Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A házasságig szeretnék várni...

A házasságig szeretnék várni de nagyon vágyom a barátomra? H bírhatnám ki?

Figyelt kérdés
saját döntésem, h szüzen szeretnék házasodni.A barátommal 3 hónapja vagyunk együtt és őrülten vágyom rá. Nem szeretném "megszegni" a fogadalmamat, akármilyen nehéz is, ki szeretném bírni. Hogyan lehet ezt? Azt hiszem eleve elég túlfűtött vagyok, őt ráadásul nagyon szeretem is. Esküvőről 2-3 éven belül nem hiszem h szó lenne, mivel 19 vagyok. Az olyan válaszok, h hát feküdj le vele, kérem kíméljenek, mert itt most nem az a kérdés, h megteszem-e, hanem h h tudnám kivárni. Ebben kérek segítséget. köszönöm
2011. júl. 2. 19:00
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
95%

Irtó nehéz volt. Az volt jó, hogy mindketten így akartuk. Mert egymást ösztönöztük, ha egyikünk gyengébb volt, akkor a másik tudott gondolkodni, vagy ha kimondtuk, akármelyikőnk, hogy én úgy érzem, nem bírok magammal, ez annyira kijózanítóan hangzott, hogy fogtuk magunkat, és elmentünk vásárolni, vagy a plázába sétálni.

Így visszatekintve, elmondahatatlanul jó, hogy mind2en elsők voltunk egymásnak, és én csak az övé, ő csak az enyém. Tényleg megéri.

Arról nem is beszélve, hogy attól féltem leginkább, milyen lesz a lelkiismeretem, ha egész életemben így terveztem, így állok tisztán Isten előtt.

Inkább a fiút veszítettem volna el, mert akkor nem szeretett volna igazán. De mi mindketten így voltunk, így nagyon más helyzet.

2011. júl. 2. 19:48
 22/49 anonim ***** válasza:

Bizony helyesen írt felőletek Pál, mikor ezt mondta a Korintusiaknak írt első levelének hetedik részében:

"De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

Először is tisztázni kellene, hogy mi az a házasság szerinted?

Egy emberi procedúra? Mi a házasság Isten előtt? Mikor mondhatod, hogy házastársak vagytok, és innentől kezdve nem törhetsz házasságot? És mi előtt igen? Van ilyen egyáltalán? Meg tudsz nekem válaszolni ezekre a kérdésekre?

2011. júl. 2. 22:34
 23/49 anonim ***** válasza:
55%

Tekintsd példának a múlt fiataljait.Akkor természetes volt, hogy esküvő előtt nincs szex, pedig bizonyára nekik is voltak vágyaik.Abban az időben a szülők feladata volt vigyázni a fiatalokra, hogy ezt be is tartsák.

A legfontosabb az volt, hogy még a lehetőségét is kerülték annak, hogy a fiatalok kettesben maradjanak.Mindig volt valaki aki felügyelte őket.A lányok nem véletlenül nem mehettek sehova kísérő nélkül(gardedám) és a házakban a hall nevezetű helyiségnek is az volt a funkciója, hogy ott a fiatalok kettesben beszélgethettek, de a szülők bármikor ellenőrizhették őket.

Nagyon rossz ötletnek tartom a pettinget,ölelgetést, simogatást mert ezek csak fokozzák a vágyat, nem csillapítják. Ezért nevezzük előjátéknak.

Ha szilárd az elhatározásod,kerüld az ilyen helyzeteket.

Nem lesz könnyű, mert kamaszkorban megbolondulnak a hormonok, de ne feledd: a lélek a test fölött áll. Emellett van egy nagyon erős segítséged akire mindig számíthatsz.

Én azt tapasztaltam a saját házasságomban, hogy minél többet foglalkozom Istennel, minél jobban betölti az életemet, annál kevésbé érdekelnek a testi dolgok, pl a szex.Imádkozz sokat, és kérd az Úr segítségét, hogy kitartó legyél. Hidd el megéri.

2011. júl. 3. 01:40
 24/49 anonim ***** válasza:
38%
Kedves utolsó, én azt gondolom, ez a gondolkodas a bűn. A test az Isten egy szikrajanak, a léleknek lakhelye, temploma. A testenm kerezstul Isten szólal meg. Ez a követelő vágy Isten kívánsága, érzése. A legszebb dolog, beteljesules, egysegelmeny, ami tortenhet emberrel, angyallal, istennel: a szerelem. Ellene harcolni bűn. Miert gondolod maskepp?
2011. júl. 3. 01:47
 25/49 anonim ***** válasza:

Ja, már értem a kulonbség okát:

"kamaszkorban megbolondulnak a hormonok, de ne feledd: a lélek a test fölött áll"

Ez tevedes, a lélek a testben lakik, a test a lélek 3dimenziós ruhája, Isten egyik arca, jelenlegi megtestesuléseinek egyike.:)

2011. júl. 3. 01:49
 26/49 anonim ***** válasza:
43%
Ha a melledet simogatja, szerintem rég rossz. Előbb utóbb továbbmegy, tudja, h te sem bírod sokáig. Szerintem máshogy nem nagyon lehet kibírni, minthogy mindkettőtöknek igazi személyes kapcsolata legyen Istennel, őszinte hívő élettel. Ha erről szól az életetek meg sem fordul a fejetekben h lefeküdjetek egymással.
2011. júl. 3. 01:59
 27/49 anonim ***** válasza:
90%

Jézus erejével ki lehet védeni. Jézus mindenek fölött áll. "Istennel minden lehetséges."

