Miért utálják az ördög és az angyalai az embereket?
19:12
Úgy tudom, hogy Isten senkit nem pusztít el. A Biblia örök büntetésről, örök szenvedésről ír.
Már valamelyik másik hasonló kérdés kapcsán beszéltünk erről a témáról és így most ugyanazt fogom írni még egyszer. Persze ez nem baj.
"Tudom, hogy buta kérdés, de honnan tudod, hogy Isten nem lesz jelen a pokolban? Ő nincs mindenhol jelen elvileg? "
Most mindenhol jelen van Isten, de a pokol kimondottan azért készült hogy a bukott angyaloknak legyen valami helye ahol Istentől elkülönülten lehetnek.
Ez Szent Fausztina nővér naplójából van, aki járt a pokolban:
”Ma egy angyal levitt a pokol mélyére. Ez nagy kínok helye. Hatalmas nagy a térsége. A szenvedések fajtái, melyeket láttam, a következők: az első kín, mely a poklot alkotja - Isten elveszítése, a második - a szüntelen lelkiismeret-furdalás, a harmadik az, hogy a lelkek sorsa itt már sohasem változik meg. A negyedik kín - a tűz, amely átjárja a lelket anélkül, hogy elpusztítaná. E szörnyű szenvedés tisztán lelki tűz, amit Isten haragja gyújtott lángra. Az ötödik - az állandó sötétség és az iszonyú, fullasztó szag. Bár sötét van, az ördögök és az elkárhozott lelkek kölcsönösen látják egymást, látják mások és a maguk gonoszságát. A hatodik fajta szenvedés - a sátán szüntelen társasága, a hetedik - a szörnyű kétségbeesés, a gyűlölet Isten ellen, istenkáromlások, átkok, gyalázkodások. Ezek azok a fájdalmak, melyeket az összes kárhozott lélek közösen szenved. De ezzel nincs vége. Különleges lelki fájdalmak is léteznek, nevezetesen az érzékek kínjai. Amivel az egyes lelkek vétkeztek, az által szenvednek leírhatatlanul irtózatos módon. Rettenetes barlangjai és mélységei vannak a gyötrelemnek, ahol az egyik fájdalom különbözik a másiktól. Látva ezeket a szörnyű gyötrelmeket, meghaltam volna, ha Isten mindenhatósága nem tart fenn. A bűnösöknek tudniuk kell, hogy az egész örökkévalóságon át az által az érzékük által fognak gyötrődni, amellyel vétkeztek. Isten parancsára írok ezekről a dolgokról, hogy egyetlen lélek se mentegethesse magát azzal, hogy nincs pokol, és nem volt ott senki, nem lehet tudni, mi van ott. Én, Fausztina nővér, Isten parancsára jártam a pokol szakadékaiban, hogy hirdessem és tanúsítsam a lelkeknek, létezik a pokol. Most nem beszélhetek róla, mert Istentől azt a parancsot kaptam, hogy írásban hagyjam hátra ezeket. Az ördögök nagyon gyűlöltek, de Isten parancsára engedelmeskedniük kellett nekem. Amit leírtam, az csak gyenge árnyéka a valóságnak, amit láttam. Egyet megjegyeztem: a legtöbb ott szenvedő lélek olyan, aki nem hitte el, hogy van pokol. Midőn magamhoz tértem, nem tudtam a rémülettől rendbe jönni, annyira lesújtott a lelkek szenvedése. Ezért még buzgóbban imádkozom a bűnösök megtéréséért. Szünet nélkül könyörgök értük Isten irgalmához.” (Napló: 741)
Itt említi hogy Isten elvesztése az egyik nagy fájdalom a pokolban. Ha aki ott van elvesztette Istent akkor ebből következik hogy nincs jelen, nem?
"
Ha viszont tényleg nincs jelen, akkor vajon nem is tudja, hogy mi történik ott? Pedig ő tartja fenn, nem?
"
Szerintem tudhat arról hogy mi van ott úgy hogy nincs ott. Én is például látom a Gellért hegyet, de nem vagyok ott.
KEDVES KÉRDEZŐ
Azért gyűlölik az embert mert Isten szereti öket, és mivel Istennek nem tud ártani az embereknek árt hogy fájdalmat szerezzen Istennek, mert neki ez a legnagyobb fájdalom ha az emberiség elveszik..
"Isten nem tud szenvedni"
Akkor a kereszten Jézus nem szenvedett? Vagy Jézus nem Isten? A getszemáni kertben is nagyon szenvedett, és azóta is szenved a bűnök miatt. Isten soha nem változik. Azóta is szenved ha mondjuk az emberek megtagadják vagy ellene fordulnak. De akkor is szenved ha az emberek egymásnak ártanak. Ugyanúgy ahogy egy édesapa is szenved ha a gyerekei mondjuk összeverekednek.
Azok a csodák amelyekben szobrok könnyeznek vagy vért könnyeznek mind erre hívják fel a figyelmet.
"Úgy tudom, hogy Isten senkit nem pusztít el. A Biblia örök büntetésről, örök szenvedésről ír."
Alá tudod támasztani az állításodat a Bibliából? Mert én alá tudom támasztani az ellenkezőjét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!