Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbánta, hogy Júdás...

Isten megbánta, hogy Júdás megszületett?

Figyelt kérdés
Vagyis azt, hogy megteremtette.
2011. jún. 9. 18:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Isten senkit sem ítél kibírhatatlan gyötrelemre.

Júdás pedig nem egyszerűen gonosz, ez nem igaz. nekem szimpatikus egy szempontból. Hogy miért tette amit tett, jó kérdés, de a harminc ezüst amit kapott, nem kellett már. Felakasztotta magát a földön amit a pénzből vett. Tehát irgalmatlanul megbánta a tettét,annyira, hogy nem tudott a saját lelkiismeretével élni. Nem volt ő velejéig romlott. Az apostolok persze másképp gondolták, bár ne felejtsük el, hogy Péter háromszor megtagadta Jézust. Számomra a Júdáshoz való hozzá állás azt is mutatja, mennyire megbocsátó egy keresztény ember szíve. Majd az Atya dönt. Én remélem, hogy a kegyelem rá is ki fog majd terjedni.

freya

2011. jún. 10. 13:53
 12/21 A kérdező kommentje:

Freya,

Jézus a kárhozat fiának nevezte Júdást és azt mondta róla, hogy elveszett, és jobb lett volna neki, ha meg sem születik, ezért gondoltam, hogy Isten talán meg is bánta, hogy megszületett annyira gyűlöli. Úgy látom én is, hogy nagyon megbánta Júdás amit tett, de nem kért bocsánatot Jézustól, hanem felakasztotta magát, amivel csak tetézte a bűneit. A Szent Isten egyszülött Fiát nem lehet büntetlenül elárulni, hiszen nem a szomszéd fiút árulta el, bár az is bűn lett volna.

2011. jún. 10. 16:47
 13/21 anonim ***** válasza:

Viszont Jézus azt mondta, hogy meg kell bocsátanunk, sőt minden bűn megbocsátható, csak a Szent Szellem káromlása nem. Majd a túlvilágon lerendezik ők ezt a dolgot.

Én mindenesetre úgy állok hozzá, hogy mindannyian bűnösök vagyunk, majd az Úr ítél, én inkább nem :-))

Freya

2011. jún. 10. 20:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Én úgy gondolom, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk és mindannyian bűnösök, valamint abban hiszek, hogy van örök kárhozat de nincs örök kárhozott.

Számunkra az egyik legnehezebb feladat az, hogy tudjunk megbocsátani szívből önmagunknak! Júdás is ezen bukott meg, és nem azon, hogy Jézust elárulta.

"Drága Gyermekem!

1. Ha valaki szakadékba ugrik, az nem azért töri össze magát, mert te tudod, hogy össze fogja magát törni, hanem azért tudod, mert aki szakadékba ugrik, az össze szokta törni magát. A próféták nem azért jövendölték Júdás árulását, hogy ő ezt megtegye, hanem azért, mert előre látták, hogy meg fogja tenni!

2. Tudod-e, mi a megváltás? Nyilván nem tudod, mert ha tudnád, akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést. A megváltásnak annyiban van köze Júdás árulásához, amennyi köze van az Én életemhez. Igen. Én nem Júdás árulása miatt tudtam meghozni a megváltást, hanem életem odaadása által. Vagyis azáltal, hogy elmondtam és megmutattam nektek, hogy aki befogad Engem szívébe, annak számár megszűnt a földön a rossz! Csak jó van számára!

Ennek meglátására viszont nem elég az, amit Én mondottam és tettem. Át kell alakítani gondolkodásotokat ebbe az irányba. Tehát meg kell látnotok, be kell látnotok, hogy bármi történik veletek, az csak javatokra válhat, ha bennetek élhetek! Ez a megváltás lényege! Hogy ez Júdással vagy Júdás nélkül történt, kereszthalállal vagy kereszthalál nélkül, az teljesen mindegy! A megváltás nem az, amit Velem csináltak, hanem az, amit Én csináltam magammal, vagyis az, hogy teljesen odaadtam magamat nektek. Így teljesen azé vagyok, aki befogad Engem. Aki szeret Engem, azt Atyám is szeretni fogja, ahhoz elmegyünk, és lakást veszünk nála! Ettől kezdve őt baj nem érheti, mert bármi éri, az számára csak jót eredményezhet!

Drága Gyermekem! Erről még sokat kell elmélkedned, s főleg el kell kezdened átalakítanod gondolkodásodat ebbe az irányba.

Megáldalak a BÖLCSESSÉG LELKÉVEL!"

"A depresszió nem más, mint pszichikai AIDS. A lélek immunrendszerét bénítja le, mert el akarja hitetni, el akarja fogadtatni a gőgös, hiú emberrel azt, hogy ne akarjon az irgalom rendjében élni! Ő van olyan nem-akárki, hogy neki az igazság rendjében a helye! Ez a REMÉNYTELENSÉG állapota! Ez tette Júdást a kárhozat fiává!

Drága Gyermekem!

Az igazság rendje (mindenkinek megadni azt, ami neki jár), ez a POKOL!

Az irgalom rendje az együttélés Istennel a földön. Ez akkor valóság, ha így beszélsz: „Meg tudom bocsátani Istennek, hogy nem vagyok olyan, mint szeretném. Meg tudom bocsátani magamnak, hogy olyan vagyok, amilyennek nem szeretnék lenni. És meg tudom bocsátani másoknak, hogy ők olyanok, amilyenek! Ez a TISZTÍTÓHELY!”

A szeretet rendje pedig nem más, mint BÖLCS JÓAKARAT! Ez azoknak az új teremtményeknek életformája, akik úgy el tudtak feledkezni magukról, hogy teljesen kinyíltak az ISTENNEK! Ez pedig a MENNYEK ORSZÁGA!