"Kérjetek és adatik nektek" - Kérd Istent,hogy segítsen ellene állni.

"Test kívánsága a Lélek ellen tör,a Léleké pedig a test elle."

Olvasd el a Pál Rómaiakhoz írt levelének 8. részét.

2011. júl. 3. 06:54
 28/49 anonim ***** válasza:
Mást tanácsolt a korintusiaknak, mint a rómaiaknak?:D:D Miért?
2011. júl. 3. 07:03
 29/49 anonim ***** válasza:

Csak aztán nehogy a házasság után kiderüljön, hogy nem illetek össze az ágyban.

Nem félsz attól, hogy megcsal? Egy férfi azért más, mint egy nő, benne sokkal jobban buzog a tesztoszteron, és elég egyetlen erotikus apróság, már lehet más karjaiba zuhan, még ha szerelmes is beléd.

Nem akarlak eltántorítani, de a negatív oldalait is végig nézted? Tudsz velük számolni, ha beüt a krach? Nehogy aztán összetörj!

2011. júl. 3. 09:10
 30/49 anonim ***** válasza:

""Test kívánsága a Lélek ellen tör,a Léleké pedig a test elle."

Olvasd el a Pál Rómaiakhoz írt levelének 8. részét."

Nem értelmezitek kicsit félre a test kívánságát?

Ez ellen menne? "És megáldá Isten őket, és monda nékik Isten: Szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek be a földet"

Hol van megírva, hogy bűn a házastársaknak falni nyalni egymást?

Nem lehet, hogy inkább ez?

"És látá az asszony, hogy jó az a fa eledelre s hogy kedves a szemnek, és kivánatos az a fa a bölcseségért: szakaszta azért annak gyümölcséből, és evék, és ada vele levő férjének is, és az is evék."

Ez éppolyan, mint ahogy házasságnak veszik Krisztus eme kijelentését is:

"És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen."

Ez nem ellenkezne egy kicsit ezekkel?

Mt 19,6 "Úgy hogy többé nem kettő, hanem egy test. A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válaszsza."

Mt 19:7-9 "Mondának néki: Miért rendelte tehát Mózes, hogy válólevelet kell adni, és úgy bocsátani el az asszonyt?

Monda nékik: Mózes a ti szívetek keménysége miatt engedte volt meg néktek, hogy feleségeiteket elbocsássátok; de kezdettől fogva nem így volt.

Mondom pedig néktek, hogy a ki elbocsátja feleségét, hanemha paráznaság miatt, és mást vesz el, házasságtörő; és a ki elbocsátottat vesz el, az is házasságtörő."

Nincs Péternek utódja, úgy ahogy sokan hiszik hogy van. Nem is volt, nem is lesz.

A meztelenség a Biblia szavai alapján nem azt jelenti, hogy nemi szerve nincs eltakarva. A meztelenség jellemtelenség.

"Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen:"

Ahogy a nyomorult sem azt jelenti, hogy szegény, a nyavajás sem azt, hogy allergiás, a vak sem, hogy nem lát az egyik szemére.

Éppúgy, ahogy a fehér ruha nem azt jelenti, hogy most lett Ariellel kimosva.

"Ezek azok, a kik jöttek a nagy nyomorúságból, és megmosták az ő ruháikat, és megfehérítették ruháikat a Bárány vérében."

A házastársi szex nem bűn, hanem parancs. Nincs megírva (kvázi Isten nem mondta sehol), hogy mit tegyenek a házastársak egymással, ha jó nekik. Az viszont írva van:

"A feleség nem ura a maga testének, hanem a férje; hasonlóképen a férj sem ura a maga testének, hanem a felesége." 1Kor 7,4

Itt a kérdés, hogy ki számít Isten előtt házastársnak?

"Ha tudni akarod, hogy Isten előtt mi a házasság, akkor olvasd el a például Mózes első könyvében Jákob történetét.

Például:"És monda ez: Ímhol az én szolgálóm Bilha, menj be hozzá, hogy szűljön az én térdeimen, és én is megépüljek ő általa.

Adá tehát néki az ő szolgálóját Bilhát feleségűl, és beméne ahhoz Jákób."

Ezzel talán egyértelmű: "Annakokáért elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté."

Magyarúl, akivel lefekszel a férjed. Légy hű mindhalálig a férjedhez, ne törj házasságot. Légy szerető, alázatos hozzá, miképpen neki is annak kell lennie hozzád, mert :"

"Ti asszonyok, engedelmeskedjetek a ti férjeteknek, a miképen illik az Úrban.

Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, és ne legyetek irántok keserű kedvűek." Kol 3:18,19

"Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak." Ef 5:22

1Kor 7,9 "De ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."

Miért nem értitek?

Miért kiáltjátok ki bűnnek, mit Isten teremtett? Miért mondjátok szentségnek, mit ember szentesít, és miért szentségtelenítitek meg, mit Isten szent szava szentesít?

2011. júl. 3. 09:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!