Úgy hallottam, hogy csak akkor lehetek Katolikus pap, ha már gyermekként megkereszteltek. Ez igaz? Nem vagyok megkeresztelve, de szeretnék megkeresztelkedni. Egy ideje már gondolkozok azon, hogy Katolikus papnak állok, vagyis szeretnék pap lenni, de ennek mi a feltétele? A sulin, tanuláson kívül. 20/F
Úgy ahogy, nyilván tisztában van a dolgokkal, ha ezen gondolkodik, csak egy ötlet volt, úgyis az lesz, ami szeretne, csak 20 évesen ilyen elhivatottságot, h nincs család, nagyon nehezen tudok elképzelni! Főleg h nem is vallásos családból származik! Persze nyilván tudja magáról, aztán meg ha nem jön be neki mégse, akkor ki is léphet később, szóval azért vannak még opciók, csak mondom, hihetetlen.
Amúgy nővérem jár gyónni néha és olyankor faggatja a papokat :D Az egyik azt mondta volt menyasszonya, amikor megszólította Isten és elhagyta a nőt, pap lett. Na ez is durva!
2011. júl. 13. 00:35
12/29 anonim válasza:
mindenkinek szíve joga mit csinál amíg azzal másokat nem zavar
2011. júl. 13. 00:37
13/29 anonim válasza:
Semmi akadálya annak, hogy papnak állj. Én csak egy valamit javasolnék! Nem olvastam el a hozzászólásokat, de a véleményem az, hogy kicsit várj még ezzel. Vedd fel szépen sorban a szentségeket, de ne rohanj. Mostanában nagyon sok 28-35 éves papról hallottam, akik hirtelen szerelembe este és rájöttek hogy nekik ez nem megy... Te csak akkor menj bele, ha egészen biztos vagy abban hogy ezt feltudod vállalni!
2011. júl. 13. 00:49
14/29 anonim válasza:
0.49: én nem csak hallottam ezekről a papokról, hanem találkoztam, beszéltem is velük... Fontold meg szerintem, hogy valóban katolikus pap szeretnél-e lenni, mert szerintem kár ilyen könnyen elhatároznod magad egy kész álláspont mellett. (Ha már katolikus pap vagy, csak minimális szabadságod van a gondolkozásban). Ismerj meg más vallásokat, így többet megtudsz a világról, és ha még mindig katolikus pap akarsz lenni, akkor legalább nagyon jó katolikus pap leszel! F/18
2011. júl. 13. 08:55
15/29 anonim válasza:
Jól beszél az utolsó sztem, mert ok, h később is dönthetsz másképp, és kilépsz ha nem tetszik, de azért ez komolyabb döntés, minthogy gépész v villamos mérnök akarsz-e lenni.
Ellenben ha te ebben vagy teljesen biztos, ámen. Csak azért tanácsolunk ám mindenfélét, mert nem írtad mennyire vagy elhivatott, remélem ezt tudod, nem eltéríteni akarunk.
2011. júl. 13. 15:06
16/29 A kérdező kommentje:
Azért szeretnék Katolikus pap lenni, mert nekem már csak a vallás maradt az életemben. A szerelemről annyit, hogy sosem voltam szerencsés a szerelemben, minden lánytól kosarat kaptam, és nemrég eljutottam arra a pontra, hogy már nincs is szükségem társra. Csonka családban nőttem fel, anyukám nevelt fel, aki sosem szeretett. Volt, hogy kidobott az utcára, fojtogatott, stb.
2011. júl. 13. 16:36
17/29 anonim válasza:
16:36: olvass el néhány könyvet. Pl.: Bhagavad-Gítá, vagy A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupáda - A tökéletesség útja.
(Az előbbivel kezd szerintem)
2011. júl. 13. 16:39
18/29 anonim válasza:
Hát ebben az esetben lehet, h tényleg neked való ez az élet, mert a vallásos emberek nagyon sok vigaszt kaphatnak. De én azért csak-csak azt mondom, ha nem vagy elkötelezett katolikus, akkor fordulj a református egyház felé, hiszen 20 évesen azt gondolod, h nem szeretnek a lányok, nem kellenek neked, de később bárkit megismerhetsz és így legalább nem kéne eldöntened, melyik kezedet harapd le, ha érted, mire gondolok. Sajnálom h ez történt veled, remélem jobb sorsod lesz, drukkolok.
2011. júl. 13. 17:22
19/29 anonim válasza:
Református semmiképpen ne legyél, a katolikus tanítás legvehemensebb ellenségei. Akkor inkább légy görögkeleti katolikus (nem a skizmatikus ortodoxokra gondoltam, hanem a visszatért részükre)...
2011. júl. 13. 17:47
20/29 anonim válasza:
17.41
Ezt nem gondolhatod komolyan :D
Katolikusként református hittanra jártam meg minden, de egyszer egy kis ideig jártam a nővérem iskolájába, ami katolikus iskola volt, és ott sem fedeztem fel ellentmondásokat, ne adj' Isten ellenségeskedést... Ne vicceljünk már :D
Persze az is jó ötlet, h a kérdező ismerkedjen meg a görög katolikusok nézeteivel, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!