Csak öntudatos ember képes helyes módon alázatos lenni, mert az alázat olyan nyitottság, amely képes mindenkor a jót jobbal felcserélni, miközben a meglátott legjobbért minden gyalázatot vállal. Tehát úgy lép át önmagán, hogy szinte észre sem veszi. Furcsa módon ez csak nagy öntudattal lehetséges! Éppen ezért:

Megáldalak az ÖNTUDAT LELKÉVEL!" Dombi Ferenc : Hang könyvek

2011. jún. 10. 23:45
 15/21 anonim ***** válasza:
A végén még szentté fogjátok avatni júdást...
2011. jún. 14. 11:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Na azt azért nem. De nem értem,miért ennyire szelektívek a keresztények, ha megbocsátásról van szó. Jézus valahogy nem volt az.....
2011. jún. 14. 20:42
 17/21 anonim ***** válasza:

"De nem értem,miért ennyire szelektívek a keresztények, ha megbocsátásról van szó. Jézus valahogy nem volt az..."

Olvastad az Újszövetséget, tudod mire hivatkozol? Ha nem ismered, akkor inkább ne szólalj meg! Ha olvastad, akkor olvasd újra: Jézus ugyanis nem parttalan megbocsátást hirdetett! Nagyon is feltételekhez van kötve!

A fenti mondatodból látszik, hogy fingod nincs arról, Jézus mit mondott erről!

"Ha testvéred vét ellened, fedd meg! De ha megbánja, bocsáss meg neki!" (Lk. 17:3).

A megbocsátás feltétele tehát az elkövetett rossz megbánása, megvallása és felhagyás annak gyakorlásával, az okozott kár helyrehozatala, megtérítése. A megbocsátás így NEM ENGEDÉLY A BŰN FOYLTATÁSÁRA, NEM EGY BIANKÓ CSEKK, hanem egy LEHETŐSÉG a megjavulásra azáltal, hogy a vétkes bűnéért járó büntetés elengedésre kerül.

Na ugye, ugye? Kicsit nem ártana még jobban tanulmányozni az Evangéliumokat sokaknak, mielőtt egyből elkezdenének minden dologra "muszály megbocsájtani"-t rikácsolni!

2011. jún. 14. 20:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy Jézus a kárhozat fiának nevezte Júdást, nem azt üzente nekünk, hogy bocsássunk meg neki. Ugyanakkor biztos, hogy megbánta Júdás, amit tett, vissza is vitte az ezüstöt, ennyi még volt benne, csak nyilván olyan erős démoni megszállás alatt volt, hogy az ellen már nem tudott mit tenni. Elfoglalta a szívét a Sátán, aki "rákényszerítette", hogy legyen öngyilkos, nem volt más választása, végleg elhagyta Isten, nem volt többé számára kegyelem.
2011. jún. 14. 21:41
 19/21 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy Isten vajon gyűlöli Júdást? Vagy egyáltalán, hogy viszonyul a bukott teremtményeihez általában? Csak azért mert én sajnálom valahol őket, pedig egy bűnös ember vagyok, nem Isten. Iszonyúan szenvedhet most is valahol Júdás. Bizonyára nagyon bánja amit tett. Jézus azt mondta, hogy jobb lett volna neki, ha meg sem születik. El sem tudom képzelni, hogy mi lehet most vele. Nem tudom, nekem kicsit érthetetlen, hogy Isten fenntart egy helyet a világegyetemben, ahol embereket kínoznak, és auswitz ahhoz képest a világ legjobb helye volt. Miért kell ez?
2011. jún. 14. 21:49
 20/21 anonim ***** válasza:

Én hiszek abban, hogy Isten valóban jó és a szeretet Istene ezért gondolom a következőket:

Van örök kárhozat, de nincs örök kárhozott. Vagyis, egyszer kiürül a pokol, gyakorlatban lesz olyan, hogy mindenki boldog lesz. Csak olyan nem lesz soha, hogy valaki anélkül lehetne boldog, hogy ne tette volna rá életét a szeretetre. Ez azonban csak akkor válik lehetővé ha létezik reinkarnáció.Ám senki sem kerül könnyebben a mennyországba a reinkarnáció ténye alapján, mint ahogy enélkül gondolnánk. Ezért nem a reinkarnáció ténye az érdekes számunkra, hanem a szeretetben való növekedés. Ez az, amit, ha tetszik, ha nem, mindenkinek meg kell valósítania, s mielőbb tesszük, annál kevesebb szenvedés vár ránk. Félelemből különben sem lehet mennyországba jutni, csak szeretetből. Félelem csak a cselekedetek szintjén hozhat gyümölcsöt, s ez csak átmeneti lehet. Gondoljatok arra, hogy a háború borzalmai közepette, a bombázások alatt szinte mindenki megtért. Jaj, de rövid ideig tartott ez a megtérés! Hát mennyország nem ilyesmiért jár. Természetesen a félelem által elindított bűnbánat is válhat jó irányúvá. Ilyen félelem nem alaptalan a reinkarnáció esetében sem. Sőt! Jobban megalapozott, mint az enélküli, mivel a szeretet Istenét nem teszi soha talonba.Még meg kell tanulnunk, hogy ha valaki rosszat tesz, az feltétlenül árt önmagának, s nem árthat az Istent szeretőknek. Mi azért akarjuk megjavítani a rosszakat, mert ezt nem hisszük el. Ha elhinnénk, ha nem akarnánk megjavítani a rosszakat, ha arra törekednénk, hogy számukra rámutassunk arra, hogy rosszaságukkal önmaguknak ártanak, ha csak arra törekednénk, hogy önmagunkat javítsuk meg, akkor gyorsabban lehetne szebb és jobb a világunk.

2011. jún. 14. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!