Miért utálják az ördög és az angyalai az embereket?
"Az mit jelent, hogy bűnbánatot nem tarthatnak? Nem képesek rá?"-Nem képesek. Egy próbatételük volt, elbukták.
" Isten eleve a paradicsomba teremtette az embert,"-igen, oda és nekik is adott egy parancsot, mert őket is próbára akarta tenni...a világ végén, amikor leszáll az Égi Jeruzsálem, már egy másik, a teremtés kezdete óta készített másik világot fogunk megismerni
"az angyalok helyére kerüljenek az emberek "- a megváltás azt jelenti, hogy az ember képes legyen felemelkedni az angyalok szintjére, azért vannak a szentségek hogy ebben segítsék, lehetne evolúciónak nevezni, mert ez az, az emberben rejlő lehetőségek fokozatos kibontakozása...
"Isten szereti az embereket"-igen Isten annyira szereti az embereket, hogy Ő is ember akart lenni, nem angyal, naná hogy irigyek ránk a bukott angyalok...
"A pokolba kerülő emberek tarthatnak majd bűnbánatot?"-nem az a lehetőség lezárult nekik, már csak imádkozni lehet értük
"pokolban miért fogják bántani az embereket (nyilván gyűlöletből ott is) az ördög és a démonai"-ilyen nincs szentírásban, hanem az, hogy tűz és féreg kínozza majd az oda végleg kerülőket
21:47
Bűnbánatra miért nem lesz lehetősége az embereknek? Nem éppen az lesz a büntetés egy része, hogy bánni fogják, amit elkövettek örökké?
De ha nem bánhatnak semmit, és számukra minden lezárult, akkor mi értelme lenne imádkozni értük?
"A kérdező kommentje:
"ezt még a Sátán és kőkemény ördögi csapata sem bírná cérnával...:-)"
Ezzel ellentmondtál a mondandód első részének."
Nem mondtam ellent neki,csak nem volt elég egyértelmű amit írtam:-)
irónikusan értettem,hogy ha létezne is ilyen,hogy Sátán és ördögi csapata,akkor még ők sem bírnának ki ilyen kiképzést.
"Bűnbánatra miért nem lesz lehetősége az embereknek? Nem éppen az lesz a büntetés egy része, hogy bánni fogják, amit elkövettek örökké?"
Bűnbánatra szerintem azért nem lesz lehetősége az embereknek a pokolban, mert a bűnbánat is a Szentlélek ajándéka, a pokolban pedig nincs jelen Isten. Aki megbánja amit tett az nem kerül a pokolba.
"De az angyalok is Isten képére vannak teremtve, nem?"
Nem, az angyalok másmilyenek mint az emberek. A bukott angyalok szerintem nem hasonlítanak Istenre, inkább rondák lehetnek :)
"Bűnbánatra szerintem azért nem lesz lehetősége az embereknek a pokolban, mert a bűnbánat is a Szentlélek ajándéka, a pokolban pedig nincs jelen Isten. Aki megbánja amit tett az nem kerül a pokolba."
Tudom, hogy buta kérdés, de honnan tudod, hogy Isten nem lesz jelen a pokolban? Ő nincs mindenhol jelen elvileg?
Ha viszont tényleg nincs jelen, akkor vajon nem is tudja, hogy mi történik ott? Pedig ő tartja fenn, nem?
Szerintem nem lehetnek rondák a démonok, Istennek egyik teremtménye sem ronda. Más kérdés, hogy csak az lehet igazán szép, sőt gyönyörű, akiben Isten lelke lakik. Egy szépségkirálynőt is elcsúfíthat a gonoszság, a gyűlölet. Amennyiben nem szépek, az a bűn miatt van amiben tobzódnak.
Kedves kérdező!
Sátán és az angyalai helytelen vágyakat kezdtek el kifejleszteni magukban. Sátánnak az imádat kellett az angyaloknak meg a földi asszonyok, melyből gonosz és hatalmas teremtmények születtek a Nefilek írja a Biblia. Elvetették Isten uralmát. Isten megbüntette Őket, kizárta az égből, ezért nagyon dühösek és tudják, hogy csak rövid idejük van hátra, mert el lesznek pusztítva Isten által a kellő időben, de addig még dühöngenek egy kicsit.Sátánnal (Jelenések 12:7–9)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!