Miért nem figyelmeztette Isten Izraelt a 2. világháború holokausztja előtt?
Kr.u. 70 ben amikor a Római Birodalom porig rombolta a földet a népet pedig közel 2000 évre szétszórta, akkor is nagyon kevés figyelmeztetés volt.
Isten több vaskos prófétai könyvben (Ézsaiás, Ezékiel, és több kispróféta is) is figyelmeztette népét, Izraelt a közelgő veszedelemről (Asszírok, Babiloniak), melyben ezrek vesztek oda és 70 évig voltak fogságban, de a 2. világháború holokausztjára nem figyelmeztette őket, pedig ott sokkal többen vesztek oda. Hogy lehet ez?
Kedves Ozi, köszönöm a válaszod és tisztelem a véleményedet, megengedsz némi tűnődést, amit ez kiváltott belőlem?
"Nem hiszem, hogy ha ellopnak egy almát, és én kiáltok tolvajt, az bűnbakkeresés lenne, és összeegyeztethetetlen Jézus tanaival."
A gond csak az, hogy sem egy nép, sem egy vallás nem "lop almát". Egyének tesznek vagy nem tesznek dolgokat. Amikor Bécsbe elkezdtek kijárni a magyarok több ilyen tábla volt kitéve: Magyar, ne lopj! Magyar, ne szemetelj! Valószínűleg igazuk volt, amikor általános tapasztalataikat figyelmeztető táblán összegezték, de te szeretnéd,ha a magyart tolvaj, mocskos cigány népségnek tartanák? Nem akarlak kiábrándítani, de sokan külföldön így gondolják rólunk. Igazuk van vagy csak általánosítanak?
Én nem tartozom semmilyen szektához, a hit gyülit ismerem,az ATV-t nem nézem, mert jobb időtöltésem is van ennél. viszont éltem Izraelben, a mai napig vannak vallásos és nem vallásos zsidó barátaim. És mindig eszembe jut Jónás próféta története, amikor az Úr el akarta pusztítani Ninivét, de már néhány igaz emberért is hajlandó volt változtatni a terven.
Vajon egy nép vagy vallás teljes ismeretében van-e jogunk ítélkezni ilyen szinten? Ha nem az egyént nézed, hova lett az igazság? Jézus nem kiáltott tolvajt hanem példaadó életével és jó tetteivel tűnt ki.
Az, hogy a Biblia szerint Isten sohasem veti el az ő népét, és hogy pont a Rómabeliekhez írt levelében ír erről Pál nagyon szépen arra utal hogy maga az Úr is tisztában van vele mi vár a zsidókra történelem folyamán. De az is le van írva ott, hogy miért. Persze ezekre lehet valami jó magyarázatot találni a kérdés csak az, hogy a hited honnan ered az egód önzéséből, vagy a benned lévő isteni szikra lángolásából. Utóbbi esetben magad is tudod, hogy az antiszemitizmus nem jézusi erény.
Nem ítélkezni akarok, csak azért írom ezt, mert II.János Pál viselkedés azt mutatja, hogy ő bizony nem volt antiszemita. Tehát a katolicizmus lehet hogy nem reklámozza, de nem antiszemita és el is határolja magát ettől.
Egy nem katolikus keresztény testvéred
Szerintem csak Istennek van joga népeket megítélni. Aki Jézus Krisztust követi, annak a feledata közbenjárás és könyörgés a népek túlélésért, és nem a kárhoztatás. Az antiszemitizmus azért súlyos bűn, mert a gyűlölete elvakult és KOLLEKTÍV egy olyan nép irányában, amely Istentől "kiválasztott".
Ismersz-e például olyan zsidó holokauszt-túlélőt, aki kollektívan gyűlöli a magyarokat azért mert közülük sokakat összekötöztek és a dunába hajítottak? Magyar segítséggel a németek kb. 200 fővel, mivel akkor nem volt magyarországon még megszállás, 800.000 zsidót felültettek vagonokra és halálgyárakban elgázosítottak.
Ennek a fajta gyűlöletnek, az antiszemitizmusnak a végeredménye és gyümölcse: Auschwitz Birkenau.
