Úgy hallottam, hogy csak akkor lehetek Katolikus pap, ha már gyermekként megkereszteltek. Ez igaz? Nem vagyok megkeresztelve, de szeretnék megkeresztelkedni. Egy ideje már gondolkozok azon, hogy Katolikus papnak állok, vagyis szeretnék pap lenni, de ennek mi a feltétele? A sulin, tanuláson kívül. 20/F
a katolikus kisbetű, de semmi akadálya nincs, hogy megkeresztelkedj és papnak állj....
kötelező hittan van keresztelkedés előtt én eljártam rá, elolvastam a Bibliát és NEM keresztelkedtem meg ...12-13 éves voltam ;) ...egyszóval, ne azt döntsd el egyelőre, hogy te pap akarsz lenni, hanem készülj fel arra, hogy katolikus légy, utána gondolkozz el azon, hogy pap fel tudod-e vállalni egy katolikus pap szerepét
2011. júl. 12. 22:43
2/29 anonim válasza:
Szia!
Szerintem elég, ha most megkeresztelkedsz, és kitanulod. De jobb lesz, ha erről megkérdezel egy papot. Egyébként miért szeretnél pap lenni?
2011. júl. 12. 22:50
3/29 anonim válasza:
Ha még nem vagy megkeresztelve sztem inkább református pap légy, akkor lehet családod, az Istenük meg ugyanaz. Amúgy sztem manapság a katolikusok nem nagyon válogathatnak a paptanoncokból, úh biztos vok benne, ha te feltárod a szándékod, akkor szeretettel fognak várni.
2011. júl. 12. 23:12
4/29 anonim válasza:
Ha már keresztény pap leszel, legalább könyörgöm ne katolikus!
Egyébként miért nem ismerkedsz meg előbb más vallásokkal(nem csak európai vallásokra gondolok). Ha nem változik meg a véleményed, a megszerzett tudást akkor is tudod alkalmazni a hivatásod során! F/18
2011. júl. 12. 23:17
5/29 anonim válasza:
Lehetsz katolikus pap úgy, ha még csak most fogsz megkeresztelkedni. Ne hallgass azokra, akik itt összevissza beszélnek, egyáltalán nem mindegy, hogy katolikus vagy református. Őszintén remélem, hogy sikerül katolikus papnak lenned, ez nagy szolgálat, hivatás. Kérd a helyi plébánosod segítségét! Egy rómkat teológus hallgató
2011. júl. 13. 00:08
6/29 anonim válasza:
könyörgöm!!! az "értelmes" válaszolók miért akarják szerencsétlent lebeszélni? ez nem alsónemű, hogy válogasson az ember, hogy melyiket veszi fel. ha neki az tetszik hát legyen katolikus.
az egyik válaszoló meg büszke lehet magára, hogy legalább nyelvtanból jó, hamár emberileg egy nagy nulla
2011. júl. 13. 00:13
7/29 anonim válasza:
Én katolikus vok, de be nem teszem a lábam egy katolikus templomba, még turistaként sem! Mélységesen elítélem ezt az egyházat, és kérlek ezért ne pontozzatok le, van hozzá jogom. Azért írtam a református egyházat, mert értelmesebb, és mélységesen sajnálom, h babakoromban belekényszerítettek ebbe. Persze átkeresztelkedhetnék, de az már nem ugyanaz mintha kiskoromtól végigcsinálom a református dolgokat, szóval marad így, csak nem vok hajlandó gyakorolni ezt a vallást, semmi pénzért.
2011. júl. 13. 00:21
8/29 anonim válasza:
akkor nem gyakorlod, de nem kell áttéríteni másokat erőszakkal más vallásra
2011. júl. 13. 00:23
9/29 anonim válasza:
Nem is áll szándékomban csak azt mondtam HA esetleg még nem döntött, ez azért nem egy keresztes háború :P Csak vicc, ne sértődjetek meg.
2011. júl. 13. 00:30
10/29 anonim válasza:
de már döntött, szerintem elég egyértelműen kiderül a kérdésből!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!