Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudatosan vétkeztem az Úr...

Tudatosan vétkeztem az Úr ellen. Tudtam hogy amit teszek bűn és hogy rossz dolog. Bánom már nagyon, van esélyem megbocsátásra? ( (Paráznaságról lenne szó) )

Figyelt kérdés
Komoly válaszokat kérek
2011. júl. 3. 16:53
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nagyon szép... Tudatosan vétkeztem.. tehát nem megbocsáthatatlan bűnt követtem el?
2011. júl. 3. 19:01
 12/27 anonim ***** válasza:

Megbocsájtható mondom! :)

Minden megbocsájtható, még ha tudatosan leszel tömeggyilkos, még azt is megbocsájtaná Isten! :)

Itt van még egy vidi:)

[link]

2011. júl. 3. 19:03
 13/27 anonim ***** válasza:
82%

Isten megbocsájt! Jézus mit mondott a házasságtörő asszonynak? "Én sem ítéllek el,menj el békességel és ne vétkezz többé."

Bánd meg szívedből és kérd az urat,hogy szabadítson meg téged a paráznaság fogságából.(Hittel kérjed)

2011. júl. 3. 22:15
 14/27 anonim ***** válasza:

"Tudatosan vétkeztem"

Ha nem lenne tudatos, mondhatni nem is lett volna igazi bűn.

2011. júl. 3. 23:27
 15/27 anonim ***** válasza:

Ha nem lenne tudatos, mondhatni nem is lett volna igazi bűn.

Na igen ebben van valami de ez csak a kiskorúakra igaz, akik még nem tudják hogy mit csinálnak. Tehát akkor felel csak az ember a maga bűneiért, ha már legalább megérte azt a kort, amikor már (gondolom) van élettudatuk, és tudják azt, hogy mi is számít bűnnek.

2011. júl. 4. 09:09
 16/27 A kérdező kommentje:

A halálos bűn az az hogy tudva és akarva vétkezem.

Én tudtam hogy bűnt követek el de olyan erős volt a kísértés hogy nem bírtam ki. Tehát akkor így is megbocsájtható?

2011. júl. 4. 09:25
 17/27 anonim ***** válasza:
90%
Ha őszintén megbántad, akkor igen! De ne félelemből bánd meg, hanem mert ezek a dolgok nagyon sok rombolást végeznek az életedben, önzővé és szex-orientáltá tesznek, amik igencsak akadályok abban, hogy Isten használjon a tervéhez téged.
2011. júl. 4. 10:48
 18/27 anonim ***** válasza:

Jézus pontosan az olyan emberekért jött el amilyen te is vagy! Megnézted azt a videót amit belinkeltem?

Amúgy én még durvábban jártam ezekkel a dolgokkal. Pontosan tudom hogy milyen érzéseid lehetnek ezen az ügyön. Én 5 éven keresztül (kb 5 éven keresztül) ezeket a dolgokat tettem. Megtettem és kértem az Urat hogy bocsájtson meg nekem. Aztán megint vétkeztem tudatosan. Őrült egy világ ez. De hogy hogy nekem 5 évig tartott mindez? Hogy hogy 5 éven keresztül képes voltam ezt csinálni? Úgy hogy nem vettem eléggé komolyan a megtérést és függő is voltam. Te gondolom még nem vagy akkora nagy bajban, amilyenben én is voltam...

De végül megnéztem azt a videót amit már neked is belinkeltem: www.cross.tv

Nekem nagyon sokat segített. Rajtad is segíteni fog.

Már szinte utó, utó írat :) - Kérd meg Istent hogy költözzön a szívedbe! :)

2011. júl. 4. 13:57
 19/27 anonim ***** válasza:
31%

Kedves Kérdező!

Azt gondolom, sokszor szigorúbbak vagyunk magunkhoz, mint Isten hozzánk, és elfelejtünk gondolkodni, méghozzá biblikusan. Bűn-e az önkielégítés? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Kifejezetten konzervatívnak tartom magam, de a következő a véleményem a dologról:

Némi szójátékkal élve azt gondolom, nem a "kielégítés" a bűn, hanem az "ön", vagyis az önzés. Tehát amikor egyedül él az ember, sőt (ne botránkozzatok meg), amikor a társának szerez örömet vele az ember (amennyiben mindketten örömüket lelik benne), akkor az önkielégítés nem bűn. A bűn az, amikor házastársad van, akit boldoggá kellene tenned, de ahelyett hogy őt boldoggá teszed szexuális téren (is), másnál, vagy épp magadnál keresed a boldogulást - vagyis megtagadod önmagad a társadtól.

Hogy ezt nem magamtól gondolom így, nézzük meg a Bibliát: 1Mózes 38,6-10. Erre az igére szoktak hivatkozni az önkielégítés ellen. Azonban itt szó nincs erről!!! Onán bűne az volt (ezért hívják igen tévesen az önkielégítést onanizációnak), hogy nem volt hajlandó teljesíteni a sógorházasság kötelességét (vagyis gyermeket nemzeni bátyja feleségével), mivel tudta hogy a születendő gyermek nem az övé lesz, hanem bátyjáé. (Tessék elolvasni: 9. vers.) Ezért az aktus közben megtagadta a sógornőjétől a spermiumanyagát. Semmilyen önző örömszerzés nem történt itt!

No, egy szónak is száz a vége: Isten szeret, és az embert boldogságra teremtette. Nem önző, a másikon átgázoló, hanem a másik embert észrevevő, sőt gazdagító boldogságra. Ezt nagyon jól fejezi ki Agusztinus egyházatya, amikor ezt mondja: Szeress, és tégy, amit akarsz! Szóval, kedves kérdező, ne légy szigorúbb magadhoz, mint amilyen hozzád Isten. Olvasd a Bibliát, keress egy jó gyülekezetet, és hiszem, hogy Isten szeretete fogja vezetni az életedet, és ha engeded, életed minden területén azt fogja megmutatni, hogy mennyire szeret Téged!

Szeretettel imádkozom érted ismeretlenül is:

egy református lelkész

2011. júl. 4. 18:42
 20/27 anonim ***** válasza:
7%

Ha téged és engem is Isten teremtett, mégpedig a saját képmására, akkor Isten is szokott maszturbálni, úgy, ahogy bárki más.

A "ne paráználkodj" azt jelenti, hogy nem szabad állatokkal szexelni.

Bármit teszel, csak a saját lelkiismeretednek kell megfelelned. Ellenkező esetben nem a saját életedet éled, hanem azét, aki megfelel valakiknek. És egy élet elpazarolására a legnagyobb vétek.

2011. júl. 4. 22:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!