jó döntést kívánok Neked!

2011. júl. 18. 21:14
 12/46 anonim ***** válasza:
70%

Azt válaszd, amelyiket közelebb érzed magadhoz. Nem kell, hogy mindennel egyetérts, ami a vallásban áll.

Én katolikusként nőttem fel, és sok mindennel nem értek egyet, de sosem fordult meg a fejemben, hogy más vallást vegyek fel.

2011. júl. 18. 21:40
 13/46 anonim ***** válasza:
84%

"Reformátusoknál is van bérmálás, csak ott konfirmálásnak hívják."

Szerintem annyira nem ugyanaz a dolog, eleve a katolikusoknál van első áldozás, meg bérmálás, a reformátusoknál meg csak a konfirmálás aztán csá.

2011. júl. 18. 21:51
 14/46 Bretso ***** válasza:
95%
Engem reformátusnak kereszteltek, bár már elmúltak azok az idők, amikor hívő voltam, azt el tudom mondani, hogy a református istentiszteleteken sokkal gyakorlatiasabb, szimpatikusabb, frissebb, ugyanakkor elgondolkodtatóbb igehirdetéseket hallottam, mint bármely más vallásnál (igaz a reformátuson kívül csak evangélikus és katolikus tapasztalataim vannak).
2011. júl. 18. 23:02
 15/46 anonim ***** válasza:
70%

Inkább katolikus legyél. A reformátusok a sok rossz mellett nagyon sok jó dolgot is kivettek a vallásból a reformáció során, reformátusként ezeket te is elveszted.

Ne az alapján dönts hogy melyik pap a szimpatikusabb, ez nem annyira fontos. Ha mogorva akkor imádkozz érte.

Azt javaslom kérdezd meg Istent hogy Ő mit szeretne hogy melyik felekezetbe menj. Kérj Tőle jelet.

Egyébként most tértél meg? Ha igen akkor légyszi írd meg a történetét, nagyon szeretem az ilyesmit olvasni :)

2011. júl. 19. 09:18
 16/46 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Egy másik kérdésnél már írtam ezt a talán nem túl népszerű választ. Azt javaslom, hogy a katolikus egyházat kerüld el messziről, és azokat is, akik nem Isten Igéjéhez mérik az életüket! Neked nem vallásra van szükséged, hanem az Élő Istennel való személyes kapcsolatra. Olyan gyülekezetet keress, ahol:

1. Hirdetik a megtérés és a Jézus Krisztusban való üdvösség üzenetét

2. A megtért hívőket (nem a csecsemőket!) bibliai módon bemerítik/megkeresztelik víz alá merítéssel

3. Bibliai módon hirdetik a Szentlélek/Szent Szellem keresztség fontosságát - mert e nélkül nem lehet győzedelmes keresztény életet élni!

Még folytathatnám hosszan a listát, de ez a 3 alapvető dolog. Péter apostol is ezeket hirdette pünkösd napján:

"Térjetek meg és keresztelkedjetek meg [merítkezzetek be] mindnyájan a Jézus Krisztusnak nevében a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát. Mert néktek lett az ígéret és a ti gyermekeiteknek, és mindazoknak, kik messze vannak, valakiket csak elhív magának az Úr, a mi Istenünk." (Apostolok cselekedetei 2:38-39)

Üdv.

2011. júl. 19. 12:54
 17/46 A kérdező kommentje:

"Mit értesz azon, hogy "egy idő után unalmas tud lenni" a Biblia?"

Nem magát a Bibliát tartom unalmasnak, hanem hogy a Bibliát veszik alapul mindig. De ezt úgy mondtam, hogy én a saját tapasztalatlan kútfőmből beszéltem, de remélem, hogy kellemesen fogok csalódni! :)

2011. júl. 19. 15:54
 18/46 anonim ***** válasza:
8%
Egyik se, és akkor nem fog fájni emiatt a fejed.
2011. júl. 19. 17:58
 19/46 anonim ***** válasza:
29%

A katolikus Egyház apostolai írták le az Evangéliumot még az 1. században, és ők a Szentírást eszközként használták - mint mai is, az ember életében, és nem pedig egy természetfeletti zsinórnak, amely az emberi értelemnél felsőbbrendű - ugyanis az értéke kegyelemből és nem pedig lényegétől fogva származik. A Biblia és a korai egyház lelkisége a Szentlélek sugallatából eredt és ered ma is.

"Minden írástudó, aki jártas a mennyek országának tanításában, hasonlít a házigazdához, aki kincseiből újat és régit hoz elő." (Mt, 13, 51)

Ne higgy a szélsőprotestánsoknak, mert ők csak mások hibáit róják fel, holott semmit nem tudnak az Egyház lelkiségéről - bár jelentősen belejátszik az is, hogy a mai világban az Egyház papjainak egy része nem mindig van felkészítve arra, amire felkészítették pár évszázaddal ezelőtt mindig.

2011. júl. 20. 09:45
 20/46 anonim ***** válasza:
71%

Figyelj! Nem tudom már eldöntötted e, hogy melyik utat választod de halgasd meg az én változatomat is. A Katolikus vallás a legrégebbi vallás és hazánkban a legelterjedtebb is. Hogy cáfoljam a fenti dolgokat el szeretném mondani, hogy a szentek, Szűz Mária és a rózsafűzér NEM BÁLVÁNYIMÁDÁS! Sok Protestáns embernek ezt mesélik be más emberek, annélkül, hogy ennek utána néznének. A szentek olyan dolgokat cselekedtek, amik nekünk embereknek példásak lehetnek ezért vannak a szobrok a templomban, hogy példát mmutassanak nekünk. Szűz Mária pedig Jézusnak az Istennek és embernek az édesanyja volt. És ahogy az ősi latin mondás is tartja Ad Jezum Per Mariam. Azaz Mária Által Jézushoz. Ő csak segít nekünk járni Jézus útját és megvéd bennünket. Általa imádkozunk Jézushoz. A Katolikus egyház minden egyes Szentmisében felkínálja az Úr Jézus testét és azt mindíg magunkhoz vehetjük és ez által is erősödünk és könnyeb életünk.

Köszönöm, hogy elolvastad!

2011. júl. 21. 21:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!