Nem tudod milyen szellemben vagy.
Minden nép elleni gyűlölet bűn. Majd Isten fogja igazságosan és kollektívan elveszíteni vagy megtartani a népeket. És tudod hogy mi alapján??? A népek ítéletében éppen a zsidósághoz és Jeruzsálemhez fűződő pozitív vagy negatív viszonyuk lesz a döntő szempont. Pont a "nagy" magyar büszke mellényesek azok, akik a legügyesebben ássák a saját népük sírját. Én meg igyekszem visszadobálni és betemetni a gödröt amit ásnak. De minden antiszemita vétkezik a saját népe ellen, a zsidók ellen, és Isten ellen is. "TUDOMÁNY NÉLKÜL ELVÉSZ A NÉP."
Ha az antiszemiták hangoskodnak hogy zsidók így, meg zsidók úgy, akkor én is hangoskodok egy kicsit.
Kikre haragszanak az áldozatok hozzátartozói?
A magyarokra? A németekre? Románokra?
A gyilkosok, gyűlöletkeltők és uszítók leszármazottaira és gyermekeire?
NEM.
Az akkor élt csendőrökre, akik megverték őket, a nyilasokra, és azokra akik segédkeztek a családtagjaik és rokonaik likvidálásában. Ma is élnek még ezek közül néhányan, és méltán vonja felelősségre őket a földi igazságszolgáltatás! Aki ma szolidarítást vállal gyűlöletkeltőkkel, nem okul a múlt hibáiból, sőt maga is antiszemita, az közösséget vállal a gyilkosok és segítőik bűneivel is. Arra szintén reászáll ezeknek az ártatlanul megölt embereknek a
vére, és Isten tőlük is számon fogja kérni az ártatlan vért. Mindenkitől számonkéri Isten a kiontott embervért. Az embertől és a baromtól is.
" Mit gondol, gyógymód lehetne mindazok számára, akik ma tagadják a holokausztot, ha elmennének Auschwitzba és látnák az üvegfal mögött kiállított koffereket, hogy felfogják, hány ember életébe került az a gyűlölet, aminek a hagyományát ők továbbviszik?
– Nem, nem hiszem. Azok az emberek, akik tagadják a holokausztot, nagyon különös emberek. Ezek az emberek egy más világban élnek. Egy perverz, eltorzult, ostoba világban. Én is voltam ott, és láttam ezeket a koffereket. Tudja, mi volt ezekben a kofferekben? A zsidó nôk, férfiak és kisgyerekek mindent, amijük volt, ezekbe a kis kofferekbe tettek bele. Ezekben volt a munkájuk, a reményük, az egész életük eredménye. És amikor megérkeztek Birkenauba, egyetlen perc alatt elveszítették. Az emberek meghaltak, de a kofferek megmaradtak.
Én talán csak a szerencsének köszönhetem, hogy életben maradtam.
15 és fél éves voltam, és abban az idôben azokat, akikrôl az SS azt gondolta, hogy tudnak dolgozni, munkára küldték. Odajött hozzám egy ember, és azt mondta, 18 éves vagy. Én azt mondtam, nem. Ô meg azt mondta, de, 18 éves vagy. És az apámnak, aki körülbelül 50 éves lehetett, azt mondta, hogy maga fiatal, 30-32 éves. Hazudnunk kellett, hogy élhessünk. Az apámat és engem munkára vittek, a két nôvéremet szintén, de a nagymamámat, az anyámat, a kishúgomat még aznap éjjel elgázosították."
Hát úgy látom, hogy kissé eltértünk a tárgytól , de azért köszönöm a hozzászólásokat.
Én ezekről a kérdésekről viszonylag egyszerűen gondolkozom.
Aki bűnös, azt meg kell -értsd. kötelező - megbüntetni. Függetlenül a faji, vallási politikai vagy egyéb hovatartozásától.
Ne haragudj kérdező, hogy eltértünk a tárgytól.
Utolsó, ne haragudj, de el vagy kicsit tévedve. Nem CSAK a cigányok lopnak és szemetelnek Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!