Miért van az, hogy amióta keresztény gyülekezetbe járok, majdnem minden dicsőítéskor sírok?
Mit értesz te "keresztény gyülekezeten"?
Most folytathatnám úgy, hogy "ez egy nagyon tág fogalom", ahogy sokan hiszik, de valójában nagyon is szűk tábort érint az a "vád", hogy keresztények.
Szia!
Valószínű, hogy szabadulsz.... Írj nyugodtan privit.
Nagyon röviden hadd osszam meg a történetemet..és az utólagos véleményemet, meglátásomat:
Nekem volt alkalmam részt venni egy karizmatikus gyülekezeti istentiszteleten. A zene erősítővel szólt, közben gitáron és orgonán is játszottak.
Az ilyen hangos, dicsőítő énekek alatt én is legszívesebben elbőgtem volna magam. De szerencsére megúsztam csak könnyes szemmel...
Viszont az egész után megmagyarázhatatlanul jobban éreztem magam, pedig NEM szeretem az ilyen jellegű összejöveteleket. Azután pár napig mégis pozitívabb voltam, stb. De mégse mentem vissza a gyülekezetbe, egyrészt mert egy távoli városban van ez a közösség, másrészt pedig valami más is visszatart. Nem tudom ez utóbbit elmagyarázni.
Utólag elgondolkozva ezen, az a meglátásom, hogy a zenével nagyon befolyásolhatóak az emberek, a dalok üzenetével, a ritmussal...így egy egészen más tudatállapotba kerülnek.
Egyébként engem is érdekel, hogy más mit gondol erről, az ilyen esetekről?
16.59-kor írónak:
Leírnád részletesebben, hogy mit értesz ez alatt?:
"Valószínű, hogy szabadulsz.... "
Mitől szabadulhat ilyenkor az egyén, stb.?
Priviben is írhatod, mert komolyan érdekelne engem is ez.
19.47-kor is írtam ide választ.
Szia!
Nem nagyon akartam belemenni ITT ebbe a témába....
Hidd el,hogy nem a zene és szöveg befolyása. Legalábbis nem úgy, ahogy írtad. Ugyanis, ha dicséretet hallgatsz más nyelven, amit nem értesz, akkor is megérint az a szellemiség, amellyel éneklik. Ha olyan stílusú zenét játszanak, amit nem szeretsz, akkor is működik. Ez Istennek a Szelleme. Különben nem is tudnánk így dicsérni az Urat! Ez az a "szerelem", amit az Úr iránt érzünk, tiszta érzés! Ilyenkor mennek le rólad a nyomások, terhek, kinek milyen kínja (démona) van, félelmek, aggodalmak, az ÚR szelleme megszabadít ezektől!
Küldök egy linket is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!