Van olyan cigány, amelyik megbánta, hogy annak született?
Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 20:21
11/15 anonim válasza:
van olyan magyar AMÉK megbánta, hogy világra jött....azok , akik rettegésben élnek a cigányoktól...na azok megbánták
12/15 anonim válasza:
Furcsa azoknak a véleményét olvasni, aki szerint nincs, mert én is ismerek olyan cigányt, aki megbánta, és egy ellenpélda már céfolja az általános állításokat. A legjobb persze az lenne, ha a cigányok eljutnának a civilizáció egy olyan szintjére, ahol a műveltebb cigányoknak nem kellene szégyellniük a származásukat. Sajnos jelenleg gyakori jelenség, hogy ha egy cigány kitör a hagyományos cigány életmódból, akkor a környezete ezt árulásként ítéli meg, ellenségesen viszonyul ehhez. A polgárosodó cigányok nem példaképként jelennek meg a cigányság előtt, hanem őket elhagyó árulókként. Ez nagyon megnehezíti a cigányság modernizációját, és megoldatlan kérdés, hogy ezt hogyan lehet megváltoztatni.
13/15 anonim válasza:
Szia. Van.... Az én barátom utálja a cigányokat, pedig Ő is az, de közel sincs hozzájuk.... A viselkedése fényévekre van a "tipikus cigány" vislkedéstől! Róla csak a külseje árulja el, hogy roma, a viselkedése teljesen normális! Tanul, okos, tisztelettudó, tisztességes, ápolt, stb! Sajnálom szegényt, hogy megjegyzéseket kap, csak azért, mert cigány! Nem is szereti, amikor kérdezik: "Gyuszi, Te cigány vagy?" Nem értem, miért kérdezik, hisz láthatják rajta.... Szerintem csak azért, hogy ezzel is bántsák. Mindíg mondom olyankor, hogy "na és akkor mi van?!" 18/l
14/15 anonim válasza:
Volt szerencsém egy roma egyetemista sráchoz . Intelligens , komoly gyerek volt , de kiütközött a jellemén az , hogy cigány ( pl. hirtelen haragú , indulatos ). De rajta kívül találkoztam már egy cigány lánnyal , aki eléggé elítélte a fajtáját , komolykodott , hogy ő magyar akar lenni , magyar férjet szeretne , és halálosan komolyan vesz minden elvárást , csakhogy befogadják a magyarok . Leszólta a cigányokat , hogy büdösek , hogy kötözködnek , hogy hangoskodnak , szarkeverők , stb . Csodáltam is őt , hogy így gondolkodik . Aztán persze mikor a fajtársai társaságában volt , ugyanúgy röhögött , turházott , ordibált , mint a többi . Ahelyett , hogy inkább példát mutatott volna , hogy elítéli ezt a viselkedést . Magyarral beszélve rasszista , ha cigánnyal van , egyből ő a legnagyobb roma . Azt mondja mindig , amit hallani akar a vele beszélő . A génjeit nem tagadhatja meg .
15/15 anonim válasza:
Jelentem, márpedig én!!!!!!!! Mindig mondják hogy ne szégyeld, semivel nem vagy különb max 1-gyel több nyelvet tudsz....biztatnak az önbizalomra de nekem ez nem megy. utálom hogy cigány vagyok. két megoldás lenne: vagy elmagyarosodok. kifogás: akkor is megkapom a magamét. vagy beilleszkedek a fajtámba. ellenérv: ellentmondana az elveimnek. tehát kilátástalan a helyzetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!