Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A világot márcsak az Iszlám...

A világot márcsak az Iszlám mentheti meg az egyre növekvő erkölcsi fertőtől és a vadkapitalizmustól?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 19:15
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:

Ez a kérdés XDXD

Ezerszer inkább választom a vadkapitalizmust, mint az iszlámot, mert előbbiben az embereknek legalább lehetősége van arra, hogy egyszer felébredjenek a hülyeségből, az utóbbiban meg lehetőségek sincsenek, csak előre kiadott parancsok...

Nehogy már egy olyan vallással példálózzunk az erkölcs mellett, amely szerint nyugodtan meg lehet ölni azokat, akik nem értenek velük egyet...

2011. jún. 10. 20:08
 12/66 Ozmium42 ***** válasza:
63%

A vadkapitalizmust a szekularizáció és a materializmus hozta létre, a mai erkölcsi fertővel egyetemben, és minden más bajjal együtt. Előbb fog összedőlni, mint az iszlám, és akkor majd röhögnek a markukba, hogy "a hülye keresztények". A XX. században pont emiatt ment a harc. Tudjuk, hogy kik győztek, és tudjuk, hogy mi volt az első, amit szétvertek. Az Egyház.

Így a menekülésünk egyetlen esélye is az, ha visszatérünk saját keresztény hitünkhöz és annak szigorú erkölcseihez. Sem Buddha, sem Mohamed, sem a Vörös Kína nem fog megtanítani viselkedni minket, ezt felejtsétek el.

2011. jún. 10. 20:37
 13/66 anonim ***** válasza:

"Így a menekülésünk egyetlen esélye is az, ha visszatérünk saját keresztény hitünkhöz és annak szigorú erkölcseihez. Sem Buddha, sem Mohamed, sem a Vörös Kína nem fog megtanítani viselkedni minket, ezt felejtsétek el."

Esetleg téged nem, ugyanis 7 milliárd ember sosem fogja ugyanazt tapasztalni, tehát ugyanazt az utat követni sem, ezt meg te ne felejtsd el. Nekem nincs szükségem a kereszténységre vagy a szabályaira ahhoz, hogy szeressem ezt a világot és az embereket, és tudjak mértékletet tanúsítani.

2011. jún. 10. 20:41
 14/66 anonim ***** válasza:
90%

Iszlám??? :D

Pffff..........

Hát, te nagyon el vagy tájolódva! :)

2011. jún. 10. 20:44
 15/66 anonim ***** válasza:

"A vadkapitalizmus... előbb fog összedőlni, mint az iszlám"

Lehet. Még a markukba is röhöghetnek. Ettől függetlenül semmi köze egyiknek a másikhoz.

2011. jún. 10. 20:45
 16/66 anonim ***** válasza:
Ja, és a hülye keresztényt meg kikérem magamnak!! :)
2011. jún. 10. 20:45
 17/66 anonim ***** válasza:
Remélem ez a kérdés csak egy vicc. Minden esetre Vona úr és pár hozzá hasonló eszement ebben hisz. No meg gondolom a tündérekben is.
2011. jún. 10. 20:55
 18/66 anonim ***** válasza:
70%

Én vallásos vagyok, DE! Úgy gondolom, hogy semmiféle intézményesített vallás nem mentheti meg a világot az erkölcsi fertőtől. Az igazi erkölcs ugyanis az, amit nem a társadalom (uralkodó egyház)kényszerít ki, hanem belső igényesség, vágy a tisztaságra. Egy kierőszakolt vallási rezsim a szigorú büntetéseivel csak a sötétséget növeli a világban.

Hívő keresztény vagyok, de nem szeretnék egy keresztény vallás által irányított társadalomban élni sem. Jézus a Bibliában elhatárolta egymástól a vallást és a politikát. (Az én királyságom NEM e világból való. stb.)

Tudod, mi az egyelten módja annak, hogy az erkölcsi fertő megszűnjön? Minél több ember kéne hogy tudatosan éljen, ill. megvilágosodjon. Ezt minden valláson belül el lehet érni. Jézus is ezt tanította, Buddha is. A keresztény szentek és misztikusok nagy része ugyanúgy megvilágosodott volt, mint sok buddhista pap.

Freya

2011. jún. 10. 21:10
 19/66 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nekem is okádhatnékom van attól, ami itt megy: hányni tudnék pl. a Mónika-showféle műsoroktól, a Valóvilágtól, és bizonyos kereskedelmi rádiók reggeli műsoraitól is. Ezeket kéne betiltani egyszer, és mindenkorra, és akkor már elindulhatnánk abban az irányban, hogy felszámoljuk ezt a neoliberalizmus által teremtett mocskot.

A buddhizmus pl. nagyon csodálatos vallás, de sajnos sok ember személyisége nem alkalmas arra, hogy buddhista legyen, az enyém sem sajnos, pedig nagyon szeretem őket.

Az Iszlám, ez nehéz kérdés: vannak benne fantasztikus dolgok is, de olyan dolgok is, amelyekkel soha nem tudnék egyetérteni, ettől függetlenül még lehet nagyon csodálatos vallás.

Hogy mi mentené meg a világot az erkölcsi fertőtől, a pusztulástól, azt nem tudom, egy biztos: 2012-ben hatalmas változások lesznek az egész glóbuszon.

Szerintem a 2012-es év fogja megoldani ezt a problémát, de sztem addigra én lehet, hogy megőrülök, vagy ha mégsem, akkor majd alávetem magam az új világrendnek, bármi is legyen az.

2012-ben majd meglátjuk, kik, és mi mentheti meg ezt a világot.

Üdv: egy lány

2011. jún. 10. 21:44
 20/66 Ozmium42 ***** válasza:
Rendben, akkor higgyetek magatokban, és ábrándozzatok továbbra is a "magától értetődő erkölcsökről", meg azon, hogy ez az áldatlan állapot a jelenlegi, istentelen rendszerben meg fog oldódni magától, mert a nép majd megszavazza. Nagy pofára esés lesz, engedelmetekkel én inkább továbbra is a keményebb megoldásokban hiszek.
2011. jún. 10. 22:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!