Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van olyan cigány, amelyik...

Van olyan cigány, amelyik megbánta, hogy annak született?

Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 20:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
szerintem igen, főleg ha elítélik a származása miatt, pedig rendesen tanul, szülei rendesen dolgoznak, és becsületesek (ritka az ilyen, de van!)
2009. febr. 25. 20:28
 2/15 anonim ***** válasza:
80%

Elnézést, hogy ellentmondok, de nincs!!!

Aki ismeri a cigány kultúrát, hallott róla, hogy a cigány családokban mérhetetlen önbizalomra nevelik a gyerekeket.

Tulajdonképpen minden, a beilleszkedésüket gátló tényező innen ered. Ha tisztességesen dolgozik, ha zeneművész, ha bűnöző, vagy a fajtáját tönkretevő uzsorás, mindegy, felsőbbrendűnek érzi magát.

2009. febr. 25. 20:37
 3/15 anonim ***** válasza:
95%

Hát nem tudom, nekem egy skinhead gyerek mesélte, hogy látott kopasz cigányt, "utálom a saját fajtámat" tetoválással. Nem tudom, igaz-e, én nem láttam az illetőt. De ha igaz, egészségtelennek tartom, akár Otto Weiningert, az antiszeminta zsidót.... :S

Az viszont tény, hogy amelyik cigánynak sikerül kiemelkednie, az nem mindig fáradozik népe felemlésén, hanem a nem cigányok közé asszimilálódik.Valahol érthető - pedig jó lenne, ha pl. a tanári diplomát szerző cigányok fontosnak éreznék, hogy menjenek olyan iskolába tanítani, ahol sok a cigány. Aki szocmunkás, mehetne pl. fiatalkorúak börtönébe nevelőnek, (ilyen cigánylányról olvastam, aki ezt szeretné) stb. stb.

2009. febr. 25. 20:41
 4/15 anonim ***** válasza:
95%
Megbánni csak azt lehet amiről az ember tehet
2009. febr. 25. 20:48
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
az utolsónak van igaza!!! Ő mondta a legjobb dolgot...:)
2009. febr. 25. 20:51
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Tudod, kérdező, lehet, hogy van, de ezzel csak egy baj van, hogy senki nem tehet arról, hogy hova születik. Legjobb tudomásom szerint még nincs bizonyítva, hogy mi választanánk a szüleinket még születésünk előtt. Pedig van ilyen elmélet, fene tudja, de ha igaz is, akkor se tudatosodik bennünk, nem emlékszünk rá, hogy ezt választottuk volna.
2009. febr. 25. 21:20
 7/15 anonim ***** válasza:
98%
sokszor olyanért büntetnek embereket amit el sem követek csak az ö "fajta"belije.....én is cigány vagyok nem szégyelem csak kelemetlen,peddig én tiszteségesen élek,tanultam,nem bünözök nevelem a gyermekem meg minden és mégis megkülönböztetnek,csak azért mert vannak akik nem ugy viselkednek ahogy kell meg mert barnáb a böröm.pedig a nevem nem is roma hanem magyar....szomoru de ez van
2009. febr. 25. 21:21
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek azzal,aki azt írta nem választhatjuk meg milyennek születünk.ha 100000 cigánybol 1 olyan van (csak hasraütés szerűen irtam számot) aki tisztességes,Őt mégis elítélik a másik xezer miatt .Én ilyenkor azért elgondolkozok,a cigánybűnőzés,lopás,csalás ellenére is,mi lett volna ha én születek annak az egynek.
2009. febr. 25. 21:29
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
én ismerek is ilyet...azt mondta, hogyha ő lenne az utolsó cigány a világon aki megmaradt, inkább megölné magát, hogy végleg kiirtsa a fajt és véletlenül se vigye tovább...
2009. febr. 26. 10:24
 10/15 anonim válasza:
0%
ÉS VABN OLYN MAGYAR AMÉK MEGBÁNTA HOGY VÍLÁGRA JÖTT???!!!
2009. márc. 1. 00:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!