A világot márcsak az Iszlám mentheti meg az egyre növekvő erkölcsi fertőtől és a vadkapitalizmustól?
Nem vágom a válaszod utolsó!
"A világot márcsak az Iszlám mentheti meg az egyre növekvő erkölcsi fertőtől és a vadkapitalizmustól?"
Szerinted a repülő spagettiszörny fogja?
"Hívő keresztény vagyok, de nem szeretnék egy keresztény vallás által irányított társadalomban élni sem. Jézus a Bibliában elhatárolta egymástól a vallást és a politikát. (Az én királyságom NEM e világból való. stb.)"
Ha a társadalomtól elszeparáljuk a vallást, létrehozzuk a szekta fogalmát. Egy nemzet, faj, család, hierarchia a vallás gyakorlására sokkal jobb keret, mint a gnoszticizmus és a liberalizmus vallási kereteivel (nem tartalmával) értenénk egyet. Péter levelében az uralkodókat, mint a gonoszság elnémítóit hasznosnak minősítette. Ha a szekta fogalma jobb elv lenne, mint a nemzet, de az emberi természet, bármennyire is elfojtják manapság, nem így kívánja, akkor valóban, az egyház legyen egy svédasztal. A természetest a természetfelettivel kell összekötni.
"Engedelmeskedjetek az Úrért minden emberi hatalomnak, mind a királynak, a legfőbbnek, mind a helytartóknak, akiket ő küldött, 14hogy a gonoszokat megbüntessék, a jókat pedig kitüntessék. 15Mert az az Isten akarata, hogy tetteitekkel némítsátok el az ostoba emberek tudatlanságát. 16Szabad emberek vagytok, de nem arra való a szabadságotok, hogy a gonoszság takarójának használjátok, hanem mint Isten szolgái (úgy éljetek vele). 17Mindenkit tiszteljetek, szeressétek a testvéri közösséget, féljétek az Istent, s tiszteljétek a királyt." (Péter, 2, 13-17)
"Ha a társadalomtól elszeparáljuk a vallást, létrehozzuk a szekta fogalmát"
Én nem a társadalomtól,hanem a társadalom vezetésétől szeparáltam el a vallást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!