Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehetek Katolikus pap? Lent.

Lehetek Katolikus pap? Lent.

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy csak akkor lehetek Katolikus pap, ha már gyermekként megkereszteltek. Ez igaz? Nem vagyok megkeresztelve, de szeretnék megkeresztelkedni. Egy ideje már gondolkozok azon, hogy Katolikus papnak állok, vagyis szeretnék pap lenni, de ennek mi a feltétele? A sulin, tanuláson kívül. 20/F
2011. júl. 12. 22:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem ha minden áron pap akarsz lenni akkor válassz inkább más vallást. A katolikus pap nem élhet házas életet.
2011. júl. 13. 19:30
 22/29 A kérdező kommentje:
17:22 - Köszönöm! :)
2011. júl. 13. 19:36
 23/29 anonim ***** válasza:

Én nagyon örülök neki hogy pap szeretnél lenni, és remélem hogy sikerülni is fog neked. :) Azt próbáld meg kideríteni, hogy vajon ez a te ötleted, vagy Isten is melletted áll és Ő egyengeti úgy az életed hogy ezt az elhatározást hogy pap szeretnél lenni, megerősíti benned. Papnak lenni szerintem nagyon nagy felelősség, mivel a papnak a rábízott lelkekért felelnie kell. De ugyanakkor nagyon sok lehetőség is van mivel nagyon sok az olyan lélek akinek támogatásra lenne szüksége. Az Ars-i plébános életét ismered? Ha nem akkor olvass róla, nagyon tanúságos.

Gondold meg azt is hogy részt vehetnél egy Szentlélek (Élet a Lélekben) szemináriumon, hogy a Szentlélek vezessen és így jó pap lehess.

2011. júl. 14. 09:00
 24/29 anonim ***** válasza:

tegnap 18:06

Rosszul fogalmaztam, azt hiszem. A papság és a lelkészség két különböző dolog. Az előbbi magányosabb, sőt mélyebb (szentségi) hivatás, a másik közösségibb és profánabb.

A görögkatolikusoknál annyi a különbség, hogyha a pap már összeházasodott, akkor még felszentelhetik pappá (de püspök nem lehet már belőle). Bár szerintem vizsgáld meg, melyiket szeretnéd.

2011. júl. 14. 09:39
 25/29 anonim ***** válasza:
9:00 Osztom a jótanácsot. :)
2011. júl. 14. 09:40
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is gratulálok!!!!

Ha fiatal korod ellenére ilyen gondolatok foglalkoztatnak, akkor bizonyára van "meghívásod", Jézus "dolgozik" már a szívedben!

Ez egy nagy kiválasztatottság, a KATOLIKUS papi hivatás!!

Hogy katolikus vagy református, az egyáltalán nem mindegy, "Ég és Föld"!

A keresztelkedés nem probléma, tedd meg minél hamarább és a bérmálást is. A helyi plébánosod már fogja tudni, mit kell csinálnod.

Érettségi után mehetsz a Semináriumra!

Isten áldását és sok sikert kívánok Neked!!!

2011. júl. 15. 00:46
 27/29 anonim ***** válasza:

Szia!

Megkeresztelkedés előtt általában kb. 1-2 év felkészítésre kell járni, ettől kivételt csak nagyon indokolt esetben tesznek. Aztán keresztelés után ált. 3 évig nem mehetsz szemináriumba, mert az újonnan megtérők sokszor annyira erős lelki élményekben részesülnek, hogy összekeverik a papi/szerzetesi hivatást a megtéréssel. Úgyhogy ha tényleg pap szeretnél lenni, hamar állj neki.

Keress egy plébániát és beszélgess a plébánossal. Ha Bp-en, Pécsen, Egerben vagy Szombathelyen élsz, tudok ajánlani jó helyet, jó embert. De ha máshol, és megírod, hol, akkor rövid utánajárás után szintén szívesen ajánlok olyan papot, akivel érdemes beszélgetni.

Isten áldjon! Üdv!

2011. júl. 16. 21:21
 28/29 anonim ***** válasza:

"...Ha Bp-en, Pécsen, Egerben vagy Szombathelyen élsz, tudok ajánlani jó helyet, jó embert. De ha máshol, és megírod, hol, akkor rövid utánajárás után szintén szívesen ajánlok olyan papot, akivel érdemes beszélgetni. "

Halló,

meg szabadna ezt a lehetöséget nekem is kapnom?

(Budapesten, Szombathelyen).

Nagyon kedves lenne...

2011. júl. 16. 21:51
 29/29 anonim ***** válasza:

21:21-hez:

Nagyon "benfentesnek" tünik...

Én a "Kultúra rovatban" feltettem már ezt a kérdést, talán ehhez is lenne valami jó hozzászólása, ötlete:

"Kinek lenne kedve ill. ki ismer olyan (pop) zeneszerzöt, akinek kedve lenne (igényes) keresztény (modern!) dalszövegek megzenésítésére?"

Esetleges válaszát elöre is nagyon köszönöm!

2011. júl. 16. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!