Van olyan cigány, amelyik megbánta, hogy annak született?
Elnézést, hogy ellentmondok, de nincs!!!
Aki ismeri a cigány kultúrát, hallott róla, hogy a cigány családokban mérhetetlen önbizalomra nevelik a gyerekeket.
Tulajdonképpen minden, a beilleszkedésüket gátló tényező innen ered. Ha tisztességesen dolgozik, ha zeneművész, ha bűnöző, vagy a fajtáját tönkretevő uzsorás, mindegy, felsőbbrendűnek érzi magát.
Hát nem tudom, nekem egy skinhead gyerek mesélte, hogy látott kopasz cigányt, "utálom a saját fajtámat" tetoválással. Nem tudom, igaz-e, én nem láttam az illetőt. De ha igaz, egészségtelennek tartom, akár Otto Weiningert, az antiszeminta zsidót.... :S
Az viszont tény, hogy amelyik cigánynak sikerül kiemelkednie, az nem mindig fáradozik népe felemlésén, hanem a nem cigányok közé asszimilálódik.Valahol érthető - pedig jó lenne, ha pl. a tanári diplomát szerző cigányok fontosnak éreznék, hogy menjenek olyan iskolába tanítani, ahol sok a cigány. Aki szocmunkás, mehetne pl. fiatalkorúak börtönébe nevelőnek, (ilyen cigánylányról olvastam, aki ezt szeretné) stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!