A '90 után született nemzedékből szerintetek milyen
nyugdíjasok lesznek?
Figyelt kérdés
Azért merült fel bennem ez, mert nagyszüleink, szüleink megélték a II. vh-t, kommunizmust, szocializmust, 56ot. nem mondhatni, hogy békés, nyugodt életet éltek. És hát mindenkinek van egy kialakult képe a tipikus magyar nyugdíjasról :) Ezzel szemben nekünk, rendszerváltás utániaknak ezek már kimaradtak. A fiatal éveink tanulásról, szórakozásról, utazásról szól és ilyen háttérrel nyilván más típusú öregek lesz, mint elődeink. A problémáink is egész más természetűek. Szóval a kérdés az, hogy hogy látjátok magatokat időskorotokban?
Véleményem szerint fel fogják vinni a nyugdíjkorhatárt és már nem fogjuk megélni a nyugdíjaskort.
2011. jún. 14. 23:19
2/22 A kérdező kommentje:
:)
2011. jún. 14. 23:19
3/22 anonim válasza:
Szerintem lesznek sokan akik nagyon depressziósok lesznek öregen, mert erre a korosztályra ez alapból jellemző. Valamint biztos lesznek sokan akik lelkileg fiatalok maradnak, mert már most is vannak olyan 40-50közötti emberek akik lelkileg gyerekek és ez csak fokozódik egyre több ilyen lesz.
2011. jún. 14. 23:22
4/22 A kérdező kommentje:
Ilyesmire gondoltam én is. A nyugati nyugdíjasok, egész más kisugárzásuk van- mondjuk ezt csak tv.ben látott felsőtízezres riportok alanyokról állapítottam meg, így én is nyugod+boldog lennék :$ :)
2011. jún. 14. 23:26
5/22 anonim válasza:
Szerintem is egyre kesobb nonek fel az emberek felelossegvallalas szempontjabol es ez nagyon ki fog jonni idos korban. Regen a gyerekek nagymamahoz es nagypapahoz mentek nyaralni, a jovoben nagyon valoszinu, hogy nagymamahoz es a "pasijahoz", nagypapahoz es a "nojehez" fognak menni. Egyebkent meg 60+ evesen is hiteleket fog nyogni a tobbseg.
2011. jún. 14. 23:27
6/22 A kérdező kommentje:
Nagyon rá vagytok állva a negatív oldalára :) bár lehet, hogy a hitelek mennyisége tényleg többet fog nyomni a latban, mint a 40 éves Erasmusos emlékek...
Én például azon gondolkodtam, hogy ha unokám lesz akkor hogy fogunk beszélgetni pasizásról/csajozásról :D Azért a mi korosztályunk már egyáltalán nem szende és szégyenlős, nem hiszem h ez problémát okozna.
2011. jún. 14. 23:32
7/22 anonim válasza:
Nem tudom, en nem hiszem, hogy jo dolog a csaladok szetesese. En ezt hatalmas problemanak tartom...
2011. jún. 14. 23:35
8/22 anonim válasza:
hát épp külföldre készülök.remélem sikerül a nyugdíj korhatárt OTT elérni,akkor hazajönnék és az ottani nyugdíjból vígan elélnék(ahogy egy-két rokonom csinálta)
Persze akkor majd kiutálnak a szomszédok és az ismerősök kibeszélnek majd a hátam mögött,de a szemembe nem mondják majd. mert irigyek lesznek):
semmi féleképp nem látom a jövőm ebben az országban.
aki teheti,meneküljön a süllyedő hajóról.
nyakig ér a sz@r és még hullámzik is.
csak ezt tudom mondani,bocsi.
L22
2011. jún. 15. 00:18
9/22 anonim válasza:
"akkor hazajönnék és az ottani nyugdíjból vígan elélnék(ahogy egy-két rokonom csinálta)"
A nyugdijfolyositast megszuntetik, amint masik orszagba koltozol...tudom, mert en meg kulfoldre akartam volna kihozni a nyugdijas szuleimet, de nem megy, mert minden munkajuk karba veszne, nulla Ft-ot folyositananak nekik 40+ ev munka utan...lehet, hogy a rokonaid tuloznak vagy nem nyugdijbol elnek. Kulfoldon eloknek nem utaljak.
2011. jún. 15. 00:28
10/22 anonim válasza:
nézz utána jobban.a nyugdíj jár,bárhová költözöl,persze ha nem feketén dolgoztál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!