Mi van ha majdnem minden bűnt elkövettem? (Gyónás)
Mi van, ha majdnem minden bűnt elkövettem. Mire azt mind felsorolnám. :S
Most azt mondanátok, hogy a pap türelmes, de általában sokan járnak gyónni, és nem akarok senki idejét rabolni, sem a hívőkét, sem az atyáét.
És félek, hogy esetleg valamilyen bűnt kihagyok a sok közül :/
Nem akarok kihagyni semmit :)
Én rendesen meg szeretnék gyónni, és azt szeretném, hogy tisztalappal indulhassak, de az eddigi válaszolók látom, nem így gondolják :/
Többször nekiálltam kikeresni a biblia idevonatkozó részét, hogy elmenni és papnak meggyónni, de gondolom már mindenki sejti mit találtam erről?!
Semmit!
Másrészről viszont azt megtaláltam, hogy bánjátok meg és valjátok meg Istennek a bűneiteket. Nagy különbség, mert a biblia közvetlenül Istenről beszél, nem ír köztes állomásról, vagy hogy emberhez menj gyónni, ez abszolut biblia ellenes . Ugye katolikus vagy ?:D
Igen, katolikus.
De, ahogyan te nézed a dolgokat, az teljesen református felfogás. A Bibliára kell mindent visszavezetni.
Ha jól tudom a gyónást az Anyaszentegyház vezette be, ami már katolikusabb felfogás, hogy ezt elfogadjuk.
Én ugyan nem vagyok hívő, de szerintem az a legfontosabb, hogy te, saját magadnak megbocsáss.
Ha tisztában vagy azzal, hogy miben vagy ludas, és saját magadban elrendezed a dolgot, és máskor óvakodsz ezt újra elkövetni, akkor szerintem minden rendben van veled.
Az, hogy a feloldozást te adod magadnak, vagy egy pap, hát szerintem ez csak részletkérdés.
De szerintem annak nincs igazán értelme, hogy az egész életedet abban a rettegésben éld le, hogy mikor, miben vétkezel, és hogy ehhez mit fog szólni a Jóisten.
Szerintem túl komolyan veszed ezt a vétkezés-dolgot. Legyél egy kicsit lazább. Hidd el, még a Pápa is vétkezik időnként. Sőt, talán még maga az Úr is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!