Miért nem figyelmeztette Isten Izraelt a 2. világháború holokausztja előtt?
Kr.u. 70 ben amikor a Római Birodalom porig rombolta a földet a népet pedig közel 2000 évre szétszórta, akkor is nagyon kevés figyelmeztetés volt.
Isten több vaskos prófétai könyvben (Ézsaiás, Ezékiel, és több kispróféta is) is figyelmeztette népét, Izraelt a közelgő veszedelemről (Asszírok, Babiloniak), melyben ezrek vesztek oda és 70 évig voltak fogságban, de a 2. világháború holokausztjára nem figyelmeztette őket, pedig ott sokkal többen vesztek oda. Hogy lehet ez?
Figyelmeztette, mégpedig egy Theodor Herzl nevű (egyébként magyar származású) emberen keresztül. De senki sem vette komolyan. Pedig koncepciós perek és antiszemitizmus már akkor is voltak.
Előző,neked meg gusztustalan a hozzá állásod. Szerintem vannak itt páran,akik vesztették el rokonaikat a holocaust folyamán. Egy kis tisztelet a halottaknak nem árt. Fajra való tekintet nélkül.
ma 12:29
Sajnos az igazságot mindig büntetik...
Köszönöm a válaszokat.
Egy dolog az elejére. Nem az érdekel, hogy ki mit gondol a zsidókról, holokausztról, sőt még csak nem is az, hogy Isten létezik-e vagy sem. A kérdés azt volt, hogy Ahogyan egy másik szétszóratásra figyelmeztette őket, ami habár komoly volt, mégsem olyan sokáig tartó illetve kegyetlen, akkor a erre miért nem szólt a Szentírásban? Vagy ha szólt, hol? Ha valaki elolvassa a Bibliát, akkor világosan láthatja, hogy Isten hosszasan próbált népe lelkére beszélni, hogy hagyjanak fel bálványimádásukkal és az árvák, özvegyek kizsákmányolásaival, mégsem tették ezt meg. Értem, hogy Államként 1947 ig nem létezett kr.u. 70 től, csak azt nem értem, hogy Isten szerint vajon ez nem volt nagy dolog? Mármint a holokauszt. Nyilván nagy dolog számára is, hiszen szereti a népét, csa össze vagyok zavarodva egy kicsit. Ézsaiás is több évvel a megtörténtek előtt szólt. Sőt nevén nevezte a majdani uralkodót, aki majd visszaküldi a népet A Földközi-tenger mellé. By the way - akkor az az uralkodó még nem is élt. - szóval mit tévesztek szem elöl?
Szia Kérdező!
Hogy figyelmeztette-e isten a zsidókat a holocaustra, vagy sem, azt én bizony nem tudhatom, de az biztos, hogy a Holocaust borzalmas volt. Az egész 20. századi történelem egy vérfürdő volt több százmillió áldozattal, és az II. Vh. illetve a Holocaust áldozatai csak cseppek voltak a tengerben. A 20. század háborúinak, diktatúráinak több száz millió áldozata volt, a Holocaustnak 5-6 millió (vitatkoznak a számokon, Isten tudhatja csak, hogy miért) áldozata volt, de minden népnek a saját szenvedése a legnagyobb.
A még élő túlélők, és azok leszármazottai csupán annyit tehetnek, hogy kérik Istent, hogy csendesítse le háborgó lelküket, és hogy meg tudjanak bocsájtani, mert feledni sosem fognak tudni, de legalább meg tudjanak bocsájtani a tetteseknek.. Imádkozzatok a Holocaust tetteseinek leszármazottaiért, hogy akiben megszólal a lelkiismeret, legyen ahhoz lelkiereje, hogy felkeresse valamelyik volt áldozat unokáját/fiát/lányát, és azt tudja mondani, hogy Uram/hölgyem, nagyon sajnálom, hogy az Ön nagyapja megkínozta az én nagyapámat, vagy ha még vannak élők a volt tettesek között, halálos ágyukon kérjenek istentől bocsánatot, és bánják meg bűneiket, illetve kutassák fel volt áldozataik leszármazottait, és teljes szívből tudják azt nekik mondani, hogy ők bizony ezt, és ezt csinálták az ő nagyapjukkal/nagyanyjukkal, de Isten szembesítette őket rettenetes bűneikkel, és nagyon-nagyon bánják, amit tettek. Ha ez a csoda valamely II. generációs holocaust-túlélővel megtörténne, megszabadulna súlyos lelki terhétől, a volt tettes pedig megkönnyebbülve halna meg, és talán Isten megbocsájtana neki, és nem vetné őt a
Poklok mélyére.
a főbűnösök úgyis a Poklok legmélyebb bugyraiban rohadnak, de nemcsak ők, hanem mindenki, aki százezrek/milliók haláláért volt felelős a történelem során elkövetett háborúk, népirtások során.
Üdv: a baháí csaj
Inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy miért nem sikerült teljesen kiírtani a zsidókat?
Csak Isten gondviselő keze volt benne, nem?
A másik dolog pedig, hogy Isten próbára tesz egy népet, hogy szenvedések közepette kíváncsi a hitük erősségére.
A bibliai "iratok" kanonizációja 367-ben lezáratott. Az összes "figyelmeztetés" a prófétákon keresztül került bele. Mivel próféták sincsenek azóta, akkor az Isten kin keresztül üzente volna meg a zsidó népnek (izraelitáknak) a holokausztot?
Sőt Isten "karba tett kézzel" nézte végig több millió ember kiirtását. (Szerintem ez is az ősbűn miatt volt és valószínű szeretetből - meg a hit!)
Sziasztok,
Igen, igazatok van, hogy valóban brutál volt a XX.század. Az is nyilvánvaló, hogy a 2.vh áldozatai az összes oldalról valakinek veszteség. De ha megnézzük Izrael történelmét, akkor azt látjuk, hogy Istennek mindennel célja volt. Mielött Assziria, és Babilon rátámadt volna Izraelre, Isten több ízben, több próféta által bőven előre figyelmeztette népét, hogy mi következik. Értem, hogy a bibliai kanonizáció lezáródott, és a Biblia egész, kerek, de Isten mondott dolgokat a Bibliában olyan időkről is, amik még mindig nem teltek el, így felmerül a kérdés, hogy vajon akkor A holokauszt előtt miért nem szólt? De nem is csak ekkor, hanem a Sztálini tisztogatáskor sem (nincsenek megbízható infóim, de úgy hallottam, hogy ott sokkal több embert végeztek ki, mint Hitlerék)
A cél egy része világos : Izraelt visszavinni a földre, egy nemzetté kovácsolni, mert közeleg a végidő, amiben Izraelnek, mint nemzetnek nagy szerepe lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!