Mi van ha majdnem minden bűnt elkövettem? (Gyónás)
Mi van, ha majdnem minden bűnt elkövettem. Mire azt mind felsorolnám. :S
Most azt mondanátok, hogy a pap türelmes, de általában sokan járnak gyónni, és nem akarok senki idejét rabolni, sem a hívőkét, sem az atyáét.
És félek, hogy esetleg valamilyen bűnt kihagyok a sok közül :/
Kedves Kérdező!
Mit értesz az alatt, hogy nem "hivatalos"?
Miért fontos a hónap első péntekje?
A bűneidet meg is bántad, vagy csak azért mész gyónni, mert az valaki szerint "hivatalos"?
Ha megbántad azokat, csak azért, mert félsz a büntetéstől?
Valóban azt gondolod, hogy néhány miatyánkkal feloldozható a bűneid hosszú sora?
Mi lesz Veled, ha a gyónást tartod "hivatalosnak", és előtte meghalsz?
Szerintem ezeken a kérdéseken érdemes elgondolkozni egy kicsit, és a legtöbbre megtalálod a választ a Bibliában. Kövesd azt!
manju
Szia!
Én vallásos vagyok, és kisebb koromban én is feltettem ugyanezt a kérdést a hitoktatónak.
Azt mondta, hogy még ha véletlenül kihagyok valamit, nem baj, mert az is bocsánatot nyer, mivel a lelked mélyén bánod, vagy már akkor megbántad. Semmi értelme ezen rágódnod, emberek vagyunk, hibázunk.
Egyik előző válaszolónknak szeretném üzenni, hogy ha valaki öl, azt nem gyónhatod meg a papnak, azt püspöknek kell, az alól csak ő oldozhat fel.
De gondolom, te nem öltél az "összes bűn" címszó alatt :)
Valamint csak az a halálos bűn, ami a Tízparancsolat ellen vét. A misén pedig a közös gyónás is majdnem olyan jó, mint az egyéni, csak a "halálos bűnök" ott nem törlődnek.
Remélem, segítettem :)
Kedves Kérdező!
Tanácsolni tudom, hogy magának a Mennyei Atyának mondd el minden bút bajt, ami nyomja a szíved, és kérj Tőle bocsánatat, hiszen megteheted. Jézus Krisztus áthidalta az áldozatával azt a szakadékot, ami Isten és ember közt állt, szabad vagy elé állni, és vele konzultálni ezügyben. Ráadásul ha őszintén bánod, amit tettél, őszintén és visszavonhatatlanul megbocsát, és az sem baj, ha valamit kihagysz véletlen, mert Isten tudni fogja, hogy el szeretted volna mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!